Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 699644 ori)

NicNic şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline enicky

De la un prieten,...
   Evident ! :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ntire2000

Unii ar trebui împuscati pentru subminarea economiei nationale.

Miercuri se decide dacă Fabrica de Zahăr Luduș va mai funcționa: patronatul francez a invitat la discuții grupul de fermieri români care vrea să cumpere fabrica

Am înteles ca vor sa o închida ca n-o fi profitabila, dar nu am înteles de ce trebuie demolata.
Probabil ca sa fie siguri ca vor avea ulterior piata de desfacere asigurata?
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Online bisti

Demolata - probabil ca sa faca altceva, e mai ieftin sa demolezi si sa construiesti de la zero din prefabricate decat sa remodelezi.

Nici la ei nu e zahar pe toate strazile, la fel ca untul sau mustarul.

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Nici zaharul nu mai este ce a fost. Daca n-ați observat, a devenit inamicul numărul 1 in alimentație...
Cat despre demolarea făbricii, capitalismul se face pe bani. Comunismul a căzut ca a băgat banii  prost in lucruri de care nu aveam nevoie. Nu cred ca suntem in situația in care  fabrica funcționa bine dar vor unii terenul pentru blocuri. Nici "investitorii imobiliari" nu mai sunt ce au fost. Stai sa vezi ce vine...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline enicky

Am înteles ca vor sa o închida ca n-o fi profitabila, dar nu am înteles de ce trebuie demolata.
Probabil ca sa fie siguri ca vor avea ulterior piata de desfacere asigurata?
  O veste buna este,  la radio am auzit in masina, ca fermierii au reusit sa cumpere actiunile si fabrica ramane, impreuna ce cei 110 angajati.

Ce nu vor guvernantii sa inteleaga, nici macar dupa pandemia asta, este ca in fiecare domeniu tebuie sa avem cel putin o unitate de productie pentru ca in caz de ...necesitate sa nu depindem de alte state, care, ar putea la un moment dat sa sisteze exporturile si noi ramanem cu buza umflata !
    Si iarasi, tot cei mentionati mai sus, nu vor sa stopeze specula graului, pe care il exportam la greu(ceea ce nu e rau!), dar la faina s-a dublat pretul ! Ingelege oricine o scumpire(vezi motorina, curent) dar nu sa ridici pretul de la 1,60 la 3,30lei.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ntire2000

in fiecare domeniu tebuie sa avem cel putin o unitate de productie pentru ca in caz de ...necesitate sa nu depindem de alte state, care, ar putea la un moment dat sa sisteze exporturile si noi ramanem cu buza umflata !

Exact, vorbim aici de alimente de baza: faina, zahar si ulei.
Productia acestora în ograda proprie ar trebui sa fie obiectiv de interes national.

Nu si pentru tradatorii care ne conduc si care ieri s-au comportat lamentabil în prezenta nesimtitului ala din Olanda care ne blocheaza de un deceniu aderarea la Schengen.
As întelege înversunarea asta daca ar veni din partea vecinilor cu care avem frontiera comuna si care s-ar simti lezati de faptul ca nu securizam suficient granitele.
Sau din partea nemtilor care sunt motorul economiei UE.

Dar nu, asta vine din partea unor gunoaie de politicieni care prefera sa se vada ei cu sacii în caruta chiar daca asta înseamna saracia altora.
Toata miza este de fapt statutul privilegiat pe care îl au olandezii prin utilizarea portului Roterdam ca poarta de intrare în UE.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline ntire2000

Da, e adevarat ca noi suntem cei mai corupti din UE.
In Bucuresti se gasesc la liber curve si marihuana în Dragonul Rosu.
Cartier cu numele asta nu avem.

Iar cetatenii olandezi sunt extrem de relaxati.
Si corecti.

Daca nu suport ceva la modul extrem, atunci asta e ipocrizia.
Nu poti judeca o tara ca este corupta, atâta timp cât o tii în mod voit la statutul de subdezvoltare, nu-i permiti sa avanseze economic pentru ca interesele financiare primeaza în fata principiilor.
Sa nu-mi spuna mie cineva ca Polonia nu este tranzitata de traficantii care veneau cu baxurile de tigari din Ucraina cu deltaplanul, iar coruptia de la frontierele ei e mai mica.
Doar ca Polonia are alti vecini decât România, nu-i asa?
Iar conducatorii ei n-au fost niciodata atât de tradatori ca ai nostri.

PS:

https://youtu.be/4x4G3QnJZTg?t=24
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

O veste buna este,  la radio am auzit in masina, ca fermierii au reusit sa cumpere actiunile si fabrica ramane, impreuna ce cei 110 angajati..
"Datorită faptului că am semnat contractul de confidenţialitate nu putem vorbi prea multe. Treburile sunt pe un făgaş bun şi Fabrica din Luduş va fi repusă pe poziţie şi sperăm ca din toamna asta sau din primăvara anului 2023 cultivatorii de pe Luduş, Braşov, ştiu eu, Cluj, Sibiu să reînceapă cultura de sfeclă de zahăr", a declarat pentru Agerpres Teodor Aflat, cel mai mare cultivator de sfeclă de zahăr din Transilvania.

Oferta grupului de fermieri din nouă judeţe ale Transilvaniei către patronatul francez al grupului Tereos SA, care a deţinut până acum fabrica de la Luduş, a fost cumpărarea a peste 98% din acţiuni.

Teodor Aflat a precizat că în acest an preţul la sfecla de zahăr este foarte bun şi că speră în continuare ca acest preţ să fie mult mai bun, în urma continuării activitiăţii fabricii din Luduş.

Offline saureign

câtă vreme credem că alții sunt de vină pentru prostia noastră (de a vota aceeași pelagră politică), n-o să ajungem nicăieri.
Votăm de 30 și ceva de ani hoți și mincinoși, după care ne văităm că oculta și streinul ne fură țărișoara. Și oricum, străinul e mai de kkt ca noi, care suntem icoana de pe cer, nu ca el, satana.

Ăsta chiar a fost ultimul post pe aici.
  • S-cross 1.4 allgrip 2024 / ex-Swift 2019 allgrip / ex-Vitara Cool allgrip 2015

The following users thanked this post: hugbear, shpeedy