Autor Subiect: Cel mai mic off-roader din lume  (Citit de 29153 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

daniel

• Vizitator
Cel mai mic off-roader din lume
« : 03.Oct.2008, 08:30:08 p.m. »
Hai sa fie primul post al meu.
O masina spartana la interior, in urma unui sondaj intre cei care fac din off road un mod de viata , sa decis sa nu se schimbe multe din ce era modelul premergator al lui Jimny (Samurai), desi acel model suporta mai multe modificari.
Cine a fost in Grecia, sigur nu a putut sa se abtina sa nu inchirieze unul pentru a urca pe munti ;)
« Ultima Modificare: 28.Mar.2013, 02:23:49 a.m. de Leutz »

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
Re: CEL MAI MIC OFF ROAD DIN LUME
« Răspuns #1 : 03.Oct.2008, 08:35:16 p.m. »
Eu am avut de ales intre el, Jimny si SX4.
Numai desing-ul m-a facut sa aleg SX4. Totusi cred ca Jimny mi s-ar fi potrivit mai bine.

Pacat ca nu e motorizat si de un propulsor diesel.
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

daniel

• Vizitator
« Răspuns #2 : 03.Oct.2008, 08:46:46 p.m. »
Eu am avut de ales intre el, Jimny si SX4.
Numai desing-ul m-a facut sa aleg SX4. Totusi cred ca Jimny mi s-ar fi potrivit mai bine.

Pacat ca nu e motorizat si de un propulsor diesel.
Este dar nu se vinde in Eiropa din cate stiu, imi fac temele si te anunt.

Offline >pexic<

« Răspuns #3 : 03.Oct.2008, 10:58:53 p.m. »
Salut

Jimny exista si cu motor diesel - 99,9% identic cu cel de pe Logan de - 1,5 DCI 85cai putere - made by Nissan-Renault.
Se vinde si in europa si in Romania (dealer-ul din TG-Mures)

Jimny si SX4 sunt 4 masini foarte diferite, nu fac parte din aceeasi clasa deci nu prea le poti compara.

Ca o gluma amara : Cea mai mare diferenta dintre ele este ca Jimny comercializat la noi (cel capotat) este made in Japan iar SX4 stim cu toti unde e facut.

In rest eu (tip tehnic si exigent din fire) nu-mi permit 2 masini (insa imi plac iesirile riscante si aventura ca doar o viata avem) - asa ca am studiat piata pt un off-roader adevarat si cu motorizare si dimensiuni cat mai mici astfel incat sa-l pot folosi si in oras ca masina de zi cu zi. La o singura concluzie am ajuns si aceasta a fost : suzuki jimny. Nu mi-am permis una noua asa ca am luat second si cu mana pe inima va spun ca urmatoarea masina tot jimny va fi atunci cand o sa cedeze cea actuala.

Dupa ce am cumparat acest jimny am schimbat ceva consumabile la el + senzorul de la arborele cotit.
Acest senzor, din ce am vazut si pe net este singura mare buba a acestei masini pt ca la masinile fabricate pana in 2005 cedeaza in primii 50.000Km. a costat 2,5 mil cu tot cu montaj la B&S.

Am facut pana acum 5.000Km in 4 luni de cand il am. Pentru 2 persoane + bagaje cat cuprinde,adica multe, este ideal.
Locurile din spate sunt foarte confortabile desi nu asa pare la prima vedere ( pt 2 pers nu 3 ).
Portbagajul e foarte mic insa daca rabatezi cele 2 scaune din spate se schimba treaba radical.
Eu cand plec in excursii scot scaunele din spate - 6 suruburi in total- si pot lasa pe spate cele 2 scaune din fata astfel incat se poate dormi foarte confortabil - bagajele le bag in cortul de 2 persoane ;) ce il montez langa - asta de cand ne-a vizitat mos martin intr-o noapte si am fost nevoiti sa ne refugiem in jimny 5 persoane

Oricine are intrebari ii stau la dispozitie, am si toate manualele acestei masini in format pdf.

in rest : este masina cu care poti ajunge cel mai sus - un lucru necesar in Romania de azi, daca vrei sa iesi in natura cu masina si sa fie liniste in jurul tau :) .

Si lui Jimny tare-i place sa stea pe creasta si sa admire peisajul - in poze l-am "surprins" privind Bucegii din Vf Leaota.

Numai bine!

« Ultima Modificare: 04.Oct.2008, 12:55:31 a.m. de pexic »
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline LeonardSZK

« Răspuns #4 : 04.Oct.2008, 12:39:38 a.m. »
M-am gandit si eu la un Jimny, dar suntem trei. Trebuia sa scot un scaun definitiv pentru a avea loc pentru bagaje. Nu m-am hotarat daca sa scot scaunul din dreapta sau pe cel din stanga... :D si am luat SX4. Dar stiu ca SX4 nu poate ajunge unde poate merge Jimny... :)
Suzuki SX4 1.6 GS 4x4, Lagoon Turqoise

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #5 : 04.Oct.2008, 12:42:15 a.m. »
E...la mine inca merge. Suntem noi doi.
Oare la Jimny mai aveam greierasi si o caseta bucuclasa?
  • #romaniaelectrica

Offline >pexic<

« Răspuns #6 : 04.Oct.2008, 12:54:49 a.m. »
Asta nu pot sa-ti garantez, cel mai bine ar fi sa intrebam pe cineva care l-a luat de nou si de curand...e careva in situatia asta demna de invidiat ? :)

nu aveai insa confortul din sx4 la drumuri foarte lungi ;)

Eu unul la nici una din masinile mele nu am avut problema greierasilor pt ca nu pot conduce fara muzica (la volum mediu) - toate cred ca scartaiau, important e sa nu se auda peste muzica :)
« Ultima Modificare: 04.Oct.2008, 12:58:19 a.m. de pexic »
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #7 : 04.Oct.2008, 01:22:41 a.m. »
Nu cred ca SX4 sta chiar asa bine la capitolul confort...si nu o compar cu masini de calibru (Skoda Fabia, Peugeot 206SW - the best la capitolul asta, Kalos, etc.)
Cat despre greieri...ur right! ;)
  • #romaniaelectrica

Offline adrian_r5

« Răspuns #8 : 04.Oct.2008, 11:53:59 a.m. »
cristyyy2003,

ce vrei sa spui vis a vis de confortul in SX4, ca nu prea inteleg ?
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #9 : 04.Oct.2008, 12:06:31 p.m. »
Off: Nu se ridica la nivelul masinilor enumerate de mine ;). Poate si datorita faptului ca-i mai rigida decat cele enumerate.

Tare as vrea sa merg intr-un Jimny ;) Poate la urmatoare intalnire vine si cineva cu Jimny.
  • #romaniaelectrica