Autor Subiect: Probleme discuri de frână  (Citit de 6255 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Iulian V1.6

Probleme discuri de frână
« : 03.Iul.2021, 08:20:10 p.m. »
Semnalez aici probleme la discurile de frana 57.000 km . In urma unor "fluturasi" aparuti in ultima vreme cand franam, am constatat ca discurile de frana fata ( stanga / dreapta ) prezinte crapaturi ce pun in pericol siguranta mea in primul rand si cea a participantilor la trafic .

Luni prezint situatia celor de la service , sper ca aceste crapaturi sa nu reprezinte "markerul" de uzura ( desii masina este in "garantie").
Este prima oara ( in 25 de ani ) cand vad sa ceva la discurile de frana .
De curiozitate am pus ceasul comparator sa pot vedea daca sunt ovale : rezulataul este - stanga fata bataie de 0.01mm dreapta fata 0.02 mm.

Aceste crapaturi sunt numai pe fata exetrioara a discului

Dupa ce le demontez o sa fac o investigatie cu lichide penetrante sa vad cat de extins este defectul.

Daca nu este potrivit deschiderea unui subiect nou, rog un moderator sa mute postul.
  • Vitara 1.6

Offline VictorN

Re: Probleme discuri de frână
« Răspuns #1 : 03.Iul.2021, 09:41:19 p.m. »
După cant, par destul de uzate discurile. CDe curiozitate, cate seturi de plăcuțe ai schimbat și ce brand ai folosit?

Trimis de pe al meu KB2003 folosind Tapatalk

Offline Iulian V1.6

« Răspuns #2 : 03.Iul.2021, 09:58:54 p.m. »
Salut

Am schimbat la 50.000 cu TEXTAR ( placutele din fabrica mai aveau 1/3 dar se intarise materialul de frictiune si se simtea cand foloseseam frana intens )  . Cantul acela pare asa din cauza ruginei ( nu am avut rabdare sa le curat ).
Grosimea discurilor este acum de 20.9mm
  • Vitara 1.6

Online ntire2000

« Răspuns #3 : 03.Iul.2021, 10:49:57 p.m. »
Pentru asa ceva se fac rechemari în service, e posibil sa fie un întreg lot cu probleme.
Ceea ce se vede pe discurile tale este un defect de fabricatie extrem de grav.
Eu zic sa mergi un pic mai departe cu sesizarile - o expertiza RAR ar fi indicata.
Daca discul ala cedeaza la o frânare de urgenta si se sparge, se blocheaza instant roata si - Doamne fereste, te da cu masina peste cap direct pe lumea cealalta cine îti va consola familia ramasa în urma?
Noi, astia de pe forum?

PS: ca fapt divers, discurile alea trebuie sa treaca printr-o testare cu ultrasunete care sa descopere eventualele fracturi ale metalului, ceea ce nu cred ca a fost deloc cazul în privinta discurilor tale.
Cel mai probabil chinezul era plictisit sau flamând.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline VictorN

« Răspuns #4 : 03.Iul.2021, 11:00:29 p.m. »
Fiind încadrate drept consumabile, nu cred ca se schimba pe garanție.

Online ntire2000

« Răspuns #5 : 03.Iul.2021, 11:02:19 p.m. »
Problema nu e asta, ca nu-s o avere.
Ideea e ca este posibil sa existe montate un întreg lot de asemenea componente care pot cauza accidente grave.
Daca s-au schimbat niste nenorocite de airbaguri care nu erau conforme, cam în ce categorie de siguranta se încadreaza discurile astea?
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline VictorN

« Răspuns #6 : 03.Iul.2021, 11:04:16 p.m. »
Da, asta e problema reală. Numai sa fie ei dispuși să ia în calcul asta.

Offline Iulian V1.6

« Răspuns #7 : 04.Iul.2021, 09:24:56 a.m. »
Problema nu e asta, ca nu-s o avere.
Ideea e ca este posibil sa existe montate un întreg lot de asemenea componente care pot cauza accidente grave.
Daca s-au schimbat niste nenorocite de airbaguri care nu erau conforme, cam în ce categorie de siguranta se încadreaza discurile astea?

La accidente ma gandesc si eu , si mai ales la cei care au masina din acelasi an ca al meu,  si nu au pregatirea tehnica sau nu se pricep,  sa fie constienti ca este posibil ca aceleasi piese sa fie cu mari probleme. Nu o sa stau la mila serviceului, dar voi adresa luni dimineata o probleme cu fisa de service pentru a avea un raspuns "oficial".

• Vitara 1.6

Offline VictorN

« Răspuns #8 : 04.Iul.2021, 09:30:07 a.m. »
Te sfătuiesc să dai mail la Suzuki Romania.

S-ar putea că dealerul sa dea din umeri, sa spună ce e vina ta și a stilului de condus, s.a.m.d.
Sunt oameni și oameni pe partea de reprezentante și s-ar putea sa nu fie transmisă mai sus problema.

Offline Iulian V1.6

« Răspuns #9 : 04.Iul.2021, 10:05:44 a.m. »
Te sfătuiesc să dai mail la Suzuki Romania.

S-ar putea că dealerul sa dea din umeri, sa spună ce e vina ta și a stilului de condus, s.a.m.d.
Sunt oameni și oameni pe partea de reprezentante și s-ar putea sa nu fie transmisă mai sus problema.

Multam de sfat. Sunt patit de cand am schimbat distrbutia la 600 km, si 4 saptamani sau chinuit sa afle defectul .
Am postat pentru ca nu am inceredere ca va ajunge mai departe de service aceasta problema. Luni comand discurile si le schimb nu am timp de raspunsuri evazive cu inclinatii exclusive de vina asupra proprietarului si niciodata a calitatii unor piese OEM.
  • Vitara 1.6