Autor Subiect: Probleme discuri de frână  (Citit de 6254 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ntire2000

Re: Probleme discuri de frână
« Răspuns #40 : 07.Iul.2021, 11:19:49 p.m. »
Si uite asa, tu ti-ai rezolvat problema, ai constatat ca-s defecte de fabricatie, cum am constatat si noi - de altfel....

De dragul altora care poate n-au habar în ce potential pericol se afla, spune-ne ca totusi n-ai lasat-o moarta....
Ca s-ar putea sa fie totusi un întreg lot cu probleme.....
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Iulian V1.6

« Răspuns #41 : 07.Iul.2021, 11:28:03 p.m. »
Si uite asa, tu ti-ai rezolvat problema, ai constatat ca-s defecte de fabricatie, cum am constatat si noi - de altfel....

De dragul altora care poate n-au habar în ce potential pericol se afla, spune-ne ca totusi n-ai lasat-o moarta....
Ca s-ar putea sa fie totusi un întreg lot cu probleme.....

Pentru moment avem aici documentate aproape toate detaliile.
Pe unde am fost, toata lumea da din umeri si intoarce spatele.
Suzuchi ma trimite la service , service ma trimite la plimbare ( stiti motivele ) , OPC ma trimite la service , si uite asa pierzi vremea si ridici catedrale celor care au vandut masina cu milioane de zambete, fustite scurte  si frecari de maini ca ai platit , si primesti 10 ani de garantie .

De unul singur nu cred am nici o sansa. Cu cat suntem mai multi cu atat mai bine

« Ultima Modificare: 07.Iul.2021, 11:47:23 p.m. de Iulian V1.6 »
  • Vitara 1.6

Offline Iulian V1.6

« Răspuns #42 : 07.Iul.2021, 11:31:24 p.m. »
Referitor la discuri, chiar daca sunt putin off topic, caut un brand serios ca face pentru vitara discuri perforate sau canelate ?

Trimis de pe al meu SM-A530F folosind Tapatalk

Parerea mea este sa ramai fidel celor normale, nu se merita investitia ca in 15-20.000km sa constati ca pedala de frana se transforma in vibrator ( experienta personala ; megane, seat leon sport, ww ... logan si multi alti amici deai mei cu acelasi gust amar) .
Este o masina normala cu care poti merge sportiv fara sa afecteze performatele franarii( parerea mea )
  • Vitara 1.6

Offline ntire2000

« Răspuns #43 : 07.Iul.2021, 11:33:28 p.m. »
Suzuchi ma trimite la service , service ma trimite la plimbare ( stiti motivele ) , OPC ma trimite la service

Cum spuneam.... RAR ce zice? Ca deocamdata aia dau OK-ul dpdv tehnic ca tu sa te plimbi pe drum....

PS: prin absurd, daca intra unul în tine din cauza unor discuri crapate .... hmm?
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: GoneFishing

Offline Iulian V1.6

« Răspuns #44 : 07.Iul.2021, 11:40:28 p.m. »
Suzuchi ma trimite la service , service ma trimite la plimbare ( stiti motivele ) , OPC ma trimite la service

Cum spuneam.... RAR ce zice? Ca deocamdata aia dau OK-ul dpdv tehnic ca tu sa te plimbi pe drum....

PS: prin absurd, daca intra unul în tine din cauza unor discuri crapate .... hmm?

Am trecut prin acest moment cand un nene ( cu accidente in fiecare spatamana conform ofiter  ) ma facut sandwich ( intre el si un automobil in fata mea ) la semafor.

Se vedea clar fara sa fii "mester" in masini ca masina nu trecea nici macar "vizual" ITP-ul  cu asigurare de carpatica
Dar sa trecut cu vederea ... pentru ca cunostinte... ...
  • Vitara 1.6

Offline enicky

« Răspuns #45 : 08.Iul.2021, 12:30:18 a.m. »
Si uite asa, tu ti-ai rezolvat problema, ai constatat ca-s defecte de fabricatie, cum am constatat si noi - de altfel.... .
    Si cum s-a constat ca sunt defecte de fabricatie?! Ca am citit tot si nu reiese de nicaieri, decat din concluzia colegului, ca este defect de fabricatie !!
Spune ca le va baga pe strung, sa vada daca este sau nu fisura. Probabil ca daca ia cateva zecimi va dispare.
Plus de asta o fisura nu apare ca doua linii paralele...

In alta ordine de idei, racirea brusca creeaza ovalizare prima data, doar caliri si reveniri repetate pot creea fisuri si chiar spargere, otelul discului avand o formula care permite deformarea, doar schimbarea structurii prin calire poate duce la fisuri/spargere, ceea ce se-ntampla destul de rar si de regula este combinata cu o uzura accentuata.
    Fix 510 lei m-au costat pe mine placutele de frana schimbate in service, dar cu lipsa deranjul schimbarii a 2 seturi de placute si un set de discuri.(500lei)
Si vad ca se pune tare accentul pe riscuri, daune, accidente ce le pot creea discurile, aspect in contradictie cu folosirea unor piese relativ  ieftine.

