Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 699605 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ntire2000

Lucian Bode și-a publicat cartea la o editură clujeană folosită de pușcăriași la reducerea pedepselor

Asta-i ditai ministrul de interne, carevasazica ala de ajuta sa-i bagam pe altii la bulau.... :-?
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: sfichiu

Offline ntire2000

Timp de 5 luni nu mi s-a solicitat să prestez nici o activitate, nu vreau să dau acest exemplu copiilor mei

Incredibil ca omul ala si-a dat demisia.
Cred ca necesita consult psihiatric, în RO asa ceva nu este deloc normal.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline ntire2000

Oof! ce dor, ce chin, ce jale..... înainte de electorale....

"Traducerea" completa a dezastrului e aici.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline ntire2000

Ca tot e la moda "zgâltâiala" zilele astea...adica cutremurele....

Am gasit total întâmplator remarca unui meserias de pe un forum de constructii.

Citat
Salutare!
Daca un apartament are suprafata de 70mp, si se toarna o şapă de 6 cm grosime, inseamna ca se pun in total 4,2 mc de beton (70*0,06=4,2) cu o greutate de aproximativ 2,2 tone/mc, rezulta o greutate aditionala de 4,2 x 2,2= 9.3 tone?
9 tone doar şapa??? Bine am calculat?
Daca mai pui si că mai toata lumea isi face apartament open space vezi doamne, si elimina pereti, chiar daca nu de rezistenta, in caz de cutremur, nu stiu cum o sa fie....
P.S. Intreb doar de curios. Apartamentul meu e renovat de mult si fara şapă.

Zice omul ceva.... cred ca la noi o sa fie ca-n Turcia, doar ca noi dormim linistiti... de 2000 si ceva de ani....
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Online bisti

Cred ca e 0.006, adica aproape o tona pe cei 70mp.
La mc se imparte la o mie, nu la o suta.
Daca era cum zice el, toate casele de peste 100mp pe etaj erau prabusite inca de la turnarea sapei.

Offline ntire2000

Volumul se calculeaza în metri cubi.

Iar 6 cm = 0,06 m.
0,006 reprezinta 6 milimetri.

Volumul în cazul asta este 1 x 1 x 0,06 = 0,06 m cubi.

De aia în plansee se baga plasa de fier beton ca sa contribuie la rezistenta.
Calculul e foarte corect, de aia în caz de cutremur e bine sa stai sub o usa sau ceva care sa nu-ti cada în cap.

PS: fara sa vreau sa te supar, dar daca jumatate au calculat ca tine - cu sentimentul ca nu e posibil ca 8mp de șapă sa cântareasca aproape o tona atunci nu ma mira frenezia cu care si-au renovat majoritatea cotețele apartamentele comuniste.

PS2: unii au constatat dupa renovare ca undeva le da cu virgula si le vibreaza pardoseala când fac sex.  :baston:

PS3: cutremurul din Gorj a fost incorect masurat, a scapat unul de la IFP porumbelul din gura.... adica instrumentele cu care a fost stabilita magnitudinea au dat cu virgula.... si omul zicea ca e musai sa se cumpere niste instrumente mai moderne cu acuratete mai mare, bla, bla, bla....pentru ca acolo nu e zona seismica, bla, bla, bla....
Deci cutremur placut ne doreste....ca ei sunt ca restul tarii...o adunatura de bugetari incapabili sa produca/prevada ceva, sunt experti doar la dat interviuri si disecat problemele ulterior.

« Ultima Modificare: 16.Feb.2023, 09:49:47 p.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Online bisti

Da, corect ce spui, matematic. Doar ca betonul de sapa are alte caracteristici si e doar pe jumatate in greutate, adica undeva la 1-1,2t/mc.
Plus ca exista solutii mai usoare, de genul 350-400kg/mc - thermobeton.
Si nu cred ca pune cineva sapa de 6cm in apartament, nu am auzit de asemenea denivelari la nivel de placa. Maxim 3.5-4cm.

Offline enicky

Mda, e "greu" de gasit cea mai convenabila varianta de renovare cand nu te pricepi(si asculti de toti "meseriasii" car vor sa-ti goleasca buzunarele), dar nici nu vrei sa citesti si sa te informezi, ca sa ai de unde alege, ca doar nu ne-am nascut toti invatati. Iar pentru o renovare parca nu-s necesare multe diplome..., in primul rand rabdare si apoi sa stii ce-ti doresti.
   Iar varianta cu sapa turnata, dupa ce racai linoleumul, apoi betonul, e cea mai mare prostie, se poate "egaliza" si altfel podeaua, mult mai simplu.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
OK; e ceva mai complicat, a aruncat un nebun piatra in balta si acum meseriașii se chinuie sa o scoată...

