Autor Subiect: Dilema achizitie New Vitara SH  (Citit de 3904 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline chriss

Re: Dilema achizitie New Vitara SH
« Răspuns #50 : 02.Nov.2022, 08:52:48 p.m. »
Pt fiabilitate eu as recomanda 1.6l aspirat
Si eu tot 1.6 aspirat recomand.Dupa cum am vazut pe forum colegii cu 1.4 booster au ceva probleme cu motoarele,tacheti,pompa,etc...
Plus la consum...ceva mai mare decatv1.6. Eu am peste 120k cu aspiratul de 1.6 si nu am avut probleme.Consum mediu 5,5,max 6 pe autostrada.Dar colegul care a intrebat stie motorul,asa ca..el alege!
  • suzuki vitara PASSION 1.6 allgrip 2017
All grip

Offline Hoinar

« Răspuns #51 : 02.Nov.2022, 08:56:43 p.m. »
Daca are unul sau 2 probleme, aia nu insemna ca toate au probleme. Eu unul sunt foarte multumit de 1.4 turbo si este clar superior unui 1.6 aspirat.
  • Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Hybrid 2021 Passion, Suzuki Grand Vitara 3, 2L benzina
Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!

The following users thanked this post: Costique, Myhay

Offline ntire2000

« Răspuns #52 : 02.Nov.2022, 09:44:52 p.m. »
Ai dreptate ca e superior, dar problema e cât dureaza fata de cel aspirat.
Ca momentan n-avem ca reper decât un 1.0 cu peste 130-140k de km (nu mai retin cât avea dogy)

Eu as opta pentru un M16A - care e mai apropiat de ce am avut eu si pentru care pot baga mâna în foc (M13A)

Iar la achizitia unui SH conteaza si ce bube are motorul.
Daca la M16A mai schimbi o supapa sau un cilindru, ma îndoiesc ca la K14C încape în discutie asa ceva, am înteles ca cilindrii sunt turnati în blocul motor.

PS: de diesel nici nu ma obosesc sa mentionez.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #53 : 02.Nov.2022, 09:56:01 p.m. »
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

The following users thanked this post: Myhay, gabi males

Offline chriss

« Răspuns #54 : 03.Nov.2022, 05:27:12 p.m. »
Eu unul sunt foarte multumit de 1.4 turbo si este clar superior unui 1.6 aspirat.
[/quote]al
Normal ca un turbo este superior ,dar ne referim la fiabilitate. Am avut 2 saptamani o masina cu motor turbo 1.4 si m-a rupt la consum! Acum fiecare isi lauda achizitia,eu va doresc noroc atat pt M16A cat si pt K14C.
All grip

Offline enicky

« Răspuns #55 : 03.Nov.2022, 06:34:47 p.m. »
... Acum fiecare isi lauda achizitia,eu va doresc noroc atat pt M16A cat si pt K14C.
  Da, bine spus ca fiecare si-o lauda pe a lui, eu pe care s-o laud, inca ma gandesc... Faptul ca are ceva cp, sau Nm in plus se poate spune sau nu ca este mai buna?
Ca o comparatie, in sport la S-Cross este ff.mica diferenta fata de auto, in schimb la 1,6 aspirat diferenta este foarte mare. In pozitia sport aproape ca trebuie sa-ti schimbi stilul de condus, adica picioarele trebuie sa se miste mult mai repede cand schimbi vitezele, iar pe acceleratie trebuie apasat mult mai fin.
  Plusul de putere vine la pachet cu o turbina, deci apare ceva in plus care se poate defecta, plus un pret mai mare, care, evident, nu e datorat numai inflatiei...
Multi dintre posesorii de turbo fac km multi(fara probleme) dar pe distante lungi, nu o catzaie intr-un oras superaglomerat cum e Bucurestiul, deci deocamdata dupa 7 ani de trafic urban, aspiratul e ok, sper sa fie la fel si turbo.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline VictorN

« Răspuns #56 : 03.Nov.2022, 07:57:25 p.m. »
Eu am K14C si modul Sport e bun tare in afara localităților. Pe drumurile noastre depășirile sunt sport periculos iar modul ăla te ajuta mult.

Nu cred că se pune problema de fiabilitate la niciunul dintre motoare.

Trimis de pe al meu LE2123 folosind Tapatalk

Offline cristidav

« Răspuns #57 : 03.Nov.2022, 10:15:05 p.m. »
Am avut 2 saptamani o masina cu motor turbo 1.4 si m-a rupt la consum!
Tare curios sunt care masina de 1.4 turbo te-a rupt asa la consum. Caci SCrossul nu mi se pare sa ma rupa la consum. O conduc la fel ca pe SX4 1.6 si imi consuma cel putin la fel de mult cand ma dau la ea, daca nu mai putin. De fapt, categoric mai putin. 7,5 media pe autostrada la 130-170/h. Cu old SX4 era in jur de 8,5/100, chiar am calculat.

Eu am K14C si modul Sport e bun tare in afara localităților. Pe drumurile noastre depășirile sunt sport periculos iar modul ăla te ajuta mult.
Modul sport e excelent daca vrei sa conduci sportiv si, cum tocmai am descoperit, pe drumurile de munte virajate, unde nu trebuie sa schimbi viteza in a 1a in curbe stranse, merge si cu a 2a. Pe auto se cam ineaca, iar 1.6-le trebuia bagat musai in viteza 1.

Ca o comparatie, in sport la S-Cross este ff.mica diferenta fata de auto
Multi dintre posesorii de turbo fac km multi(fara probleme) dar pe distante lungi, nu o catzaie intr-un oras superaglomerat cum e Bucurestiul, deci deocamdata dupa 7 ani de trafic urban, aspiratul e ok, sper sa fie la fel si turbo.
Sa stii ca mie mi se pare semnificativa diferenta la cum reactioneaza pedala in sport fata de auto. Se simte.
Cat despre pe unde o conducem... ma numar printre norocosi, sa zic asa: masina mea vede undeva la 80+% extraurban cu turatii 2300-3000, asa ca nu cred sa gâfâie in viitorul apropiat.  :)
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline chriss

« Răspuns #58 : 04.Nov.2022, 11:14:18 p.m. »
Aici un coleg a intrebat ceva,vad ca in afara de lauda de sine,nimic concret! Cum il ajutam? A spus ca stie aspiratul,deci...colegii cu celelalte motoare va rog!
All grip

Offline enicky

« Răspuns #59 : 04.Nov.2022, 11:55:33 p.m. »
  N-avem cum sa-l ajutam daca suntem cinstiti/impartiali : cati ani de la aparitie are motorul de 1,4? Insuficienti ca sa vorbim de fiabilitate !

Cati ani are 1,6? Nu conteaza ca-l cunoaste ! Asa ca, alegerea este a lui ! Omul vrea sa-si ia masina si nu stie ce anume. Din pacate trebuie sa aleaga singur !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip