Autor Subiect: Probleme discuri de frână  (Citit de 6253 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Online Catalln

Re: Probleme discuri de frână
« Răspuns #70 : 09.Mai.2022, 11:24:09 p.m. »
Trebuie sa fac o precizare, plăcuțele și discurile uzate sunt cele din fabrica, sunt la primul schimb, practic ceva de la "origini" a fost gafat.
Acum s-au schimbat doar discurile și plăcuțele, ambele pe Ate, restul reperelor (suruburi etc) sunt cele de fabrica.
Inițial (avand doar imaginea discurilor de pe exterior ) am zis ca le dau jos și le rectific iar la următorul schimb de placute le pun la loc, urmând ca să fac același lucru cu cele de acum dar când am văzut grozăvia...
Acum, placebo sau nu, parca merge mai ușor, iar zgomotele/sunetele ciudate din curbe sau de mers înapoi au dispărut.
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline ntire2000

« Răspuns #71 : 09.Mai.2022, 11:47:01 p.m. »
Dupa cum arata la tine, ansamblul ala n-a culisat deloc.
Suruburile alea de prindere de aia au filet doar pe jumatate.
Pe portiunea nefiletata întreg ansamblul ar trebui sa culiseze astfel încât la actionarea frânei pistonul etrierului sa exercite o forta de frecare egala pe ambele placute.
La tine placutele de pe interior parca nici n-au fost folosite.
Daca mergeai la reprezentanta trebuiau sa faca o constatare daca n-a fost cumva vreo eroare de montaj din fabrica sau chiar ceva defect de fabricatie.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Online Catalln

« Răspuns #72 : 10.Mai.2022, 12:21:54 a.m. »
Nu șurubul era problema ci lungimea totala a placutei, după ce am lat puțin, simetric în ambele capete a întrat normal, cât despre "sesizat" si constatare după 6 ani...
Și faptul ca de doi am renunțat la reprezentantă... practic ma luptam cu morile de vânt...
Ca o precizare... plăcuțele / discurile pe interior au fost uzate, exteriorul era ok.
Asta e...
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline jupanul1

« Răspuns #73 : 10.Mai.2022, 10:10:47 a.m. »
La 6 ani jumatate si 54k am inlocuit discurile si placutele de pe fata.
...

Wow! Eu am schimbat primele plăcuțe la aproape 15k (prima revizie, cum ar veni) - e drept, la recomandarea omului de service, așa cum îi place lui @ntire2000  ;). La fel și ulterior cu discurile de frână dar atunci săracul om de la service (nu eram la București și poate de-aia) a venit în sala de așteptare să-mi arate plăcuțele și să-mi recomande umil și cam cu 1/2 de gură că-s cam scumpe însă el ar recomanda să le schimb împreună cu discurile dar... mai merg un pic dacă vreau neapărat. E drept, între schimburi (cu excepția primului) am monitorizat personal starea de uzură cu ocazia schimbului sezonier de roți și nu am mai mușcat-o așa ușor...

Deci tu zici că tot ansamblul funcționa/funcționează bine, problema a fost cauzată de plăcuțele de pe interior, care nu respectau cotele de gabarit și au înțepenit mecanismul, nemaiputând culisa, forțând acționarea doar asupra celor din exterior, nu? Care e șansa ca asta să se întâmple aproape simetric, la fel pe stânga și pe dreapta?
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline VictorN

« Răspuns #74 : 10.Mai.2022, 10:13:05 a.m. »
Sunt curios cat de uzate puteau fi la 15k încât să schimbi și discuri și plăcute. Nici dacă mergi cu piciorul pe frana nu cred că se uzează suficient încât să trebuiască înlocuite.

Sent from my KB2003 using Tapatalk

Offline ...

« Răspuns #75 : 10.Mai.2022, 10:16:49 a.m. »
Pai nu erau, a recunoscut si el ca l-au vazut jupan si l-au "jupanit".

The following users thanked this post: jupanul1

Offline jupanul1

« Răspuns #76 : 10.Mai.2022, 10:23:41 a.m. »
Exact - nu trebuiau schimbate la 15k - și era vorba doar despre plăcuțe, scuze dacă nu am menționat explicit. Pe de altă parte - Vitara era AT și rulam preponderent în oraș (și constat acum) destul de zmucit/sportiv - la mine uzura plăcuțelor a fost ceva mai pronunțată oricum.
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline enicky

« Răspuns #77 : 10.Mai.2022, 10:39:16 a.m. »
   Asta este un alt "avantaj" notabil la cutia AT: placutele isi reduc viata cu 50%.

Eu le-am schimbat la 34kkm, circulat preponederent in oras, iar discurile sunt originale. Placutele pe spate inca neschimbate.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #78 : 10.Mai.2022, 10:48:56 a.m. »
Nu e universal valabil. Outback-ul meu are 92.000 km și încă are plăcuțele din fabrică.

Offline ntire2000

« Răspuns #79 : 10.Mai.2022, 12:10:14 p.m. »
la recomandarea omului de service.
La fel și ulterior cu discurile de frână dar atunci săracul om de la service (nu eram la București și poate de-aia) a venit în sala de așteptare să-mi arate plăcuțele și să-mi recomande umil și cam cu 1/2 de gură că-s cam scumpe însă el ar recomanda să le schimb împreună cu discurile dar... mai merg un pic dacă vreau neapărat. E drept, între schimburi (cu excepția primului) am monitorizat personal starea de uzură cu ocazia schimbului sezonier de roți și nu am mai mușcat-o așa ușor...

La ultima revizie au vrut sa ma "faca" si pe mine, asa ca eu m-am învatat sa rumeg recomandarile lor.
Doar ca eu am mers cu tupeu la mecanic si ala mi-a confirmat ca mai merg lejer vreo 2-3000 de km cu ele.
Ei cereau 650 de lei pentru originalele pe fata iar eu le-am luat cu 380 - avantaj eu.
Imi place sa surubaresc iar la chestii la care am încredere în fortele proprii prefer sa le fac eu decât sa-i îngras pe altii.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού