Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 699569 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Online ntire2000

Fata mea ia ore de matematica în particular cu toate ca învata la un liceu de top din Bistrita si cu toate astea rezonez cu greva profesorilor.
Nu toti iau bani din meditatii si nu toti sunt nepasatori si corupti asa cum se încearca acum sa se insinueze prin unele canale mass-media.
Sunt si oameni onesti care au ales profesia din pasiune si vocatie iar aia merita platiti mai bine decât un lacatus mecanic sau strungar.

Problema învatamântului românesc este ca nu a fost niciodata restructurat din temelii.
Iar ca sa-l restructurezi din temelii îti trebuie oameni tineri si bine platiti.

Fosilele comuniste (chiar si eu ma consider uneori) si cu mintea viciata de mentalitati învechite trebuie sa dispara sau sa se reformeze ca mod de gândire.
Iar acolo unde nu se poate sau nu se vrea atunci mai bine sa plece din sistem.

Cu bani putini si implicit fara asumarea raspunderii prestarii unei munci de calitate învatamântul nostru va ajunge sa scoata pe piata doar analfabeti functionali.
Parerea mea e ca ar trebui luat/copiat din afara cu totul un model de învatamânt performant (Coreea de Sud, Finlanda - de astea îmi aduc aminte acum) si sa se alinieze absolut toate pe acel model.

Sa eliminam materii inutile (fiica-mea face la profil real filosofie si "pasaport pentru succes", niste kkaturi care nu intereseaza pe nimeni care e axat pe tehnic, în loc sa faca ore în plus la materiile de care ar avea nevoie)
Cine vrea religie sa mearga la profil teologic, cine vrea geografie sa mearga la turism, etc., etc.
Ar trebui facute programe axate strict pe profilul vocational al elevului: esti talentat la desen, pai fa arhitectura sau arte nu te obosi cu istoria si biologia; îti place matematica - atunci fa ceva fizica, chimie si alte materii care au oarecare legatura, nu te obosi cu limba româna decât atât cât sa stii unde sa pui cratima.....

La noi s-a vrut sa avem sute de mii de profesori si implicit catedre ca sa nu ramâna lumea pe drumuri....ca deh, fiecare ar mânca o pâine.
Pai atunci plateste-i, nu-ti bate joc de ei.
Ca pe lânga oamenii aia de care teoretic n-ai avea nevoie mai sunt si profesioniti care merita mai mult.
Iar aia acum s-au cam saturat de basmele guvernului format din niste corigenti - daca ar fi sa faca acum scoala pe bune.

PS: din stirile de saptamâna trecuta m-a amuzat o profesoara de fizica care a promis ca de acum încolo nu va mai trece pe nimeni la materia ei daca nu stie, îi va lasa corigenti pentru ca altfel exista riscul sa ajunga politicieni.

« Ultima Modificare: 28.Mai.2023, 10:06:16 p.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Online ntire2000

Primii și ultimii mei patru ani ca profesoară în România

Finalul e unul previzibil, "sper să se schimbe ceva în bine în viitor, altfel iau în calcul în acest moment plecarea din țară în momentul în care va veni momentul ca propriii mei copii să devină elevi."
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Corect. Cum o dai tot prost este. Nașpa cu societatea, era mai bine la grota, singur cu ursul...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Online ntire2000

Esti plecat de prea mult timp ca sa mai întelegi România de acum.
Am gasit un comentariu al unuia care ilustreaza perfect ceea ce este acum tara ta natala.

Citat
Politicianismul, incompetenta clasei politice in integralitatea ei (vedeți numai cate acte normative au fost modificate a doua zi după publicarea în MO), impostura, arivismul și cea care este liantul în masa larga a "politicienilor" (in ghilimele ca de fapt nici politica nu știu, asa cum nu stăpânesc nicio profesiune), COMPLICITATEA între toți aceștia, a creat o situație ce nu cred ca mai poate fi remediata, de analfabetism de-a dreptul legiferat, impus în toate instituțiile statului.
Pentru ca ce șef incompetent (ministru, director, secretar de stat, membru în CA, etc.) si-ar dori și si-ar alege un subaltern bine pregătit și vertical?
Pai și atunci vine cu rudele, cu slugarnicii, cu pupincuriștii, cu yes-manii, intr-un cuvânt cu toate ciurucurile din punct de vedere profesional și moral.
Asta este România la vârful ei. Asa ca cine poate, fuge cât vede cu ochii. Cine rămâne, se înarmează cu rabdare si forme de rezistenta la acest tip de dominare și agresiune
.
"
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: Catalln

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
Știți la ce duce asta, nu? De fapt vorbind deja de disoluția statului, de existenta mai multor state paralele, in care cel mai bine este sa nu ajungi sa ai de-a face cu statul. Asta se întâmplă cam peste tot. Pana la urma, daca este sa analizam, in afara ca dam banii către ei... Cam tot globul are problema asta si e din ce in ce mai prost... rămâne sa ai grija singur de tine si sa îți faci singur dreptate...

The following users thanked this post: Catalln

Offline Catalln

politically correct„ e în tot și în toate ... să „savurăm” efectele ei ... ultimul închide ... dacă mai are ce...
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
As rade daca nu ar fi de plâns...vedeți ca ONU si WEF au stabilit clar ca trebuie sa devenim cetățeni globali, iar cetățeanul global e ala care îndeplinește cele 17 puncte din declarația de sustenabilitate 2030 a ONU (care nu are nimic cu sustenabilitatea, ca si IRA care se numește de "reducere a inflației" si de fapt aruncă cu bani)... Va spun, se lasă cu încă un război mondial. Din ce vad eu nu prea sunt diferențe intre naziști si neo-marxisti, e doar spoiala. Ca metodele si țintele sunt aceleași. Klaus ala de la WEF lauda China si o da exemplu in controlul populației... Eu un video pe Youtube, sa vedeți ce ii spune președintele Nigerului unui diplomat german după ce ala a început cu "trans" si restul agendei "progresiste"...

Online ntire2000

Vraja s-a sfârsit.
Urmeaza o vara fierbinte.

Grecia 2015 a fost un basm frumos pe lânga ce urmeaza la noi.
Aia macar mai aveau ce vinde, noi am cam vândut tot.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Dupa propunerea Guvernului, reprezentanta elevilor reactionează.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: gabi males

Online ntire2000

„Cum îndrăznește cineva să pună în pericol examenele naționale?”

Tare asta.... venind de la un BOU care a facut un turneu în America Latina de peste jumatate de milion de euro (60000 de euro pe zi).

Si care doar în astea 5 luni s-a plimbat de 3 milioane de euro.

PS: pe cine crede nesimtitul asta ca (mai) prosteste?
« Ultima Modificare: 01.Iun.2023, 10:57:45 p.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: Catalln, gabi males