Autor Subiect: Probleme discuri de frână  (Citit de 6260 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Probleme discuri de frână
« Răspuns #20 : 06.Iul.2021, 11:47:57 a.m. »
Imi schimb singur discuile nu stau cu lunile pana rezolva Suzuchi problemele cu pieselor lor defecte .
   Si pastrezi discurile si placutele vechi, le faci poza si le trimiti la suzuki.ro.
Ca dupa ei nu mai mergi cu masina luni de zile.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Iulian V1.6

« Răspuns #21 : 06.Iul.2021, 12:02:45 p.m. »
Imi schimb singur discuile nu stau cu lunile pana rezolva Suzuchi problemele cu pieselor lor defecte .
   Si pastrezi discurile si placutele vechi, le faci poza si le trimiti la suzuki.ro.
Ca dupa ei nu mai mergi cu masina luni de zile.

Salut

Nu se baga Suzuchi la asa ceva . Am facut presiuni mari si cand am schimbat distributia la 600 km si si tot in 6 saptamani sa rezolvat ( pe garantie lu Suzuchi - cu discutii ca ei nu "aude" , la ei nu face .......si multre altele timp indelungat )
  • Vitara 1.6

Offline Dogy

« Răspuns #22 : 06.Iul.2021, 06:48:44 p.m. »
In urma discutieu cu inginerul de la service rezltatele sunt urmatoare :
la intrebarea legata de garantie - liniste totala
La intrebarea legata de un proces de back check a calitatii - mi sa spus ca trebuie sa deschida dosar sa faca poze in momentul deschideri  dosarului si a demontarii , sa ia seria de pe discuri , sa ia seria de pe placute sa le trimita la Suzuchi sa faca verificarile daca sunt cele originale, deoarece nu cred ca sunt cele originale .............. si de aici cred ca stiti povestile cu feti frumosi care se cred piloti  si cereri din ce in ce mai pretentioase pentru inlocuire pe garantie.

Drept urmare erau foarte dispusi sa comande discurile de frana ( 850 plus 650 placutele fata ) care vin in 4-5 zile fara sa le pese ca sunt defecte si ca pot omora pe oricine in orice moment cand circul cu discurile sparte.

Ar fi fost bine de stiut care anume service.

Nu-ti schimba nimeni direct pe garantie discurile din prima, fara o gramada de verificari, fiind consumabile.

Prin urmare, cred ca trebuia sa-i lasi sa deschida dosarul ala. Iti notai si tu seriile si iti puneai discuri si placute noi - nu neaparat la ei - pana se lamureau ei. Dar cred ca ar fi fost bine sa existe acel dosar pentru ca, daca in urma verificarilor se constata ca aveai dreptate, poate s-ar fi luat niste masuri in privinta lotului respectiv de discuri si i-ar fi ajutat si pe altii (si probabil te-ai fi ales si cu un set de discuri noi de la ei, chiar daca tu apucai deja sa ti le pui in alta parte).
  • Suzuki Vitara Facelift 2019 1.0 Passion 5MT Allgrip

Offline Iulian V1.6

« Răspuns #23 : 06.Iul.2021, 07:02:02 p.m. »
Ceea ce vezi in poze nu sunt uzuri de pilot de curse, sunt defecte de productie. Daca erau defecte de pilot nici nu mai ridicam problema.
In al doilea rand un service care tine la cientii lui si la viata celor din trafic ar constata ar deschide dosar de neconformitati ( ca doar sunt acreditati RAR ) , si nu ar da drumul masinii din service orice ar zice clientul, avand in vedere gravitatea situatiei.
Nu in utimul rand nu am chef sa se plimbe cu masina mea pe banii mei ca sa constate ca,  dupa foarte mult timp, nu este ce spune clientul si ca acele defecte vin de la purtarea proasta cu masina sau placute de frana neconforme - nu este cazul aici .

• Vitara 1.6

The following users thanked this post: ntire2000

Offline gabi males

« Răspuns #24 : 06.Iul.2021, 07:07:49 p.m. »
Nu stiu ce sa zic. Din poze...greu sa iti dai seama. Dar...aceleasi urme le-am avut la un Hyundai IX35 si la un I30 crdi. In ambele situatii,le-au pus pe strung si le-au dat o fata (erau si putin descentrate) dupa care nu s-a mai observat nimic. Se intampla sa ramana urme de scest fel de la stationare.
  • Ex-Suzuki Baleno 1,2 GLX,acum Suzuki Vitara 1,4, allgrip,AT,luxus,2019

Offline Iulian V1.6

« Răspuns #25 : 06.Iul.2021, 07:15:35 p.m. »
Nu stiu ce sa zic. Din poze...greu sa iti dai seama. Dar...aceleasi urme le-am avut la un Hyundai IX35 si la un I30 crdi. In ambele situatii,le-au pus pe strung si le-au dat o fata (erau si putin descentrate) dupa care nu s-a mai observat nimic. Se intampla sa ramana urme de scest fel de la stationare.

Da-mi voie sa i-ti spun ca aceste "urme" nu se iau la strung sa iau cu incolcuitul
O sa postez controlul cu lichide penetrante care va fii edificator daca sunt urme sau crapaturi ( defecte ) in material.
  • Vitara 1.6

Offline gabi males

« Răspuns #26 : 06.Iul.2021, 07:22:16 p.m. »
Nu trebuie sa te superi. Eu am spus ce am vazut ( si ce experiente am mai avut in cei 28 de ani de condus multe masini ) cu speranta de a fi de ajutor. Daca ma iei asa...la raspel...scuze ca te-am deranjat!
  • Ex-Suzuki Baleno 1,2 GLX,acum Suzuki Vitara 1,4, allgrip,AT,luxus,2019

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • Gen: Bărbat
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
« Răspuns #27 : 06.Iul.2021, 07:22:59 p.m. »
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

Offline Iulian V1.6

« Răspuns #28 : 06.Iul.2021, 07:25:33 p.m. »
Nu trebuie sa te superi. Eu am spus ce am vazut ( si ce experiente am mai avut in cei 28 de ani de condus multe masini ) cu speranta de a fi de ajutor. Daca ma iei asa...la raspel...scuze ca te-am deranjat!

Doamne fereste , departe de mine gadul de a lua pe cineva pe sus.
Scuze ca eu ma exprim mai "dur". Ma doare indiferenta unor oameni de service care ar trebuii sa sar in ajutorun nostru nu in interesul buzunarului de service, mai ales ca , cazanul , este in garantie ( abia implineste 3 ani )
  • Vitara 1.6

Offline Iulian V1.6

« Răspuns #29 : 06.Iul.2021, 07:26:25 p.m. »
  • Vitara 1.6