Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 699599 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Oricum, ar trebui sa ii liniștești. Sapa este greutate distribuita si eventual reduce cu câteva zeci de kg (eu unul nu cred ca este așa mult) sarcina utila. Planșeele sunt făcute pentru minim 200 kg/mp așa ca au pierdut cam 10%. Eu nu cred ca situația este așa cum se prezintă pentru ca altfel pana acum era nebunie națională la un risc crescut. Cei care au dat jos pereți de rezistenta...legea asociațiilor este la mișto in România. Asta nu se intampla la vest de noi...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Online ntire2000

Uite de-aia n-am intrat noi în Schengen....

Atentie! Imagini cu puternic impact nervos si emotional.
Exista riscul de AVC.... >:)

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: Costique

Online ntire2000

Tara lucrului bine fu....facut.

O sa ajungem sa trimitem iscoade pe post de deschizator de drumuri - ca-n evul mediu.
Sa vedem daca ne tine podul când trecem peste el.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
E cu dus-întors toată povestea. Înțeleg "îngrijorarea"- de fapt am mai găsit ceva ca sa ne dam in cap, dar imensa majoritate a altora fac același lucru, folosesc un soft sa facă un design, dar ei nu atesteaza softul... deci...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Online ntire2000

Degeaba folosesti softul daca tu n-ai habar despre structuri si rezistenta materialelor.
Softul e facut sa te ajute/asiste nu sa-ti înlocuiasca intelectul mai firav.

Daca ar fi cum zici tu nimeni nu si-ar mai definitiva studiile cu o diploma.
Inclusiv IT-stii aia care au conceput softul ar fi la baza niste ciobani plictisiti care sa faca programare între doua reprize de pascut oile pe deal.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: gabineg

Online gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Asa e.
IT-istii aia au folosit stiinta unor ingineri experimentați.
Problema soft-urilor de CAD-CAE este calibrarea și validarea lor cu rezultate experimentale. Și aici e nevoie de știință inginereasca și de laboratoare de încercări acreditate
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Online ntire2000

Eu la baza am facut un liceu electrotehnic în care prin clasa a X-a am avut o materie de specialitate denumita "Rezistenta materialelor" - cu un profesor acru si care n-avea nici o treaba cu pedagogia.
Din cauza asta era extrem de urâta de majoritatea colegilor de clasa, care nu dadeau doi bani pe ea.
Mie în schimb mi-a placut pentru ca am aflat niste chestii faine pe care altfel le descopereai doar daca aveai ambitie sa cauti prin manuale de specialitate - pentru ca la vremea aia internetul pentru populime tocmai se nastea....

Acuma, din pacate, daca ai parcurs în diagonala o carte de specialitate sau ai râcâit un pic netul ai toate sansele sa devii mare arhitect sau inginer .....fara diploma - ca la ce ti-e buna o bucata de hârtie? pe care unii o cumpara pe niste sute de euro..... de aia tara asta arata ca o gluma proasta (si un santier mereu neterminat) în care si-au exercitat talentele niste Dorei mult prea încrezatori în fortele proprii.

Si tragedia abia urmeaza.....

Sa ne fereasca zeii de cutremure si inundatii.....
O sa fie toate lumea multumita: prostii o sa aiba satisfactia unei diplome de "inginer" - dovada faptului ca nu-s chiar atât de prosti, patronii vor angaja doar "meseriasi" foarte bine pregatiti ( =))), iar "România educata" va fi un proiect bifat cu succes.....cu finalizare cum s-ar zice.....

Comentatorul asta merita o bere:
Citat
De ce sa chinuim in continuare oamenii cu acesti 2 ani de facultate? N-ar fi mai bine, pentru toata lumea (actuala !) sa se declare anii de gradinita studii universitare, cu diploma de absolvire?
Am fi cel mai titrat popor din Europa, iar economia nu va merge mai rau, ca nu poate ! Ce mai conteaza ca noii nostri ingineri vor ridica si alte blocuri turcesti, oricum avem destule de felul asta.
Apoi, multa sanatate, fericire si nu incretiti fruntile ca faceti riduri !
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

Citat
Problema soft-urilor de CAD-CAE este calibrarea și validarea lor cu rezultate experimentale.
Citat
IT-istii aia au folosit stiinta unor ingineri experimentați.
    Adevarat, asa este, va aprob !
Exista totusi un dar, si nu-mi propun nici sa va contrazic si cu atat mai mult sa va cer sa-mi dati dreptate.
 Nu ti-ai facut lucrarea de diploma, n-ai luat licenta, din N motive, poate nu neaparat pt.ca ai intelectul mai firav...
  Aplicatiile folosite de arhitecti sa nu va imaginati ca sunt un windows/ soft crackuit, sunt extrem de scumpe, verificate si de mult validate : proiectare asistată de calculator, este o tehnologie pentru proiectare și documentare tehnică, care inlocuiește proiectarea manuală cu un proces automat. Aceste programe software utilizate pe scara larga, te pot ajuta sa redactezi documentația de construcție și sa simulezi modul in care funcționează un design in lumea reala.
  Eu imi lucreaz clip-urile cu un program cumparat. La inceput am incercat cu ceva gratis, a iesit, dar nu cum mi-as fi dorit, asa ca am achizitionat unul aproape, sau semiprofi, program care are zeci, sute de optiuni si daca vrei si iti place te bagi in el si "scotocesti" si daca vrei, inveti, chiar fara cunostinte minime de editare imagini.
Evident ca veti spune, una e sa proiectezi un pod si sa nu-ti iasa, alta e sa faci un film si sa nu iasa. Corect, asa e ! Dar inainte de a fi prapastios si a crede ca ai un drob de sare permanent deasupra capului, posibil ca respectivul proiectant chiar sa aiba cunostine in domeniu si deci sa stie ce date introduce si ce sa ceara programului !
   Intamplarea face ca, datorita copiilor mei, de vreo luna ma tot joc cu niste aplicatii de proiectare si design, inclusiv cu unul  de calculat izolatia termica cu diferite materiale specifice, asa ca inteleg aceste aplicatii si daca ai si ceva cunostinte in domeniu(chiar si fara licenta), ai sanse minime sa nu-ti iasa !
    De retinut, ca de la cadastru pana la aranjamentul interior(design), totul se face cu aplicatii !!!
Am spus de la inceput ca aprob ce spuneti, chiar daca ntire2000 imi va trimite un ultim croseu, trebuie sa admitem ca exista acest "dar"! :)
P.S. Degeaba ironizam colegu' lipsa studiilor, tu la 20 de ani d-abia schimbai canalele la televizor, dar acum un baiat de douajdeani e milionar in state.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Online ntire2000

Nu-mi face nici o placere sa-ti dau crosee....
Dar pe undeva, daca stau sa ma gândesc logic (cu atât cât am învatat în alea 12 clase pe care majoritatea le au) sunt convins ca dobitocul ala care a proiectat podul respectiv n-a luat în calcul faptul ca lemnul este un material organic care reactioneaza extrem de usor la umiditate si temperatura.
Adica trebuie tratat corespunzator înainte de a-l face pod, trebuie modificata rezistenta si elasticitatea lui prin impregnarea cu diverse substante si rasini speciale (cum se face cu traversele de la calea ferata - tratate cu creozot ca sa nu putrezeasca).
Ca doar lemnul nu se comporta ca fierul, nu-i asa?
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

Adica trebuie tratat corespunzator înainte de a-l face pod, trebuie modificata rezistenta si elasticitatea lui prin impregnarea cu diverse substante si rasini speciale (cum se face cu traversele de la calea ferata).
Ca doar nu se comporta ca fierul, nu-i asa?
  Daaa, corect, dar culmea e ca aceste soft-uri iti spun si ce material/lemn sa folosesti, iti dau punctual si ce solutii, sau tratmente sa aplici, iti spun parametri/rezultate cu solutia x, sau fara, sau cu solutia y. Nu-ti vine sa crezi !
  Uite, asta e free, ti-l pot da, sa-ti calculezi izolatia la casa : https://www.ubakus.de/en/r-value-calculator/
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip