De ce încă ne mai pleacă medicii din țară. "În România, rezidentul e un sclav"Real 100%.
Pot sa depun marturie inclusiv la detectorul de minciuni.
Mama (70+, pensionara dupa 38 de ani de munca) a fost operata la genunchi (proteza) de un chirurg ortoped care a dat de înteles ca operatia costa (si peste 5000 de euro la privat), mai ales ca a fost luata "peste rând" - am fost sunat cu 48 de ore înainte ca sa ma prezint cu ea la spital.
In dimineata dinaintea operatiei am fost chemat deoparte pentru a fi informat despre "starea sanatatii" mamei mele.
Am stiut care e schema (a avut grija un asistent ca sa ma informeze - probabil un procent era al lui, alt procent al anestezistului) si am dat plicul pentru ca fiecare face tot posibilul pentru mama sa sau
copilul sau, nu-i asa?!?.
Fiecare cât poate, nu e o suma fixa. Doar ca serviciile prestate sunt direct proportionale cu suma cotizata....
Si e bine sa cotizezi, pentru ca altfel trebuie sa te târasti tot restul zilelor.
Daca o sa am vreodata ocazia sa-l întâlnesc pe medicul din documentar, o sa tin neaparat sa-i strâng mâna si sa-l felicit pentru ca a avut verticalitatea morala de a parasi kktul asta de tara.