In fapt, topicul de fata este foarte util dpmdv, pentru capitolul frane, unde cu precadere n-ar trebui sa facem rabat la pret/piese OEM, stiut fiind faptul ca masina si sistemul de franare(de siguranta) au fost proiectate si testate pentru un anumit tip de piese.
    Daca uleiul, sau filtrele sau alte repere pot fi inlocuite si folosite repere AM, fara a afecta buna functionare, in schimb cu franele este mai delicat.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Iulian V1.6

« Răspuns #46 : 08.Iul.2021, 09:02:04 a.m. »
Si uite asa, tu ti-ai rezolvat problema, ai constatat ca-s defecte de fabricatie, cum am constatat si noi - de altfel.... .
    Si cum s-a constat ca sunt defecte de fabricatie?! Ca am citit tot si nu reiese de nicaieri, decat din concluzia colegului, ca este defect de fabricatie !!
Spune ca le va baga pe strung, sa vada daca este sau nu fisura. Probabil ca daca ia cateva zecimi va dispare.
Plus de asta o fisura nu apare ca doua linii paralele...

In alta ordine de idei, racirea brusca creeaza ovalizare prima data, doar caliri si reveniri repetate pot creea fisuri si chiar spargere, otelul discului avand o formula care permite deformarea, doar schimbarea structurii prin calire poate duce la fisuri/spargere, ceea ce se-ntampla destul de rar si de regula este combinata cu o uzura accentuata.
    Fix 510 lei m-au costat pe mine placutele de frana schimbate in service, dar cu lipsa deranjul schimbarii a 2 seturi de placute si un set de discuri.(500lei)
Si vad ca se pune tare accentul pe riscuri, daune, accidente ce le pot creea discurile, aspect in contradictie cu folosirea unor piese relativ  ieftine.

In fapt, topicul de fata este foarte util dpmdv, pentru capitolul frane, unde cu precadere n-ar trebui sa facem rabat la pret/piese OEM, stiut fiind faptul ca masina si sistemul de franare(de siguranta) au fost proiectate si testate pentru un anumit tip de piese.
    Daca uleiul, sau filtrele sau alte repere pot fi inlocuite si folosite repere AM, fara a afecta buna functionare, in schimb cu franele este mai delicat.

"Tu esti pus aici sa ne incurci " citat sa mai destindem atmosfera.

Discurile de frana sunt OEM - Brembo branduite SUZUCHI , cele din fabrica tot asa au fost.
Placutele de frana sunt textar - din punctul meu de verede mult mai bune decat cele din fabrica .

Din cate seturi de placute si discuri ai schimbat , cati au pus ceasul comparator sa vada "bataia" si sa corecteze aceasta bataie. eu unul nu am vazut nici un service cara sa faca asta.

Daca la ~ 1 mm uzura apar astfel de cratere e clar defect de fabricatie, nu de prostul care conduce cazanu.
  • Vitara 1.6

The following users thanked this post: GoneFishing

Offline enicky

« Răspuns #47 : 08.Iul.2021, 11:34:28 a.m. »
"Tu esti pus aici sa ne incurci " citat sa mai destindem atmosfera.
  Se pare ca da, atat timp cat eu vreau sa am constant aceleasi frane OEM, mai ales ca n-am nicio dovada ca,  citez  "Brembo branduite SUZUCHI SUZUKI",   "textar -.......mult mai bune decat cele din fabrica",  neexistand  teste-comparative in acest sens, asa ca raman la apreciere ta de mai sus : Fiecare face ce vrea pe soctolea lui

Daca mai poti sa ne arati cum se prezinta discurile dupa 2-3 zecimi luate pe strung e bine, in rest, comparatorul trebuie sa-l puna ctc-ul producatorului, nu eu, client.
   Personal apreciez ca ai facut singur lucrarea, chiar daca nu e foarte complexa, asta inseamna ca ai mai facut, sau profesezi.
Bafta cu noile discuri !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ntire2000

« Răspuns #48 : 08.Iul.2021, 11:52:03 a.m. »
  mai ales ca n-am nicio dovada ca,  citez  "Brembo branduite SUZUCHI SUZUKI",   "textar -.......mult mai bune decat cele din fabrica",  neexistand  teste-comparative in acest sens

Ca sa ne mai aducem aminte.... dovada ca uneori vorbesti aiurea....

https://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=6830.msg274941#msg274941

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

« Răspuns #49 : 08.Iul.2021, 12:24:06 p.m. »
Ca sa ne mai aducem aminte....
    Chiar inainte sa la schimb pe ale mele, a fost pe forum o discutie de genu' si cand am fost in service chiar m-am uitat sa vad vreo marca si am avut cutia in mana, imi amintesc ca si acum, dar n-am gasit nimic, nicio denumire.
  Si acum stii si tu, firma poate sa faca un produs pentru un producator si altul pentru piata libera, posibil sa nu fie identice ca structura, chiar daca sunt identice ca forma.
Uite si aici : https://piese.radacini.ro/filtre-revizie-vitara-2015-prezent-3760/placute-frana-fata-s-cross-vitara-55810-61m02-000.html
« Ultima Modificare: 08.Iul.2021, 12:53:55 p.m. de enicky »