Autor Subiect: Probleme cuplaj 4x4 VACUUMATIC  (Citit de 105037 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Chip

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 15
Re: Re: Probleme cuplaj 4x4 VACUUMATIC
« Răspuns #30 : 15.Oct.2014, 02:56:37 p.m. »
Revin cu detalii. M-am convis (masina blocata in namol)  ca desi martorul era aprins in bord, masina nu cupla...  Am cautat si am gasit un furtun scos , undeva langa puntea fata. L-am curățat, pus la loc, însă tot nu cuplează. In consecinta am desfăcut MRLurile (sper ca nu greșesc denumirea) si le-am cuplat manual. Se pare ca nici decuplajul nu merge si acum am putea fata cuplata permanent (ma refer doar la cuplajul din roti). Am mers numai asa, sincer nu am observat creșterea consumului. Acum sunt sigur ca am tracțiune integrala când cuplez in cutia de transfer. Probabil ca tras mult pământ pe instalația vacumatic si mai multe furtune sunt colmatate. In interor MRLurile nu aveau mizere si nici vaselina in exces, se miscau f ușor și curat.
« Ultima Modificare: 15.Oct.2014, 03:20:26 p.m. de VAXXi »

Offline AS25

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
Re: Probleme cuplaj 4x4 VACUUMATIC
« Răspuns #31 : 08.Nov.2014, 09:25:51 p.m. »
Salut. Imi poate recomanda si mie cineva un service in Buc. Am aceasi problema cu cuplajul 4 x4

Offline Tiberiu Ekart

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
    • Rosia Montana
« Răspuns #32 : 04.Iun.2015, 07:31:18 p.m. »
Va salut domnilor!
Am si eu nevoie de ajutor. Am un Jimny manual  pe benzina din 2006 si nu mai cupleaza 4x4 sau 4x4 L.  Am fost la vreo 3 service-uri. De la ultimul din Sebes am primit recomandarea sa cumpar Actuatorul (motorasul care face cuplarea) dar tot n-am rezolvat nimic. Am pierdut vreo 350 Euro si doua  luni  in care am circulat doar cu tractiunea spate. Acum am fost la un electrician dar are nevoie de o schema electrica la partea de control a tractiunii. Stiti cumva vreun site cu scheme, diagrame electrice?
Va rog  daca poate careva sa ma ajute.
  • Suzuki jimny benzina 2006

Offline unde

« Răspuns #33 : 15.Iun.2015, 10:32:26 a.m. »
 Salut,

Cauta pe forum sau pe net. Vei gasi manualul de service complet, cu tot cu partea electrica care tine de cuplarea 4x4.
 Daca zici ca masina e din 2006, inseamna ca are cuplajul cu butoane. Incepe cu verificarea cablurilor electrice de la sonda din fata cutiei de transfer.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline >pexic<

« Răspuns #34 : 15.Iun.2015, 12:29:27 p.m. »
manuale Jimny - multumita colegului VAxxi - aici :http://vaxxi.net/Jimny/

FYI - cuplajul nu e vacuumatic, este electromagnetic.
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline razvy_gl

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 25
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #35 : 20.Mai.2016, 08:09:05 a.m. »
Bună ziua! Posed un gimny din 2006 si dupa ce am fost la service pentru a imi schimba rulmentii la pivoti am probleme cu cuplajul 4x4. Am spălat tot ce inseamna MRL -uri, am suflat cu aer toate furtunele și in bord tot mai clipeste martorul verde, iar mașina este cuplata in 4x4. Nu ma mai lasa sa o decuplez din cele doua butoane . Nici nu se mai decuplează nici nu se cuplează.
Are cineva o parere ce mai pot verifica la acest sistem?
Mulțumesc si sa aveti o zi bună!
« Ultima Modificare: 20.Mai.2016, 08:11:24 a.m. de razvy_gl »
Razvy_gl _ Jimny  1.5 Diesel
0755 454 635

Offline stroe_marius83

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 19
    • Patarlagele
« Răspuns #36 : 20.Iul.2017, 12:14:47 a.m. »
Salutare! Sunt posesor de.jimny de curand si pt prima data m a lasat la greu. Am ramas cu partea din fata blocat intr un sant plin cu noroi si am fortat o putin pe mic in speranta ca voi iesi. Nu s a intamplat. Am scos o trasa de alta masina. Problema ar fi ca rotile din fata nu se cupleaza dupa acel incident. Pe bord imi apare 4wd dar rotile nu se invart. Am ridicat o cu toate rotile de la sol, am bagat in viteza pe mic, rotile spate se invart cele de pe fata nu. Cardanul din partea din fata se invarte . Mentionez ca am verificat sistemul de vacuum și nu este nici un furtun sarit. Nu se aud zgomote puternice din grup, ci o usoara huruiala. Am ceva probleme cu semeringurile ce etanseaza partea dinspre.grup, am pierderi de ulei pe la roti , mai mult pe partea dreapta cum stai la volan. Ati patit asa ceva? Ce ar putea fi? Multumesc
  • Suzuki Jimny

Offline stroe_marius83

• Newbie
  • *
    • Patarlagele
« Răspuns #37 : 20.Iul.2017, 12:19:21 a.m. »
Masina este un jimny 1.3 G13bb 1999
  • Suzuki Jimny

Offline razvy_gl

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 25
« Răspuns #38 : 20.Iul.2017, 06:23:49 a.m. »
Verifica tot traseul de furtune, de sus pana jos la roata, iar acolo unde furtunul este taiat si se imbina cu alta piesa taie si imbina din nou.  Sau mai bine suna la telefon si vorbim.
Razvy_gl _ Jimny  1.5 Diesel
0755 454 635

Offline stroe_marius83

• Newbie
  • *
    • Patarlagele
« Răspuns #39 : 21.Iul.2017, 11:04:11 a.m. »
Ieri dimineata m am trezit cu chef de treaba si m am apucat sa desfac mrl-urile sa vad in ce stare se afla, daca lucreaza sau nu. Primul demontat lucra perfect  (stanga), pe partea dreapta era blocat sistemul de vacuum din el. I am dat din plin wd 40 in el si l am deblocat. Acum functioneaza perfect. Cupleaza,decupleaza la foc automat  :good: :happy:
  • Suzuki Jimny