6 cm sapa este extrem de mult pentru un bloc comunist. Știți, pe vremea aia unul a fost împușcat ca a furat 2 cm la fiecare etaj la mai multe blocuri, ca a durat pana s-au prins. Credeți sau nu, dar daca puneți mingea pe podea nerefăcută, nu va pleacă nicăieri.

Apoi, pe fiecare sac de sapa este trecut de producător cam cat îți trebuie, ca sa știi cat cumperi. Ghiciți media? 1.5 kg/mp adica cu un sac de 25 kg acoperi o suprafață de 18 mp. parca nu sunt  sute de kg/mp, nu? Ati vazut vreodată cineva punând 5 saci de material de sapa (apa nu intra la socoteala greutății ulterioare) pe mp, cam 5x9=45 saci la o camera tip dormitor? Vedeți voi ceva nu tine in toată povestea asta... Nebunul a aruncat piatra si am sărit s-o scoatem considerând ca noi suntem mai deștepți si toți aia care sunt in construcții  si care pun si sapa sunt mai prosti ca noi...cam suna a îngâmfare...
Bineînțeles ca unii pot sa fi pus, ca niște "destepti" ce sunt, sapa cu cisterna si ca la un cutremur pot sa le cada casa. Împotriva prostiei zeii înseși lupta in zadar... Acum sa plângem de mila tuturor, ca așa e trendul ?
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline ntire2000

Ai fi uimit, chiar am discutat pe tema asta - care m-a contrariat si pe mine, cu niste amici care stiam ca si-au renovat apartamentele comuniste.
Oamenii declara cu mâna pe inima ca le-au bagat meseriasii câte 3-4 cm de sapa ca sa le îndrepte pardoseala.
Iar aia au lucrat cu ce stiau ei mai bine....ciment+nisip, ca acu' 15-20 de ani nici dracu' nu stia de sapa la sac de 25 de kg....
Acuma n-or fi 9 tone de surplus pe pardoseala lor, dar cu un 4-5 tone suplimentare tot s-au ales.
Dupa ce le-am zis de postarea citita le-a cam pierit zâmbetul....

PS: în ultimul timp ai un stil aparte de a compara realitatile din tara natala cu cele din cea de adoptie... parca uiti ca între ele sunt zeci de ani de diferenta de mentalitati si în mod sigur si de civilizatie....daca nu ma crezi hai acasa si încearca sa pedalezi prin orasele din România....sa vedem cât rezisti.....

PS2: înca n-am gasit postari relevante (adica bine argumentate prin calcule matematice) despre eliminarea peretilor de rezistenta din apartamentele comuniste, operatiune care le-a transformat peste noapte ( ma rog, zile....ca-n unele cazuri s-au mai stricat picamerele de la atâta beton armat) în ultimul racnet de "open-space"-uri moderne ....

PS3: 6 cm de sapa pentru un bloc comunist nu e extrem de mult, în unele cazuri e extrem de putin la cât de strâmbe le-au construit.
Atunci se lucra la norma, trebuia facut cincinalul în patru ani jumate.
In fostul meu apartament, mijlocul sufrageriei era lasat cu peste 4 cm fata de colturile camerei.
Pardoseala era efectiv concava.

PS4: pâna la urma n-au avut ce face baietii, ca le mirosea prea tare rahatul din poala.....când vezi cladiri crapate si rafturi rasturnate prin magazine nici naiba nu te crede ca ala a fost cutremur de doar 5 grade...

Citat
Întrebați dacă au fost luați prin surprindere de activitatea seismică intensă din zonă, experții au răspuns: "Nu se puteau face predicții, suntem la cheremul naturii."
Eu as zice ca suntem la cheremul soboarelor de preoti, sa-i platim cum se cuvine ca sa se roage pentru sufletele noastre.... ca la cât de prosti si incompetenti suntem doar divinitatea ne poate ajuta sa supravietuim atunci când altii iau masuri ca astfel de dezastre sa treaca mai usor.

« Ultima Modificare: 19.Feb.2023, 12:32:11 a.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού