Autor Subiect: Trepidatii la turatii joase  (Citit de 2426 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Tudor83

Trepidatii la turatii joase
« : 08.Iun.2021, 05:48:47 p.m. »
Buna ziua,
Tocmai am devenit posesorul unui GV din 2006 motorizare 1.9 ddis.Singura problema care o are este ca trepideaza foarte tare daca accelerez cand este subturata(trafic bara la bara), la fel face si daca plec de pe loc usor. Daca plec mai agresiv nu trepideaza dar asta ar insemna sa conduc sportiv lucru care nu-mi sta in fire.
Unii au zis ca ar fi din volanta, problema este ca mergand la mecanic mi-a zis ca este volanta cu masa simpla, pe internet imi apare ca este cu masa dubla. Pana la urma ce tip de volanta are acest model de suzuki?
Mentionez ca am cumparat masina cu cip tunning stage 1 si acum are 165 cp in loc de 129 cp...ar putea fi asta cauza trepidatiilor?
  • Suzuki grand vitara 1.9 ddis

Offline Acidutzu2000

Re: Trepidatii la turatii joase
« Răspuns #1 : 08.Iun.2021, 08:09:58 p.m. »
Unul din motive pentru care o masina trepideaza la plecarea "normala" de pe loc si nu trepideaza la plecarea "in tromba", POATE FI, slabirea arcurilor de la discul de ambreiaj.  Discul de ambreiaj are niste arcuri care amortizeaza din vibratiile transmise de volanta si placa de presiune catre cutia de viteze. Din pacate nu poti verifica acele arcuri decat daca dai discul de ambreiaj jos.
Mai sunt si alte motive enumerate chiar de tine, care pot fi, dar avand chip tunning pe ea, banuiesc ca s-a cam forjat masina, asa ca este posibil sa fie slabite acele arcuri. 

• Suzuki Vitara Passion 2WD - Albastru Turquoise

Offline Calin sb

« Răspuns #2 : 08.Iun.2021, 11:10:14 p.m. »
Daca nu ma înșel acest motor e cel de Renault 1,9 dCi poate asta te ajuta sa cauți si pe alte forumuri.
Tuningul poate sa ofere o funcționare anormala la turații mici si/sau motor rece .
  • Superb iV PHEV Style

“ Be first, be smarter, or cheat. Well, I don't cheat “ John Tuld ,Margin call

Offline Tudor83

« Răspuns #3 : 09.Iun.2021, 09:35:42 a.m. »
Da, e motorul de la renault si e posibil sa fie de la ciptuning. Astazi am facut programare sa revin la softul din fabrica.

Offline Tudor83

« Răspuns #4 : 10.Iun.2021, 01:00:44 p.m. »
Am revenit la softul original din fabrica dar trepidatiile persista. Luni schimb tot kitul de ambreiaj, sper sa fie din cauza asta.

Offline Tudor83

« Răspuns #5 : 27.Iun.2021, 02:31:49 p.m. »
Am schimbat kitul ambreiaj, dar problema cu trepidatiile a ramas X-(

Offline Leutz

« Răspuns #6 : 28.Iun.2021, 04:08:30 p.m. »
Eu am avut ceva similar la o alta masina non-Suzuki. Fix acelasi gen de trepidatii, in conditiile pe care le descrii.

Cand am desfacut ambreiajul, era facut praf. Dar ulterior a vazut ca nu era din vina lui. Se deteriorase de la functionarea defectuoasa a circuitului hidraulic. Practic, finetea cu care misti tu piciorul pe pedala de ambreiaj nu se regaseste la miscarea de culisare a ambrieajului. De-aia cupleaza bine doar cand aplici miscarea grosier (citez "plecare in tromba").

La mine s-a rezolvat cu schimbarea cilindrilor, schimbare lichid hidraulic si aerisire completa, plus reglarea pedalei. De fapt, cilindrul 'slave' era cel defect, dar neavand experienta ... le-am luat pe rand pana m-am prins de faza. Ulterior, citind diverse materiale, am inteles ca cilindrul slave e cel care e mai predispus la defectare, intrucat e mai aproape de zonele fierbinti ale masinii si il afecteaza caldura in timp.

Evident, daca s-a mers mult timp cu masina in starea asta poate fi si volanta afectata.

P.S. Uite aici povestea schimbarii ambreiajului respectiv:
https://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=56.msg295174#msg295174
« Ultima Modificare: 28.Iun.2021, 04:22:21 p.m. de Leutz »
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

The following users thanked this post: PAR, kellogs

Offline Tudor83

« Răspuns #7 : 26.Sep.2021, 07:49:48 p.m. »
Imi cer scuze pentru raspunsul tarziu, am rezolvat problema.
Din pacate pt mine, fostul proprietar a facut conversia la volanta cu masa simpla si de aici era problema.
A trebuit sa schimb kit ambreiaj plus volanta cu masa dubla si urmeaza sa schimb/reconditionez cutia deoarece este destul de uzata din cauza socurilor primite de la volanta cu masa simpla.
Practic am cumparat o masina samsarita  :D
Acum merge lin fara trepidatii fara problema...dar la cati bani am bagat cred ca imi luam un Gv din 2010-2012 lejer.

The following users thanked this post: toma, kellogs, FlorinDino

Offline FlorinDino

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
  • Gen: Bărbat
    • Jucu
« Răspuns #8 : 18.Mai.2022, 10:18:27 p.m. »
Salut ,
Cred ca am si eu aceiasi problema la GV2 . In ce sens e uzata cutia .Ce simptome ai avut ?
  • Suzuki Grand Vitara 2

Offline ntire2000

« Răspuns #9 : 18.Mai.2022, 10:49:52 p.m. »
Colegul a fost ultima data activ prin martie.
Daca vrei sa îti raspunda mai repede e mai util sa-i trimiti un mesaj privat.
Asa exista sansa sa citeasca mailul personal asociat forumului si sa vada ca i-ai adresat aici o întrebare.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: PAR