Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 699779 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ntire2000

Pai uite ca sunt destui.
Iar oamenii astia nu înteleg un singur lucru: comunismul a picat doar datorita securistilor buni care au avut o farâma de decenta si morala si au stiut tot timpul ca ceea ce fac nu e chiar ok.
Iar la momentul potrivit au ajutat cu un brânci usor ca sa cada în prapastie ce era de cazut.

PS: Adrian Paunescu ar fi alt subiect de discutie, omul ala a tinut aprinsa o flacara de veghe prin ceea a ce a facut. Daca nu era Cenaclul Flacara ca sa tina permanent în gândul unora notiunea de libertate si de "o sa vina si vremea noastra" nu stiu zau daca mai stia careva cum arata asta în 1989.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline saureign

"Distractiv moment"... este pentru cineva care nu cunoaste nicio situatie reala, decat ce citeste pe net diferite info...,     
     E "Distractiv moment" sa-ti vina de 3-4 ori pe saptamana securistu' in casa, sa dea cu pumnu' in masa, sa te ameninte si sa tipe la tine si sa-ti arate catusele, ca nu te-ai uitat pe vizor sa vezi cand vine un cetatean strain la vecina(sa se "distreze" si ei!), ca tu esti o femeie batrana, slaba si bolnava si nu te poti opune, e distractiv, ce sa zic!
 Intrebarea se punea de unde stia securistul, dar raspunsul venea repede : de la un denuntator !

distractiv este momentul acestei revelații, cum că Băse ar fi turnător - șocant, pentru cine își închipuie că trăiește în paradis.

N-am zis nicăieri că a fi în vizorul Securității ar fi distractiv. Dar, fiecare vede/aude ce-i convine/ce-l bântuie
  • S-cross 1.4 allgrip 2024 / ex-Swift 2019 allgrip / ex-Vitara Cool allgrip 2015

Offline NicNic

Despre Basescu, pot spune ca nu mi-a placut. In primul rand ca om, caracter.
Insa a fost cel mai proeminent presedinte dintre cei pe care i-a avut Romania postrevolutinara. Avea abilitati de presedinte, de lider.
M-am bucurat si cand a fost primar, pentru curatenia facuta pe strazi. Si nu numai. Dar tot nu l-am apreciat ca om, ca reprezentant al meu.

Sincer, cred ca daca Romania nu era un stat democratic (impins de la spate spre democratie), cred ca Basescu avea toate ingredientele necesare de a evolua precum Putin.

Este o dilema, cred eu generala, despre cum e mai bine:
1- sa ai un lider puternic, carismatic, care poate tinde spre totalitarism, dar te poate ghida in momente critice
2- sa ai un lider de coperta, care sa faca mereu ce ii se spune, de catre multime, numai in limita si spiritul legii.

PS:
Discutia despre colaborarea lui cu Securitatea sau alte "aparaturi" de stat opresive, este doar praf in ochi sau sunt deja povesti istorice.
Trebuia sa fi fost pedepsit atunci cand trebuia si daca trebuia. Acum e doar gargara pentru cei multi, sa arate cineva cat e de deosebit  ...
« Ultima Modificare: 26.Mar.2022, 11:49:33 a.m. de NicNic »
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline enicky

E cineva atât de naiv sa presupună ca ajungeai căpitan de cursa lunga fără a fi securist?
    Daaa, foaaarte multi !

Si din pacate, au fost unii care n-au avut legitimatie, dar dupa ce au ajuns in functii de comanda, au avut comportamentul specific, luand de la securitate ce-a fost mai rau !

Decizia acestei instante, nu este o polita achitata, sau praf in ochii multimii, este de fapt restabilrea adevarului si plasarea faptelor la locul lor firesc.
Mai bine mai tarziu decat niciodata !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Calin sb

Polița este, statul paralel lucrează  B-)
Le-au trebuit 25 ani să ii găsească dosarele ?
Sau au fost scoase la comanda?
Cineva a pus deoparte unele si a distrus altele. Cine e acest Cineva ? Asta-i întrebarea.
Câta naivitate sa crezi ca adevarul a fost restabilit .”You can’t handle the truth “
De ce crezi ca nu sa dorit legiferarea punctului 8 al proclamației de la timisoara, doar pentru Iliescu ?
Sa nu-mi spui ca Iliescu a fost dizident. El nu e vinovat de nimic ?
In acest moment Basescu nu mai contează nici măcar ca om politic.
Mult zgomot pentru nimic.

• Superb iV PHEV Style

“ Be first, be smarter, or cheat. Well, I don't cheat “ John Tuld ,Margin call

The following users thanked this post: ntire2000, saureign

Offline enicky

Le-au trebuit 25 ani să ii găsească dosarele ?
Sau au fost scoase la comanda?
  Probabil ca toate intrebarile sunt retorice, dar presupun ca stii ca el a fost vreo 10 ani presedinte, alti ani ministru, etc., iar omul a avut grija sa-si "ascunda" dosarul, care a fost cu greu refacut.
  Stabilirea, sau legalizare unei stari de fapt poate fi pentru unii naivitate, distractie, whatever... :-O
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline saureign

Stabilirea clară a statutului de securist a lui Băsescu este o mare victorie, acum putem toți sta liniștiți. Nu e ca și cum nu știam că Băsescu - la fel ca și mulți alții, foști și actuali premieri, miniștri, parlamentari, funcționari de stat - n-avea cum să nu fie securist.... Dar, mai bine mai târziu, decât niciodată.
Aștept deconspirarea TUTUROR angajaților și colaboratorilor Securității, altfel totul e o distracție (ieftină), mai ales în contextul mondial actual.
  • S-cross 1.4 allgrip 2024 / ex-Swift 2019 allgrip / ex-Vitara Cool allgrip 2015

Offline ntire2000

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline macold

Hop si eu!
Cred ca in discutii se face o confuzie intre "Securitate", securist, servicii.
Toate serviciile de informatii de azi, ale noastre si ale altora (SIE, DIE si care mai sunt), credeti voi ca transmit ca  informatii doar ce gasessc pe Gogu? Oare ei nu fac rapoarte, cu cine s-au intalnit, pe cine au vazut cu cine etc.pe care analistii le diseca, pentru a putea intelege mai bine ce se intampla?
Dar azi se spune "munca informativa" si "intelligence" ca de, ne-am slefuit si noi, ca suntem capitalisti in UE, nu?

Si eu cred ca Basescu a fost super eficace pentru ca:
1. Cunostea serviciile din interior
2. Avea "vana". Va aduceti aminte ce a facut cand ceferistii au facut greva, blocand totul? A pus lumea pe autobuze si avioane.
Cum se spune "nu prea puteai sa-l dai la intors"

Iar despre vila din Mihaileanu: o stiu, este langa Piata Sf. Stefan, eu am sat pe Luchian, la doi pasi.
E o casa veche, interbelica, cum mai sunt inca mii prin Bucuresti. Acelea ramase in picioare, care nu au fost demolate de domnii dezvoltatori imobiliari.
Valoreaza acum - am vazut la TV - aproape un milion de Euro.
So what? Mare lucru!
Oare cu ce sume derizorii s-au cumparat drepturile de proprietate de la urmasii urmasilor burgheziei interbelice? Cand urmasii urmasilor acceptau o sume de nimic, imediat dosarul retrocedarii tasnea din biroul functionarului de la Primarie direct in attache-case-ului businessman-ului dambovitean! Si noua achizitie isi insutea valoarea.

Hai sa o luam altfel, comparativ.
Spuneti voi CINE a fost cel mai bun presedinte al Romaniei dupa 1989. Nea'Ilici, Domn'profesor cioculet, Werner? Cred ca Base le da clasa oricand la toti pusi impreuna.

Referitor la gaura cheii, ruda de gradul 1, sa stiti ca am trait in Bucuresti pana in 1988, adica aproape 40 ani. Si am lucrat la FCE, Fabrica de calculatoare in Pipera. N-am fost membrana, de aceea n-am pupat delegatie afara. Ha, Ha, doar membranele (adica "membrii de partid" pentru cei de pe forum mai tineri ca mine) erau cele ce ramaneau afara  (erau multe delegatii/instalari de calculatoare Iris in Europa de Vest, China etc.)

Cu trecutul familiei mele (ai mei au avut averea confiscata de comunisti, mama mea care era avocata de-abia a reusit peste ani sa se angajeze ca traducatoare), ar fi trebuit sa fiu o prada usoara a baietilor cu ochi albastri. Dar nu a incercat sa ma racoleze nimeni -= nici n-ar fi reusit, cu siguranta. Nici nu m-a pus sa ma uit ce fac vecinii, desi la apartamentul vecin pe palier era o familie de evrei, la care veneau prieteni din Israel, studenti din Israel etc.

Din cate stiu eu, (a propos de Dl. Isarescu) nu puteai sa obtii posturi de conducere si sa avansezi in cariera daca nu deveneai la un moment dat "ganguritor" adica "persoana care gangureste", care toarna mai pe romaneste. De multe ori se pare ca multi deveneau informatori doar ca sa poata avansa in cariera.
Sincer, daca nu comentai prea mult in public, nimeni nu te bazaia.

Totusi in acea perioada de "trista amintire" avansarea intr-o meserie se facea pe baza de meritocratie, nu de partid sau de telefoane. Cel putin la noi, la FCE, toti, de la vladica la opinca, erau profesionisti. Ca tinerii absolventi care se remarcasera prin munca de partid luau 50 sutimi la media generala, prinzand un post mai aproape de casa (dar atentie, la acelasi salariu!). Este un amanunt nesemnificativ - erau 2-3 la o promotie de 4-500 absolventi.
Hai sa lasam trecutul, ca prea v-am plictisit!

Intr-adevar, cred ca Base a suparat de cineva, ca s-a scos din sac chestia cu CNSAS. Foarte ciudat: intai i se da negativ, apoi se pozitiveaza colaborarea cu politia politica. Ca la testele PCR (e vorba de Covid-19): primul test e negativ, al doilea e pozitiv!

Cat despre Maria Sa Varanul, cred ca are inca multe dosare ale unor personaje politice post revolutionare... De aceea tot mai suiera din cand in cand.
Deocamdata cam atat pe asta seara...

• Suzuki ignis GL+ ALLGRIP 2018
Bicolor: portocaliu-negru (prezent-viitor...)

The following users thanked this post: MariusMGP, ntire2000

Offline enicky

Cred ca iti scapa niste detalii subtile :
1."Cu trecutul familiei mele (ai mei au avut averea confiscata de comunisti, mama mea care era avocata de-abia a reusit peste ani sa se angajeze ca traducatoare), ar fi trebuit sa fiu o prada usoara a baietilor cu ochi albastri. Dar nu a incercat sa ma racoleze nimeni"
    Pai scuze, dar erai ultima persoana la care se gandea un securist s-o racoleze, pentru ca era convins ca ii urasti !

2."Intr-adevar, cred ca Base a suparat de cineva, ca s-a scos din sac chestia cu CNSAS"
  De suparat, a suparat pe multi nu numai "pe cineva", asta pe de-o parte, iar pe de alta parte, daca tot zici ca esti mai in varsta(asa am inteles) ar trebui sa stii ca daca erai sef al reprezentantei Navrom in Anvers in perioada comunista, intai semnai hartiile cu secu si abia dupa aceea cu institutia/intreprinderea.
 Initial a iesit "curat" pentru ca si-a casat dosarul, dar cum si colegii lui erau "colaboratori", s-a putut recontitui macar partial si cartea lui de munca.

3."CINE a fost cel mai bun presedinte al Romaniei dupa 1989"
Am mai multe epitete care incep cu "J", cu "E", cu "H" pe care i le-as pune in fata celui pe care il consideri tu cel mai bun presedinte, dar regulamentul forumului nu-mi da voie, dar pot spune ca a facut o gaura tarii de milioane bune de euro si a mai tras-o si inapoi cu ani buni!
E parerea mea, nu trebuie s-o iei personal.