Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 718896 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ntire2000

Intreaba ChatGPT si de alea mai putin corupte.....
O sa afli ca cele mai putin corupte sunt alea nordice.
Acolo nu vezi troite la margine de drum si nimeni nu-si face cruce când iese din casa.
Iar la retrovizore n-au matanii si alte alea cu specific religios - pur si simplu respecta regulile de circulatie.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline remarque

Am intrebat ChatGpt
Raspuns, citez
Interesantă întrebare!
Top 10 cele mai corupte țări – clasificate după religia majoritară
Somalia – Musulmană (Sunnită)
Siria – Musulmană (Sunnită)
Afganistan – Musulmană (Sunnită)
Sudan de Sud – Creștină (catolică/protestantă) și credințe tradiționale africane
Libia – Musulmană (Sunnită)
Venezuela – Creștină (Catolică)
Yemen – Musulmană (Sunnită, minoritar șiită)
Haiti – Creștină (Catolică) + influențe voodoo
Coreea de Nord – Ateistă (oficial)
Irak – Musulmană (șiită și sunnită)

Iar Gemini a raspuns
Îmi pare rău, dar nu am găsit niciun studiu științific care să clasifice țările după nivelul de corupție în funcție de religia majoritară.

Am întrebat și eu DeepSeek același lucru și am primit un răspuns - zic eu - mai nunanțat:

<<Topul celor 10 cele mai corupte țări din lume, clasificate după religia majoritară, se bazează pe **Indicele de Percepție a Corupției (IPC) 2023**, publicat de Transparency International. Aceste țări au scoruri foarte scăzute, reflectând niveluri ridicate de corupție în sectorul public. Iată lista, împreună cu religia majoritară în fiecare țară:

1. **Somalia** 
   - **Scor IPC:** 12 
   - **Religie majoritară:** Islam (Sunni) 
   - Somalia este considerată cea mai coruptă țară din lume, afectată de conflictul intern, lipsa unui guvern central și exploatarea resurselor de către elite.

2. **Sudanul de Sud** 
   - **Scor IPC:** 13 
   - **Religie majoritară:** Creștinism și animism 
   - Tânăra națiune se confruntă cu violențe etnice și corupție sistemică, în ciuda resurselor sale naturale bogate.

3. **Siria** 
   - **Scor IPC:** 13 
   - **Religie majoritară:** Islam (majoritatea Sunni, cu minorități Alawite și alte secte) 
   - Războiul civil a exacerbat corupția, cu fonduri deturnate și gestionare defectuoasă a resurselor.

4. **Venezuela** 
   - **Scor IPC:** 14 
   - **Religie majoritară:** Creștinism (catolic) 
   - Criza economică și politică a dus la corupție generalizată și exploatarea resurselor petroliere.

5. **Yemen** 
   - **Scor IPC:** 16 
   - **Religie majoritară:** Islam (majoritatea Sunni, cu minorități Zaidi) 
   - Conflictul civil și rețelele de patronaj au transformat corupția într-un flagel major.

6. **Burundi** 
   - **Scor IPC:** 17 
   - **Religie majoritară:** Creștinism (catolic și protestant) 
   - Corupția este răspândită în ciuda eforturilor de reformă, afectând investițiile străine și stabilitatea socială.

7. **Guineea Ecuatorială** 
   - **Religie majoritară:** Creștinism (catolic) 
   - Veniturile din petrol sunt deturnate de către elite, iar corupția este endemică.

8. **Haiti** 
   - **Religie majoritară:** Creștinism (catolic și protestant) și Vodou 
   - Instabilitatea politică și dezastrele naturale au agravat corupția și lipsa de transparență.

9. **Coreea de Nord** 
   - **Scor IPC:** 18 
   - **Religie majoritară:** Ateism (oficial) și credințe tradiționale 
   - Regimul dictatorial și lipsa transparenței fac din corupție o problemă sistemică.

10. **Libia** 
    - **Religie majoritară:** Islam (Sunni) 
    - Tulburările civile și lipsa unui guvern central au permis corupției să devină incontrolabilă.

### Observații:
- Majoritatea țărilor din top au religii predominante precum **Islamul** și **Creștinismul**, reflectând diversitatea geografică și culturală a corupției globale. 
- Corupția este adesea legată de instabilitate politică, conflicte armate și gestionarea defectuoasă a resurselor, indiferent de religia majoritară.>>
Knock! knock! knock! Cine bate? Rod knock!
La Suzuki RO un defect major în garanție ți-l rezolvi pe banii tăi! Până îi acționezi în instanță pentru recuperarea prejudiciilor...
New Vitara 1.6 VVT MT Passion Allgrip

Offline ntire2000

Acești trădători care ne conduc.

Până acuma am fost slugile obediente, acuma i-o sugem direct lui Trump - un golan mondial cu nimic mai bun decât Putin..

Cam așa arată noua "ordine" mondială .... iar noi ca și data trecută vom fi lăsați în sfera de influență a Rusiei ... un popor de luzări inutili occidentului.

« Ultima Modificare: 17.Feb.2025, 12:48:50 a.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: sfichiu, Laurentiu

Offline ntire2000

Mereu pesimist, mereu grăbit în concluzii... .

Zici?!?

Avem rezervă în depozit peste 50 %.

... care s-a transformat dupa o săptămâna în 36%.

Luati cu lămâie, ca taie greața.
Cand ești prost fraier de mic, atunci când crești mare, numa' te joci.

Prin Ardeal e o vorbă: când dai, n-ai.

In traducere liberă: ai, dai, n-ai; ia nu da, să vezi cum ai....
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14609
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Depozitele au fost in toamna pline ochi. E clar că fiind rece afară, consumul crește. Problema este ca ar trebui construite altele noi, corelat și cu exploatarea zăcământului Neptun Deep.
Omul din articol știe ce spune. L-am cunoscut personal în urmă cu mulți ani și este, în opinia mea, cel mai competent expert în domeniul gazelor naturale din țară.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Laurentiu

Depozitele au fost in toamna pline ochi.
Am avut noroc de o iarna blinda. Ce ne faceam daca ar fi fost o iarna ca-n copilarie cu minus 20-25 grC care nu tinea doar o saptamina, doua ci 2-3 luni? Mai suportam ajutorul la gaze si energie pentru Rep. Moldova si Ucraina?
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14609
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Ai dreptate. În plus,  combinatele de îngrășăminte nu lucrează, deci nu consumă gaz natural.
Mai sunt in proiect vreo 5-6 grupuri energetice noi bazate pe tehnologia gaze-abur, din care cel de la Mintia e uriaș (1700 MW). De aceea avem nevoie de gazul din Marea Neagră.
Vecinilor de la est nu le dam gazul nostru, ci doar le asigurăm infrastructura ca să-si aducă gazul plătit de ei.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline ntire2000

Vecinilor de la est nu le dam gazul nostru, ci doar le asigurăm infrastructura ca să-si aducă gazul plătit de ei.

Te-as cam contrazice.
Pe moldoveneasca, asta înseamna ca noi cumparam scump de pe piata libera, dar dam ieftin la altii.
Buna afacere.

In alta ordine de idei, sunt oameni oropsiti si la noi în tara.

As propune marirea limitei de extragere de pe card la mai mult de 9000 de lei/zi.
Mi-e mila de pensionarul asta, e inuman ca sa porti un amarât zilnic la bancomat ca sa poata sa-si scoata integral pensia de pe card.

PS: e tot mai greu de trait în RO, nu exista zi în care sa nu te doboare ceva.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Laurentiu

As propune marirea limitei de extragere de pe card la mai mult de 9000 de lei/zi.
Mi-e mila de pensionarul ... ca sa poata sa-si scoata integral pensia de pe card.
Din cite stiu, suma maxima ce e poate extrage este de 5.000 lei/zi (atit este la BRD) iar pensionari in Romania cu pensie mai mare de 3.500-4.000 lei, rar vei putea vedea.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline ntire2000

Pentru pensionarii speciali s-a inventat Mastercard Gold.
Era culmea ca un amarât de pensionar sa fie nevoit sa mearga zilnic (timp de o luna) la bancomat ca sa scoata tot câte o mie de euro.  >:)

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού