Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 699677 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Asa ar fi logic. Dar cum suntem lacomi sau facem cartel sa mărim preturile, cine știe?
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline enicky

E bine! Dar statul știe cât va plăti pentru fiecare litru de combustibil?
  Daca aveai rabdare sa citesti macar jumatate, nu mai puneai intrebarea asta...."Compensarea parțiala va fi în sumă fixă, nu procentuală".

Apropo de sursa, statul are bani de la noi toti, fie ca avem sau nu masina. :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Aliosa

Ai dreptate, m-a învins reflexul de a nu avea încredere în ce face statul. Mea culpa!
  • SX 4 S Cross

The following users thanked this post: costin_bad

Offline ntire2000

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline ntire2000

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

Poate stiti vorba aia "mi-e rusine de rusinea lui", ei cam asa am simtit eu, cand am vazut stirea prin care eram informati de "ajutorul" statului privind pretul benzinei/motorinei.

Al doilea gand care mi-a venit in cap, a fost un obicei sau traditie, care exista la noi in sudul tarii si anume cand o persoana decedata era dusa pe ultimul drum(catre cimitir), convoiul funerar se opreste la rascruce de drumuri(intersectii) unde preotul spune o scurta rugaciune, iar familia arunca monezi de 50 de bani, pomana pentru decedat. Noi fiind cei care adunam monezile !

Pe ce lume traiesti, cat de nenorocit poti sa fii, cand tu incasezi aproape jumatate din 9lei+ litrul de combustibil si "ajuti" pe cei din banii carora traiesti cu ...50 de bani ?!!!
Si cred ca preturile nu vor ramane aici !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Online NicNic

Poate stiti vorba aia "mi-e rusine de rusinea lui", ei cam asa am simtit eu, cand am vazut stirea prin care eram informati de "ajutorul" statului privind pretul benzinei/motorinei.

Al doilea gand care mi-a venit in cap, a fost un obicei sau traditie, care exista la noi in sudul tarii si anume cand o persoana decedata era dusa pe ultimul drum(catre cimitir), convoiul funerar se opreste la rascruce de drumuri(intersectii) unde preotul spune o scurta rugaciune, iar familia arunca monezi de 50 de bani, pomana pentru decedat. Noi fiind cei care adunam monezile !

Pe ce lume traiesti, cat de nenorocit poti sa fii, cand tu incasezi aproape jumatate din 9lei+ litrul de combustibil si "ajuti" pe cei din banii carora traiesti cu ...50 de bani ?!!!
Si cred ca preturile nu vor ramane aici !

Cei 50 de bani pot insemna si altceva.  Depinde in ce moneda ii convertesti.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

The following users thanked this post: ntire2000

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Pe mai multe site-uri și rețele sociale este distribuita o analiza a pretului carburantilor realizata de Gabriel Biriș.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: enicky

Offline enicky

Intrebare simpla : ce facem daca se ajunge la pretul petrolului din 2008?
      Toata stima ptr. dl. Biris, dar n-a facut decat sa aplice ce am invatat si eu si el si altii in facultate, sa ne arate componentele unui pret ! Doar ca n-a facut-o in termeni de specialitate, ci pe intelesul tuturor.
Mi-as fi dorit s-o faca acum 4 luni, dar atunci nu l-a pus nimeni !
   Interesant este ca nu se sfieste sa faca o recomandare statului ("Cel mai bine ar fi să se abțină"), explica ce s-ar intampla daca acesta ar interveni, dar se abtine sa comenteze componenta de 5,25 lei/l costul motorinei, care evident nu trebuie deranjata !
  Atat de bine ne explica si detaliaza costurile motorinei, incat parca te cuprinde mila si-ti vine sa te oferi sa dai singur 10lei/l la casa de marcat din benzinarie !
  Toata aceasta presa aservita de la noi(si nu numai!) n-are nici macar curajul sa scrie ca niciuna din conditiile declansarii inflatiei nu sunt indeplinite la momentul actual.
Este adevarat ca pretul energiei electrice a crescut, dar nimeni n-are curajul sa spuna, sau sa raspunda la intrebarea(simpla) de ce?... si asta este o cauza, dar nu intr-atat incat sa dubleze pretul combustibilului.
   A da vina pe politicieni ptr. ce se-ntampla acum, mi se pare o imbecilitate(chiar daca are si ea pacatele ei!), pentru simplul motiv ca nu clasa politica a declasat pandemia (care a redus drastic consumul de energie/veniturile timp de doi ani),pandemie care a reusit sa provoace o explozie de multiplicare a veniturilor industriei pharma si IT.
   Si cum nimic nu functioneaza fara energie electrica, iata rezultatul : o specula ordinara la nivel planetar.
P.S. E bine citat articolul, pentru a avea info din mai multe zone.
  Depinde in ce moneda ii convertesti.
  Avem toti whatsapp, nu cred ca mai era cazul sa fie si aici.

Offline ntire2000

A da vina pe politicieni ptr. ce se-ntampla acum, mi se pare o imbecilitate(chiar daca are si ea pacatele ei!), pentru simplul motiv ca nu clasa politica a declasat pandemia (care a redus drastic consumul de energie/veniturile timp de doi ani),pandemie care a reusit sa provoace o explozie de multiplicare a veniturilor industriei pharma si IT.

Nu, politicienii n-au nici o vina.
Aia care au calculat ca ne trebuie 60 de milioane de doze de vaccin anti-covid la o populatie de maxim 12-13 milioane prezenta în tara (si toaca 800 de milioane de euro aiurea) care continua sa arunce cu tichete de vacanta, vouchere sociale si pensii speciale din deficitul bugetar record al RO, merita sa fie aplaudati - ca se gândesc la poporul înfometat, nu?!?

Aici ai vorbit/postat exact ca un bugetar ghiftuit care n-are nici o treaba cu economia reala si cu ce se întâmpla de fapt în realitatea cruda din jurul tau - tie îti intra momentan salariul indiferent daca Azo Mures mai produce ceva sau nu ori daca Renault închide sau nu uzina de la Mioveni.

La primavara viitoare o sa manânci scoarta de copac ca-n anii '50 pentru ca nimeni din (toate) televiziunile aservite puterii nu-ti spune ca anul asta din cauza secetei si temperaturilor deja nefiresti pentru luna iunie n-o sa se cultive aproape nimic prin tara.
Agricultura o sa fie zero anul asta, iar produsele din import vin cu preturi în euro, în timp ce tu câstigi salariul în lei.
Marcheaza postarea asta si mai vorbim pe marginea ei prin octombrie.
Ce zici, te bagi?

PS: apropo, statul angajeaza gabori, just in case. In cazul în care tu o sa iesi în strada ca sa protestezi, astia o sa iasa din birouri ca sa aiba cine sa-ti dea în mufa.

PS2: Incep revolte tot mai dese pe mapamond, iar astea sunt prezentate în stiri mai scurte decât reclamele la chipsuri. Ai vazut asta la stiri?
« Ultima Modificare: 25.Iun.2022, 11:54:42 p.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού