Autor Subiect: Uleiuri motor si transmisie  (Citit de 2977 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline zambru

Re: Uleiuri motor si transmisie
« Răspuns #20 : 25.Iun.2021, 04:11:50 p.m. »
Si eu am Eneos Sustina 5W-30 in motor acum (benzinar euro 4 de 12 ani vechime). Mai sunt si alti colegi cu SX4 care folosesc acest ulei.
E bine de stiut. Si eu inclin catre acest tip de ulei in momentul de fata, cu nelamurirea legata de ACEA C3 care nu e trecut in carte pentru Ignis din 2017 (motor K12C).
  • Suzuki Ignis

Offline zambru

« Răspuns #21 : 25.Iun.2021, 04:23:22 p.m. »
Pentru uleiul de motor al masinii, ceea ce indicat in carte arata in felul urmator:

ACEA A1/B1, A3/B3, A3/B4, A5/B5

API SL, SM, SN

ILSAC GF-3, GF-4, GF-5
  • Suzuki Ignis

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #22 : 25.Iun.2021, 04:48:29 p.m. »
Aoleu, tu ai Ignis 2017? Scuza-ma, dar credeam ca ai un vechi Ignis II. In acest caz imi retrag recomandarea pentru Eneos Sustina 5W-30. 
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: zambru

Offline Myhay

« Răspuns #23 : 25.Iun.2021, 07:45:26 p.m. »
Pai in cazul asta @zambru - Ravenol 0w20 ECS si ai terminat balciul. Asta folosesc si eu la Baleno acelasi motor.
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline zambru

« Răspuns #24 : 25.Iun.2021, 11:31:01 p.m. »
Pai in cazul asta @zambru - Ravenol 0w20 ECS si ai terminat balciul. Asta folosesc si eu la Baleno acelasi motor.
Mersi pentru recomandare.
Inca de la primul schimb am folosit 5W-30, motorul s-a obisnuit si nu as schimba vascozitatea. Sustina 5W-30 e si nu e recomandat de Szakal, in schimb pot alege 5W-30 Hyper-Multi cu specificatie A5, aceeasi cu Mobilul folosit pana acum.
In urma a ceea ce am citit pe forum am luat in considerare uleiurile Eneos, dar si Ravenol si am zis sa incerc si unul japonez.
  • Suzuki Ignis

Offline Myhay

« Răspuns #25 : 26.Iun.2021, 09:05:31 a.m. »
S a obisnuit… nu mai zic nimic…. Ai ales din start gresit 5w30 pt K12c ( chiar daca e in carte). Ma refer ca alegand un 0w20 merge mai relax motorul , protectie mai buna , consum mai mic pe termen lung , cu cat un ulei scade in grade e mai teapan si mai “dotat” / adica baze si pachet aditivare mai de calitate. Daca aveai turbo , da , mai ziceam , 5w30 era ok. Dar pt aspiratul asta de 1.2 … cu 0w20 castigi pe toate planurile. In fine…faci cum crezi mai departe…
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline ntire2000

« Răspuns #26 : 26.Iun.2021, 11:16:42 p.m. »
Pai poate nu a fost chiar alegerea lui, asta i-au pus "baietii" la revizie si cu asta a mers pâna acuma....
Cred ca mai mult de 75% din posesorii de masini nu-si pun probleme existentiale ca noi, ca altfel n-am mai încapea pe forumurile auto.
Aia cu masini noi merg pe încredere, pe ceea ce zic aia din reprezentante, iar cei cu SH merg pe mâna mecanicului ala meserias pe care-l cunosc din copilarie.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Myhay

« Răspuns #27 : 27.Iun.2021, 07:54:44 a.m. »
Bine…m am gandit ca nu este la prima revizie masina fiind din 2017…. Daca la prima revizie mai e cum spui tu de la a doua in sus poti lua fraiele sa mergi pe ce ulei vrei… desi ciudat sa bage 5w30 in K12C…. De regula dealerii sunt setati pe 0w20 pe motorul asta. Dar or mai fii si exceptii mai mult ca sigur. Eu de asta am dedus ca a fost alegerea lui sa mearga pe 5w30.

Offline maxwell

« Răspuns #28 : 27.Iun.2021, 10:21:46 a.m. »
Ignis din iulie 2017, la prima revizie 0W-20, la următoarele 0W-16. Motorul merge perfect, după 45.000 km.
  • Zusammen mit dem Zusuki New Ignis GL+ 2WD

The following users thanked this post: gabineg, Myhay, zambru

Offline zambru

« Răspuns #29 : 27.Iun.2021, 03:37:00 p.m. »
Pai poate nu a fost chiar alegerea lui, asta i-au pus "baietii" la revizie si cu asta a mers pâna acuma....
Cred ca mai mult de 75% din posesorii de masini nu-si pun probleme existentiale ca noi, ca altfel n-am mai încapea pe forumurile auto.
Aia cu masini noi merg pe încredere, pe ceea ce zic aia din reprezentante, iar cei cu SH merg pe mâna mecanicului ala meserias pe care-l cunosc din copilarie.
Intr-adevar, 5W-30 de la prima revizie si am continuat cu el. Nu am avut probleme cu motorul in cei 50k km parcursi si probabil as fi continuar tot cu Mobil ales ulterior daca nu as fi citit pe acest forum, la Vitara daca imi aduc bine aminte, despre uleiuri precum Eneos si Ravenol. Si am decis sa incerc si unul japonez. De la Szakal mi-au zis ca sunt facute in Belgia toate celelalte mai putin Sustina - nu stiu ce inseamna asta, ambalate probabil - iar despre Sustina mi s-a spus ca merge si 5W30.
Atata tot, va multumesc pentru raspunsuri, prieteni.
  • Suzuki Ignis