Suzuki-Club.ro - My own "Way of Life"!
Bine ai venit,
Vizitator
. Te rugăm să
te autentifici
sau să
te înregistrezi
.
O Oră
O Zi
O Săptămână
O Lună
Pentru totdeauna
Logați-vă cu numele de utilizator, parola și durata sesiunii de logare
Pagina de Start
Forum
Ajutor
Căutare
Autentificare
Înregistrare
Suzuki Club ROMANIA
»
Suzuki - discutii TEHNICE
»
Suzuki NEW VITARA
»
Diverse NEW VITARA
(Moderatori:
toma
,
yeti
) »
Dilema achizitie New Vitara SH
« precedentul
următorul »
Tipărire
Pagini:
1
2
[
3
]
4
5
6
7
Mergi Jos
Autor
Subiect: Dilema achizitie New Vitara SH (Citit de 3905 ori)
0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.
T.George
Full Member
Mesaje postate: 122
Gen:
Bucuresti
Re: Dilema achizitie New Vitara SH
«
Răspuns #20 :
31.Ian.2022, 06:45:19 p.m. »
@gabineg
Multumesc pentru merge-ul la topic si scuze ca am facut unul nou.
Pentru a-ti raspunde la intrebari:
1. Da, despre Cosmin09 e vorba.
2. Ambele masini sunt la 17.000 euro, de altfel si bugetul maxim pe care il pot aloca pentru achizitie, fiind deja crescut de 2 ori vs ce planuisem initial.
@cad
multumesc pentru info.
Il rog pe colegul
@dthem
sa-mi dea un MP sau evetual un link catre jucarie, desi imi vine greu a crede ca se incadreaza in bugetul meu (sau invers, eu in pretul lui), avand in vedere ca discutam de Facelift.
Legat de cele 2 modele, ce m-ar interesa practic ar fi sa inteleg daca ar fi vreo diferenta strict dpdv 25.000km extra / 2 ani in plus. Avand in vedere ca Opel-ul a trecut de 300.000km parcursi (aproape 100.000 facuti doar de mine, in delegatii), nu pot spune ca ma incanta foarte mult. Media anuala va fi in jurul a 10.000km, deci daca New Vitara poate atinge 150.000km fara probleme specifice, eu ma declar multumit, ar insemna aproximativ 7 ani de exploatare si probabil va fi schimbata mai rapid.
Cum zicea, o alegere ratioanala, strict dpvd masina ar fi cea mai noua. Dar tot rational, prefer sa iau una mai "batrana", cu ghilimelele de rigoare, dar care stiu ca a fost exploatata corect. Din comunicarea cu vanzatorul tinerei, pare ca s-a mers pe principiul mers la reprezentanta, lasat masina, achitat nota si plecat cu masina, fara bibileala / alegeri documentate, doar la mila service-ului.
memorat
Suzuki Vitara S 2015 - 6AT - 1.4T - Allgrip
kellogs
Hero Member
Mesaje postate: 1077
Bucuresti
«
Răspuns #21 :
31.Ian.2022, 07:05:27 p.m. »
In cazul acesta culoarea face diferenta.
memorat
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai -
https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) -
https://rearlightsbox.eu/
VictorN
Hero Member
Mesaje postate: 602
Gen:
«
Răspuns #22 :
31.Ian.2022, 07:16:41 p.m. »
17.000 pentru o mașină care are totuși 6 ani e mult.
Stiu că au crescut preturile dar e totuși preț de Vitara nouă.
Dacă nu e musai cutia automata și tracțiunea integrală atunci ia în calcul un Passion 2WD nou.
Trimis de pe al meu KB2003 folosind Tapatalk
memorat
T.George
Full Member
Gen:
Bucuresti
«
Răspuns #23 :
31.Ian.2022, 07:34:33 p.m. »
Tocmai, 4x4 si cutia automata sunt singurele chestii peste care nu pot trece. Automata pentru confortul condusului in Bucuresti, iar 4x4 pentru drumurile lunare la socri, 20km drum forestier foarte prost, cu multe dealuri cu inclinatii si de 15%, care daca le gasesti ninse, nu le urci fara 4x4. 17.000 consider si eu un pret maricel, dar avand in vedere ca mai vine si cu ceva extra (set roti, roata de rezerva, scut metalic, bare transversale - pe care as fi dat oricum banii, e ca o mica compensare).
La o adica, cea mai ieftina New Vitara 4x4 AT am gasit-o cu vreo 15.000, cu peste 100.000km si echipare cel mult Spirit.
memorat
...
Hero Member
Mesaje postate: 3994
«
Răspuns #24 :
31.Ian.2022, 07:41:58 p.m. »
Mai degrabă as da 18.000 pe una facelift din 2019 cu AT cu 80k la bord, decât 17.000 pe una din 2017, cu AT si 4x4, cu 48k km. 2 ani își lasă amprenta rapid pe mașinile din ziua de azi, nu se compara cu robustetea uneia de acum 15 ani.
memorat
daktery
Full Member
Mesaje postate: 232
Gen:
Ilfov
«
Răspuns #25 :
31.Ian.2022, 08:01:27 p.m. »
Varianta 1 este mai interesanta din punctul meu de vedere, ai multe extra in aceiasi bani, si daca dl Cosmin are si jurnal de bord atunci nu prea are ce sa-ti scape.
Varianta 2 ..daca la 48k trebuie schimbate discuri si placute, mi se pare putin abuzata.
Important este si feelingul primit de la proprietari, cam asta e parerea mea daca conteaza la ceva.
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
memorat
Suzuki Vitara 1.6 vvt/spirit/allgrip/MT
VictorN
Hero Member
Mesaje postate: 602
Gen:
«
Răspuns #26 :
31.Ian.2022, 08:18:07 p.m. »
Nu cred că la 48.000 poți să schimbi discurile. Mi se pare greu de crezut. Cred că sunt mai degrabă tentative ale serviceului de a umfla factura.
Eu de exemplu am schimbat plăcuțele la 45.000 și mai mergeau cel puțin 10.000.
Plăcuțele și discurile nu sunt un reper, mai ales pt o mașină condusă preponderent în oraș.
Trimis de pe al meu KB2003 folosind Tapatalk
memorat
T.George
Full Member
Gen:
Bucuresti
«
Răspuns #27 :
31.Ian.2022, 08:26:51 p.m. »
Da, are si un jurnal deschis aici, de unde am mai aflat una alta. Iar restul detaliilor au fost comunicate de el.
Am luat azi si 2 rapoarte CarVertical, desi nu-mi pun prea multe sperante in astfel de rapoarte, dar am zis sa fie.
La Cosmin se confirma faptul ca a fost schimbata revopsita capota fata si schimbata grila fata in urma exfolierii, precum si bara spate revopsita, ca urmarii unui incident in parcare, in care cineva a luat un viraj prea strans. Se confirma si la Vitara mai tanara dauna in spate, ca urmare a unui accident auto, fiind tamponata din spate de o alta masina care nu a mai putut frana la timp pe polei, din ce zice proprietara (practic raportul a confirmat singura dauna suferita de masina, deci de bun augur si aici).
Acum, daca ar fi sa analizez la rece, o tamponare in spate poate fi mai severa decat o simpla sicanare in parcare, dar evident, trebuie sa vad exact ce a insemnat asta si daca a fost afectata si altceva in afara de bara spate. Asta ramane de vazut in urma insepctiei vizuale, care cel mai probabil va avea loc miercuri/joi.
@cad
nu cred ca gasesc FL la 18.000 euro, cel putin nu echipare mai sus de Passion.
As pierde scaunele de piele cu alcantara, sistemul cu 6 difuzoare, senzorii de parcare si nu sunt sigur daca ACC-ul vine standard pe Vitara FL Passion AT, caz in care ar fi alt minus. Dar, poate cel mai importa, pierd farurile cu LED, care am inteles ca sunt ceea ce trebuie vs halogenul clasic (de care efectiv sunt satul pe Opel, nici cu cele mai scumpe becuri nu vad mai nimic seara, iar farurile nu sunt matuite absolut deloc).
@VictorN
foarte posibil sa fie vorba doar de placute, nu si discuri, n-a stiut proprietara sa-mi zica exact si cica miercuri abia ajunge acasa si se poate uita pe facturi sa vada exact ce e scris.
Din nou, strict dpdv intretinere, imi pare ca masina a fost doar dusa in service cand a trebuit revizia de fluide si tot atunci se mai schimba ce era de schimbat. Evident, posibil sa ma insel, ramane sa pun mana pe tot istoricul si sa vad exact ce zi cum, cred ca e prea devreme sa ma pronunt.
In orice caz, va multumesc foarte mult pentru raspunsuri, chiar nu ma asteptam sa schimbam atatea idei intr-un timp atat de scurt.
Discutia ramane libera, analizez toate parerile si tin cont de fiecare argument, tocmai asta e si motivul pentru care am postat, chiar am nevoie si de parerea unor posesori / pasionati cu privire la aceasta alegere.
memorat
Flint Beastmood
Full Member
Mesaje postate: 129
Romania
«
Răspuns #28 :
31.Ian.2022, 09:10:55 p.m. »
Pari un om foarte meticulos, cu tendințe obsesive. In concluzie:
- în suzuki-club.ro ești între semenii tăi
- te vei simți împlinit numai dacă iei nouă, sa știi exact ce ai făcut cu ea
- vrei putea trăi și cu SH, însă primul an îți va chinui obsesiile și bugetul
P.S. nu regreta banii achitați pe rapoarte, pe mine m-au ferit de o minciună de 16.000 de euro a unei reprezentanțe și m-au vindecat de ideea de SH.
memorat
Vitara 1.4/48V Allgrip
The following users thanked this post:
ntire2000
T.George
Full Member
Gen:
Bucuresti
«
Răspuns #29 :
31.Ian.2022, 09:13:37 p.m. »
De noua momentan nu sunt fonduri, din pacate.
Nu sunt neaparat meticulos, doar invart de regula orice situatie pe toate partile, incercand sa maximizez rezultatul.
Dovada si aici, unde am de ales niste plusuri si renuntat la altele.
Inca incerc sa-mi dau seama cat de mult influenteaza 2 ani vechime si niste mii de km in plus un motor relativ nou, care din punctul meu de vedere e de-abia asezat la kilometrajul asta.
memorat
Tipărire
Pagini:
1
2
[
3
]
4
5
6