Autor Subiect: Cel mai mic off-roader din lume  (Citit de 29149 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline VAXXi

Re: CEL MAI MIC OFF ROAD DIN LUME
« Răspuns #50 : 26.Mar.2013, 06:31:55 p.m. »
ESPul va fi cerinta UE din 2014, d-aia e cerut.
Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007
Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995

Offline unde

Re: CEL MAI MIC OFF ROAD DIN LUME
« Răspuns #51 : 27.Mar.2013, 03:32:59 p.m. »
...pentru modele noi, nu si pentru cele deja existente in productie ;)
 Anyway... sper sa-i puna si buton de dezactivare.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline Kingy

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 344
Re: Cel mai mic off-roader din lume
« Răspuns #52 : 28.Mar.2013, 08:18:20 p.m. »
Discutand ieri cu un director Suzuki am aflat, cel putin el spune ca din sursa sigura, ca viitorul Jimny o sa fie un fel de mic suvulet modern cu caroserie autoportanta, alea, alea...

Asadar, daca vreti un offroader pur care mai si poate fi foarte usor si fain modificat, orientati-va catre actualul Jimny care se pare ca o sa aiba soarta similara lui Jeep Cherokee.

Offline unde

« Răspuns #53 : 01.Apr.2013, 11:09:22 a.m. »
Aia la Jeep au Rubicon, dar la Suzuki ar fi pacat sa modifice suspensia si oricum nu vad restul ca Grand Vitara a ajuns deja SUV, cu suspensie independenta si tot tacimul.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline Kingy

• Sr. Member
« Răspuns #54 : 04.Apr.2013, 07:53:14 p.m. »
Ai perfecta dreptate, inca mai au Wranglerul, cam cum noi la Suzuki avem Jimny. Bineinteles pastrand proportia comparatiei.

Si Grand Vitara, inca mai are gena de offroader pe cand altele din gama cu ea, au devenit nimic altceva decat niste autoturisme mai inaltate cu 4x4 de sosea si fara a fi 4x4 permanent sau doar cu spate ci cu tractiune pe fata.
Ramane sa vedem ce vor scoate si daca o sa fie un model interesant si la fel de capabil in offroad, mi-e ca ma mananca sa-l iau. Atat de incantat sunt de actualul dar nu pot sa nu observ ca merita mai mult ca si sisteme contemporane.

Offline shpeedy

« Răspuns #55 : 07.Apr.2013, 10:08:32 p.m. »
Un filmulet cu cele mai mici off-roadere - Samurai, Jimny, Pajero Mini si cel decapotabil cred ca e un SJ/LJ 10/20...

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Kingy

• Sr. Member
« Răspuns #56 : 08.Apr.2013, 12:23:23 p.m. »
Astia mai mult se alinta decat fac offroad.
La Japi sunt multe Jimny cu motorul ala micut de 600 si ceva de cmc. Ragalii pe 4 roti  :-))

Sa fi avut Jimny vreo 100~120 de cai... moama ce masinuta era...
Ma tenteaza ideea de a lua un Jimny avariat frontal si sa-l repar si sa-i montez o motorizare mai pricopsita pe el... faceam lucrul asta daca nu erau porcariile actuale cu taxe, tampenii si alte aberatii.

Offline BXXENL

« Răspuns #57 : 08.Apr.2013, 12:31:59 p.m. »
Pai vobeste cu colegul ce are jimny cu motor de swift sport pe el. A zis ca s-a potrivit 99.99% motorul, o singura mufa a trebuit adaptata. Acuma, eu nu cred ca a fost chiar usor, chit ca e in mare parte compatibil, dar nici imposibil nu e. Si obtii fix ce ai vrut, jimny cu 120-130 de cai. Si daca e doar 30 de mil testul la rar sa-ti omologheze motorul, mi se pare super putin, pt ca e un upgrade MASIV de putere si e fix ce-i lipsea unui jimny.
  • SX4 1.5
Alex

Offline shpeedy

« Răspuns #58 : 08.Apr.2013, 01:32:47 p.m. »
Chestia cu ragaliile pe 4 roti cred ca e putin discutabila...

Unele din respectivele motoare de +600cmc (mai precis, 658cmc in cazul Jimny-ului JB23) sunt turbo -> 64cp/6,500rpm si 108Nm/3,500rpm. Comparativ cu G13BB si M13A de pe Jimny-urile noastre, care au 108-110Nm/4,000-4,100rpm n-as zice ca stau chiar rau in off-road (unde - din cate stiu - conteaza mai mult cuplul si turatia la care acesta e livrat decat puterea).
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Kingy

• Sr. Member
« Răspuns #59 : 08.Apr.2013, 01:45:16 p.m. »
Bxxenl, am urmarit de la inceput proiectul de care spui ;)
Exista insa niste exagerari in expunerea lui, faptul ca inca nu i-a pus inca "aprinderea" corespunzatoare, etc, ma fac inca sa fiu circumspect si doar sa-l admir pentru entuziasm si incantare si mai putin pentru rezultate. Pff, ce nesuferit pot fi  >:)
Dar transplantul nu e chiar atat de dificil de facut si m-as baga la un asemenea proiect.

@Shpeedy, stiu, asa e, totusi, inca e valabila chestia cu: there is no replacement for displacement. Chiar in conditia in care astazi, motoarele turbo mici au facut progrese foarte mari.
Iar in offroad, asa e, teoretic mai mult conteaza cuplul decat puterea la turatie mare insa practica ne-a demonstrat ca cele mai performante masini nu sunt diesel ci benzina, cilindri multi, cilindree mare, turatie la arbore destul de mare sau chiar foarte mare.
Stii cum e, teoria ca teoria... practica ne omoara.

Apropos. Jimny nu e deloc submotorizat. Ma refer la cel de 86cp benzina. Dar, in conditiile in care te dai la el si-l mai prepari suplimentar pentru offroad si se adauga si ceva greutate de la trolii, rollcage, bullbar, slidere, scuturi, etc... se simte nevoia de putere suplimentara.