Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 693314 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

83 de anesteziști români din Franța le apără pe doctorițele de la Spitalul Pantelimon acuzate de omor: „Se aflau într-un impas terapeutic, un fel de «șah-mat» în medicină”
Citeşte întreaga ştire: 83 de anesteziști români din Franța le apără pe doctorițele de la Spitalul Pantelimon acuzate de omor: „Se aflau într-un impas terapeutic, un fel de «șah-mat» în medicină”

   Numai cand citesti titlul te doare capul ! Probabil la mine se intampla pentru ca am avut-o pe mama internata acolo de vreo zece ori. Inima, tensiune, asta era problema...
Este mult de povestit, am dat de medici buni si mai putin buni(ca sa fiu elegant), am si amintiri placute despre medici-oameni, dar am trecut si prin furie, disperare...la 8 dimineata eram in spital, seara la 19, eram acolo iarasi, "discutam" cu fiecare tura din "reanimare".
 
  Ce s-a intamplat acum, era normal si previzibil si ar fi trebuit sa se intample mai demult.
Cand esti internat la mai multe spitale, ajungi sa faci comparatie si sa vezi diferentele !
La acest spital, cel mai bine ar fi  sa se inlocuiasca tot personal si atunci ar fi un spital normal.
 
    Spitalul a avut o perioada mai buna pe cand era director dr,Florian Popa, un chirurg eminent, dar dupa aceea...
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip
 

Online ntire2000

Uite aici un comentariu (dintr-un ziar online) al unuia care mai si gândeste, înainte de a da cu parul.

Statul român este autorul moral al “asasinatelor” din sistemul medical! De ce? Fiindcă nu are legislație și norme de aplicare, este ca un lanț rupt, unde fiecare verigă este forțată să acționeze separat, dar rezultatul final trebuie să iasă perfect. Parcă suntem în Mecanica Cuantică, unde în lipsa Observatorului elementele pot acționa uneori haotic dar obținându-se mereu rezultatul dorit. Suntem avansați 1000 de ani lumină, iar noi nu știm asta? De noaptea minții!

Exemplu de gândit:
1. ATI are 30 de locuri la spitalul X.
2. Zi după zi apar cazuri la ATI care sunt dependente de “Noradrenalină” sau alte “compoturi medicale”, dar aceste cazuri necesită îngrijire paleativă pentru tot restul vieții (care spre exemplu să zicem că poate dura și 1-5 ani). Este vorba despre menținerea vieții pentru pacienții care se confruntă cu afecțiuni care nu mai pot fi tratate curativ (dependenți de compoturile medicale și aparate).
3. Dacă ATI ajunge ca toate cele 30 de locuri să fie ocupate de asemenea pacienți, unde deconectarea de la “compoturile medicale” sau aparate le-ar aduce instant decesul, atunci ce face medicul?
4. Între timp șeful de secție sau șeful spitalului îi spune medicului să facă rost de locuri pe secție fiindcă s-au anunțat că vin ambulanțe care au cazuri grave cu niște tineri care au șanse să fie vindecați. Cine decide aici cine scapă între pacienții care deja au ocupat cele 30 de locuri la ATI dar care nu mai pot fi videcați (dependenți de “compoturile medicale – deconectarea însemnând decesul instant) și cei care totuși pot fi vindecați? Aici statul român prin lipsa legislației și-a normelor de aplicare îl împinge pe medic să fie “autorul asasinatelor”. Statul român, șeful de secție și șeful spitalului spălându-se pe mâini, ei nu au “ordonat direct asasinatul” prin ordinul “face-ți rost de locuri pe secție”, dar ei sunt autorii morali!
5. Medicii sunt oameni ca noi toți, unii cu o personalitate puternică, alții nu. Când zi de zi le faci presiune “fă rost de locuri pe secție”, este doar o chestiune de timp până aproape toți medicii vor fi determinați să “ajungă asasini”.

Statul român împinge medicii spre a ajunge asasini!


