Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 699737 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ntire2000

Gata cu distractia.

Românii care plătesc cash la curier vor fi monitorizați de ANAF. Fiscul vă va reține datele timp de 5 ani

Credeati ca nu mai au bani pentru pensii speciale, vouchere de vacanta si alte arogante?
De acuma când bagati mâna în buzunar o sa dati de o alta mâna.
Cea a statului.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Calin sb

Asta e din categoria și crocodilul zboară dar mai jos și nu-l vede toată lumea!
  • Superb iV PHEV Style

“ Be first, be smarter, or cheat. Well, I don't cheat “ John Tuld ,Margin call

Offline ...

Cont de mail fictiv, cont de client fictiv la magazine online cu nr. de telefon de cartela plasat comanda cu ramburs si asteptat curierul la adresa (in fata unui bloc/unei case din vecini) (exceptand, poate electrocasnicele mari, dar nici acolo nu e imposibil). Si-asa, de multe ori, curierul opreste duba in cartier si vin destinatarii la el. Problema rezolvata! 

Offline bisti

Si cand ai nevoie de garantie, cumperi altul ...

The following users thanked this post: gabineg

Offline ...

Când ai nevoie de garanție dai date de buletin fictive, că nu presupune plata vreunei sume și chemi la adresa corectă, sau mergi tu cu produsul la service.

Dar sa fim realisti, actiunea ii vizeaza pe cei care vand, nu neaparat pe cei care cumpara. Contrabandisti, tainuitori etc. care au pe internet o adevarata afacere si trimit produse doar cu ramburs...fara factura, deci fara garantie. 

Offline enicky

Si cand ai nevoie de garantie, cumperi altul ...
    Pai clientul e "problema"? Sau faptul ca banu' cash are alt traseu?
Cred ca n-ati inteles .....
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline bisti

1. Ce intelegem noi din titlu?
Ca "romanii" - adica clientul, vor fi monitorizati cand platesc cash la curier si le vor retine datele timp de 5 ani. Asta se face ca sa se vada daca se face evaziune fiscala de genul celor din privat (care au salariul minim pe cartea de munca dar primesc alt salariu in mana).
Adica, e un fel de "declaratie de avere" pentru toate persoanele fizice, sa se vada daca tu declari la stat veniturile in mod real. Ca nu poti sa castigi 2000 de lei pe hartie si sa cheltui 5000 pe un TV.

2. Ce intelegem din materialul video?

Ca, de fapt, nu clientii sunt problema, ci firmele care fraudeaza statul prin importuri nedeclarate, etc etc.

Eu cred ca e cu dus-intors si ca ceea ce vrea ANAFul este sa stie mai mult punctul 1 decat punctul 2.

Offline grigo53

Eu am inteles ca se doreste inregistrarea platilor cu ramburs astfel incat cei care vand sa poata fi monitorizati. Nu este exclus ca si cei care platesc sa fie luati la ochi, dar din cate stiu firmele nu sunt obligate sa isi plateasca angajatii pe card, deci nu cred ca ar avea statul cum sa verifice daca ai facut sau nu economii sa iti cumperi un produs mai scump.
  • Ignis GL plus 2018 1.2 Benzina

Offline enicky

Acum depinde de unde iei stirea : de la protv, sau din Monitorul Oficial ! Aici trebuie sa facem diferenta, intre o comunicare interpretata, din care se vrea rating si una liniara, fara interpretari.

Eu nu mi-as face griji ca sunt in evidenta anaf cu un fier de calcat si-o husa de telefon, pentru ca as supraaprecia institutia, care d-abia reuseste sa-si indeplineasca sarcinile curente, dar  sa mai faca si "dosar" tuturor celor care platesc ramburs un colet.
  De fapt anaf cere firmelor sa-i predea o copie de pe bonul fiscal emis de curier. Si cred ca n-o face intamplator!
Dupa cum nu cred ca ideea apartine unuia din finante/anaf, probabil ca tot un nemultumit si-a "turnat" angajatorul si... iaca legea!
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline grigo53

Posibil "ideea" sa fi plecat de la un jucator corect de pe piata care a vazut ca alte firme vand acelasi produs cu mult sub pretul lui.
  • Ignis GL plus 2018 1.2 Benzina