Problema soft-urilor de CAD-CAE este calibrarea și validarea lor cu rezultate experimentale.
IT-istii aia au folosit stiinta unor ingineri experimentați.
Adevarat, asa este, va aprob !
Exista totusi un
dar, si nu-mi propun nici sa va contrazic si cu atat mai mult sa va cer sa-mi dati dreptate.
Nu ti-ai facut lucrarea de diploma, n-ai luat licenta, din N motive, poate nu neaparat pt.ca ai intelectul mai firav...
Aplicatiile folosite de arhitecti sa nu va imaginati ca sunt un windows/ soft crackuit, sunt extrem de scumpe, verificate si de mult validate : proiectare asistată de calculator, este o tehnologie pentru proiectare și documentare tehnică, care inlocuiește proiectarea manuală cu un proces automat. Aceste programe software utilizate pe scara larga, te pot ajuta sa redactezi documentația de construcție și sa simulezi modul in care funcționează un design in lumea reala.
Eu imi lucreaz clip-urile cu un program cumparat. La inceput am incercat cu ceva gratis, a iesit, dar nu cum mi-as fi dorit, asa ca am achizitionat unul aproape, sau semiprofi, program care are zeci, sute de optiuni si daca vrei si iti place te bagi in el si "scotocesti" si daca vrei, inveti, chiar fara cunostinte minime de editare imagini.
Evident ca veti spune, una e sa proiectezi un pod si sa nu-ti iasa, alta e sa faci un film si sa nu iasa. Corect, asa e ! Dar inainte de a fi prapastios si a crede ca ai un drob de sare permanent deasupra capului, posibil ca respectivul proiectant chiar sa aiba cunostine in domeniu si deci sa stie ce date introduce si ce sa ceara programului !
Intamplarea face ca, datorita copiilor mei, de vreo luna ma tot joc cu niste aplicatii de proiectare si design, inclusiv cu unul de calculat izolatia termica cu diferite materiale specifice, asa ca inteleg aceste aplicatii si daca ai si ceva cunostinte in domeniu(chiar si fara licenta), ai
sanse minime sa nu-ti iasa !
De retinut, ca de la cadastru pana la aranjamentul interior(design), totul se face cu aplicatii !!!
Am spus de la inceput ca aprob ce spuneti, chiar daca ntire2000 imi va trimite un ultim croseu, trebuie sa admitem ca exista acest "dar"!
P.S. Degeaba ironizam colegu' lipsa studiilor, tu la 20 de ani d-abia schimbai canalele la televizor, dar acum un
baiat de douajdeani e milionar in state.