Eu unul sunt perfect de acord cu ultima fraza.
Sa ne gândim doar la Schumacher, pe ala îl tine familia leguma de 11 ani.
Daca ala ocupa un pat de spital atâta timp, oare câti mai mureau cu sansa la o viata normala dar care n-aveau acces la patul respectiv?
Norocul lui a fost ca si-a permis familia sa-l tina la domiciliu, nu cred ca accepta nimeni ca sa consume resursele spitalului atâta timp.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού
 

Offline enicky

Uite aici un comentariu (dintr-un ziar online) al unuia care mai si gândeste, înainte de a da cu parul.
  Ti se pare ca gandeste prea mult??!
  Sau autorul a uitat de juramantul medicului si de faptul ca el nu este Dumnezeu, iar datoria lui  este sa scoata pacientul din spital "pe picioare", NU cu "picioarele inainte" .
Parerea mea.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip
 

Online ntire2000

Uite ca justitia nu se face totusi la televizor.

Suntem cea mai înapoiata tara din UE, avem cea mai slaba clasa politica ca nivel intelectual, dar stim sa dam cu pietre ca nimeni altii în aia care respecta niste proceduri si tratamente medicale.
Am avut un neamt în slujba tarii - o putoare care a cheltuit zeci de milioane de euro pe excursii, un ostas în slujba tarii care nu stie sa vorbeasca decât de pe foaie - engleza lui e mai penibila decât a lui Iliescu, iar acum vom avea un tigan în slujba tarii.

Asta în timp ce tinerii migreaza cât vad cu ochii satui de cloaca asta de tara în care totul se întâmpla ca-ntr-o telenovela proasta.

Din clasa fiica-mii (32 de copii) pleaca 18 la studii peste hotare.
Probabil ca nimeni nu se va mai întoarce de acolo (ca fapt divers o colega de-a ei va studia medicina la Varna, dotarile de acolo sunt mult mai bune decât ce avem noi, iar facultatea e în top Shanghai).

PS: mie personal nu-mi convine sa fie cheltuiti gramezi de bani pentru cazuri medicale cu sanse de supravietuire reduse (internate la ATI) asta în timp ce donam ca fraierii pentru spitale de copii bolnavi de cancer cu sanse de supravietuire mult mai mari.
Cine vrea sa tina luni de zile un bolnav pe aparate, nu are decât sa-l tina acasa - pe cheltuiala lui.

PS2: am trecut prin spital anul trecut, era sa nu mai fiu acum - toti s-au comportat exemplar cu toate ca puteam sa fiu o cifra în statistica si nimeni sa nu-i întrebe nimic.
« Ultima Modificare: 20.Aug.2024, 11:09:31 p.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού
 

Offline NicNic

Pai cum de te-au tratat corespunzator in spital?
Ai beneficiat cumva de banii contribuabililor sanatosi si fraieri?
Tu esti mai merituos decat aia care au prognosticul mai rau?
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!
 

Online ntire2000

Am stat exact cât a trebuit sa stau - 4 zile pentru un accident - o artera taiata (da, am fost bou si m-am accidentat).
Dupa aia am stat acasa cu tratament de la farmacie - pe banii mei (asta cu toate ca platesc CAS de peste un sfert de secol)
Si mi-am facut chiar si injectii cu heparina - eu personal - ca-mi era lene ca sa ma duc zilnic la medic pentru o întepatura - doar ma taiasem ca eroul, nu? ce mai conta un ac de seringa?!?

Altii pentru o diaree pretind ca sa stea o saptamâna si sa fie pupati zilnic în fund si daca se poate sa fie dusi înapoi acasa cu ambulanta.
La noi exista o mentalitate de destrabalare pe banii altora (avem o gramada de drepturi dar nici o obligatie ca sa contribuim cu nimic la progresul societatii  :-j ), chiar daca nu au card de asigurat si/sau n-au muncit o zi din viata lor.
Mai vezi cum e sistemul medical organizat prin tari "ca dincolo" - cum mori "cu zile"....

Si totusi, paradoxal, multi emigreaza "dincolo".....
Oare de ce? Nu mai vad luminita aia de la capatul tunelului?


PS: cumnatul meu a muncit la un moment dat prin Spania, monta gresie.... s-a taiat urât de tot la o mâna si a mers la urgenta.
A beneficiat de vreo 8 copci în valoare de 600 de euro, i-au dat aia factura la final.
In momentul când a prezentat "tarheta" - dovada ca munceste legal si plateste asigurari de sanatate i s-a mai emis o factura storno pentru cei 600 de euro.
Cam asa functioneaza medicina pe "dincolo".
Aia nu te tin "pe aparate" pâna se plictiseste familia ta ca esti leguma, asta în timp ce altii cu sanse viabile la viata crapa la UPU pentru ca tu ocupi degeaba patul de la ATI "pentru ca ai dreptul".
Daca-si permit, te iau acasa si te tin "pe aparate" (ca pe Schumacher) pâna nu mai pot plati factura la curent.
« Ultima Modificare: 21.Aug.2024, 12:29:53 a.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού
 

Offline NicNic

Din pacate nu am experiente personale directe cu sistemul medical actual. Am fost internat o singura data, in 1987. Alte circumstante.

Insa nu vad nicio diferenta intre un pacient daca sta doar 4 zile sau mai multe. Dpdv al dreptului de a primi serviciile medicale prevazute de lege.

Faptul ca specialistii din domeniul sanatatii nu organizeaza mai bine/eficient activitatea din spitale, este un alt subiect.
Dar medicii care (asa se scrie prin presa, nu stiu daca este ceva cert in cazul mediatizat) ar decide fara temei cine iese din ATI si cine mai sta, in opinia mea sunt medici care gresesc si trebuie sa raspunda pentru faptele lor.

  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!
 

Online ntire2000

Din pacate nu am experiente personale directe cu sistemul medical actual.

Cred ca ai vrut sa zici din fericire.
Nu-mi vinde sa cred ca-i pare cuiva rau ca nu e bolnav la cât de criminali, nu-i asa? , sunt doctorii.
Aia fraieri care înca n-au emigrat scârbiti din prapadita asta de tara, în care avem o gramada de proceduri când facem o injectie, dar nu avem legislatie vis-a-vis de terapia intensiva.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού
 

Offline NicNic

E din pacate pentru tine, pentru ca nu pot sa te ajut cu o opinie adecvata despre asa ceva.
Si, da, e din fericire pentru mine, fiindca mi-a ajuns ce am trait in 1987.


  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!
 

Online ntire2000

Parerea mea e ca noi ca natie suntem o adunatura de bolnavi.
Incepând de la mentalitate si pâna la stilul de viata.

Ne otravim singuri cu alcool, cafea, tigari si alte rahaturi, iar când crapam ajungem la doctor si pretindem sa ne faca ala bine, sa fim ca noi.
Ca doar de aia e medic si l-a scolit statul de gratis nu?

Mama lui de intelectual, face pe desteptul si nu poate trata niste prosti?
Care oricum stiu ei mai bine cum trebuie efectuat tratamentul ca doar au cautat pe google înainte de a merge la spital si au vazut ca nu e mare lucru?

Vezi de curiozitate cât te costa pe dincolo ca sa te destrabalezi si sa-ti distrugi sanatatea cu tutun, alcool si alte chimicale.
O Coca-Cola prin tarile nordice e câtiva euro .....

Vrei sa te otravesti? Nici o problema, dar nu te duci dupa aia cu ulcerul la medic si pretinzi sa te faca ca nou.
La fel cu tutunul si alte vicii.

Aia traiesc peste 80-85 de ani pentru ca sunt educati sa aiba grija de sanatatea lor.
Nu înghit pastile luate fara reteta cu pumnul, nu-si bat joc de sanatatea lor nici daca vor - pentru ca nu-i lasa societatea.
Pe cei care vor sa o faca îi taxeaza suplimentar, îsi platesc cumva în avans aroganta de a suprasolicita sistemul medical.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού