Autor Subiect: Probleme cuplaj 4x4 VACUUMATIC  (Citit de 105039 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline fmfmfmfm

Re: Probleme cuplaj 4x4 VACUUMATIC
« Răspuns #40 : 11.Oct.2017, 06:39:25 p.m. »
Salutare. Dupa un drum pe un camp unde erau si resturi de buruieni mari si uscate, m-am trezit ca s-a decuplat 4x4 si nu mai vrea sa se cupleze la loc. Am suit masina sus si dupa o analiza amanuntita, am vazut ca sensorul din fisierele atasate are un fir rupt, chiar la intrarea in senzor. Senzorul intra in reductor. Am incercat sa il caut pe net insa nu cunosc denumirea exacta a lui, din acest motiv nu am reusit sa-l gasesc sau macar sa-mi fac o idee cat costa. Multumesc.
  • jimny

Offline Oldman adi

« Răspuns #41 : 24.Feb.2018, 09:12:36 a.m. »
buna ziua.
ati rezolvat problema?
sunt din Bucuresti
  • Suzuki jimny 2007

Offline fmfmfmfm

« Răspuns #42 : 24.Feb.2018, 10:44:15 a.m. »
buna ziua.
ati rezolvat problema?
sunt din Bucuresti

Am rezolvat problema. Senzorul l-am gasit la reprezentanta Suzuki si e un pic cam scumput, avand in vedere cu ce se ocupa :), dar nu l-am gasit si la alti producatori, asa ca.... Oricum, trebuie mare atentie cand se desface, ca are o biluta in capat. Eu am desfacut senzorul (la Suzuki au vrut sa vada senzorul, inainte de a fi comandat!) in conditii de curte/seara si nu am vazut bila cand a sarit de acolo. Bineinteles ca am montat senzorul nou si nu cupla 4x4.
Am incercat sa merg la diverse service-uri (unele rezonante ca nume), insa toate si-au declinat competentele cand auzeau despre ce este vorba. Am incercat si la niste service-uri 4x4, luate de pe internet, insa nu am reusit sa ajung la ele, datorita "aglomeratiei" sau "te sunam noi maine", adica niciodata sau arogantei ca m-am pus sa demontez singur un senzor. Unii, de la telefon voiau sa-mi schimbe motorasul electric cu tija care actioneaza cuplarea 4x4 sau nu stiu ce electrovalva "ieftina" de vreo 420 lei bucata.
Oricum, la recomandarea unui prieten, (m-am dus putin cam indoit la inceput) la un service mic din Stefanesti (generalist nu dedicat 4x4), unde am intalnit un om foarte priceput si cu multa pasiune si logica in ceea ce face cu oamenii lui. A durat vreo ora pana a luat prin eliminare toate posibilele cauze, dar a rezolvat problema. Am mai revenit la el apoi si cu alte probleme, unele atipice, care la alte service-uri se rezolva doar prin inlocuirea unui ansamblu intreg si am plecat de fiecare data foarte multumit din toate punctele de vedere.
Nu vreau sa ma intrebati de ce nu am mers la reprezentanta Suzuki, ca nu imi place sa vorbesc de rau pe forumuri pe nimeni :).

• jimny

Offline Oldman adi

« Răspuns #43 : 24.Feb.2018, 11:55:29 a.m. »
Domnule va multumesc pentru promtitudine

Imi puteti spune va rog ce denumire poarta?
As vrea si eu sa il comand.
Am identificat si la mine , http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=7576.new#new  aceiasi cauza ca a dvs. , am pus firul in echilibru si dupa proba sistemul 4x4 cupla si era ok.

Inteleg tot ce mi-ati spus in raspunsul dvs. ....aveti dreptate; si eu am avut din pacate aceste experiente.
Daca inteleg bine, senzorul comandat nu s-a potrivit?

Locuies in comuna Petrachioaia, langa Afumati si zilnic fac drumul (acum pe timp de iarna, cu Jimny  ;) spre Otopeni prin Stefanesti)

O zi buna si inca odata va multumesc pentru raspuns si pentru detalii
Adi
  • Suzuki jimny 2007

Offline fmfmfmfm

« Răspuns #44 : 24.Feb.2018, 06:51:32 p.m. »
Domnule va multumesc pentru promtitudine

Imi puteti spune va rog ce denumire poarta?
As vrea si eu sa il comand.
Am identificat si la mine , http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=7576.new#new  aceiasi cauza ca a dvs. , am pus firul in echilibru si dupa proba sistemul 4x4 cupla si era ok.

Inteleg tot ce mi-ati spus in raspunsul dvs. ....aveti dreptate; si eu am avut din pacate aceste experiente.
Daca inteleg bine, senzorul comandat nu s-a potrivit?

Locuies in comuna Petrachioaia, langa Afumati si zilnic fac drumul (acum pe timp de iarna, cu Jimny  ;) spre Otopeni prin Stefanesti)

O zi buna si inca odata va multumesc pentru raspuns si pentru detalii
Adi
Senzorul s-a potrivit, dar are o bila in capat, care la desfacerea senzorului eu am pierdut-o. La mine de la asta s-a tras. Pentru service-ul de care spun, in Stefanesti, este in incinta SUT Carpati (intrarea in curtea SUT este chiar inainte de benzinarie cum se merge spre Bucuresti), pana in calea ferata care delimiteaza Stefanesti de Bucuresti. Curtea este destul de mare (sunt mai multe firme) si este pe undeva prin spate (daca imi amintesc bine este si un Elite pe acolo). (ps eu stau in Otopeni).
  • jimny

The following users thanked this post: sx4fan

Offline Oldman adi

« Răspuns #45 : 24.Feb.2018, 08:10:42 p.m. »
din nou va multumesc.
inteleg ca la reprezentanta suzuki am sa comand senzorul care este pe reductor si foloseste pentru cuplare 4x4.
o sa am grija ca atunci cand il desfac pe cel vechi sa nu pierd bila; presupun ca doar senzorul se cumpara si bila se refoloseste, sa spun asa.
aveti un jimny rosu ? va intreb pentru ca dimineata , uneori ma intersectez pe ruta tunari - otopeni cu un jimny rosu.

cu stima
Adi
« Ultima Modificare: 24.Feb.2018, 08:21:00 p.m. de Oldman adi »
  • Suzuki jimny 2007

Offline fmfmfmfm

« Răspuns #46 : 24.Feb.2018, 08:25:23 p.m. »
din nou va multumesc.
inteleg ca la reprezentanta suzuki am sa comand senzorul care este pe reductor si foloseste pentru cuplare 4x4.
o sa am grija ca atunci cand il desfac pe cel vechi sa nu pierd bila; presupun ca doar senzorul se cumpara si bila se refoloseste, sa spun asa.
aveti un jimny rosu ? va intreb pentru ca dimineata , uneori ma intersectez pe ruta tunari - otopeni cu un jimny rosu.

cu stima
Adi
Da, este rosu cabrio. Vedeti ca sunt 2 senzori pe cutia de transfer, asemanatori ca forma. Cel pentru cuplare 4x4 este cel despre care discutam si este pozitionat in partea din fata a cutiei de transfer, iar celalalt este in partea din spate a cutiei de transfer si banuiesc ca este pentru secventa de decuplare.
  • jimny

Offline Oldman adi

« Răspuns #47 : 25.Feb.2018, 09:43:58 a.m. »
va multumesc
raman dator
(ma intersectez cu un jimny rosu caroserie integrala)
sper sa trec de zilele cu vreme rea care urmeaza in timp ce caut senzorul respectiv pe net.

cu stima
« Ultima Modificare: 25.Feb.2018, 10:03:14 a.m. de Oldman adi »
  • Suzuki jimny 2007

Offline fmfmfmfm

« Răspuns #48 : 20.Iul.2018, 06:12:13 p.m. »
Fac ce fac si iar nu imi cupleaza 4x4. De data asta nu (cred ca) mai este de la nici un senzor, firele de pe cutia de transfer sunt intregi. Ideea este ca apas butonul de cuplare 4x4, clipeste martorul de bord si se aude in bord un tacanit ca de semnalizator si cam atat. Nu se aude clincanitul motorasului secvential de pe cutia de transfer.  Masina a stat nefolosita o perioada, nici macar nu m-am dat off-road. Ceva idei, sugestii? Nu mai stiu pe la cine sa merg, mai ales in perioada asta cu concedii.
« Ultima Modificare: 20.Iul.2018, 06:30:52 p.m. de fmfmfmfm »
  • jimny

Offline Stancioaca Viorel

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
  • Gen: Bărbat
    • ploiesti
« Răspuns #49 : 03.Mai.2019, 04:51:35 p.m. »
Probleme cu vacuumul, nu vine vid la roti ( furtune)
Cine a comana cand se cupleaza 4 x 4?
help
  • jimmy,vitara