Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 699811 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline NicNic

Mai corect era: putini vin, multi pleaca.

Da, dar cei care vin sunt ma valorosi ...
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline toma

Depinde... nu cred ca putem compara.

De plecat pleaca atat oameni inalt specializati cat si forta de munca necalificata. Toti trimit bani in tara daca au familie aici. De intors se intorc definitiv cam putini.
Diferenta ar fi ca in cazul primilor nu saracia este cea care ii alunga ci pierderea sperantei ca acesta tara va progresa intr-un ritm suficient de rapid raportat la nevoile lor. Si din acest motiv si intoarcerea este mai putin probabila.

Si pentru ca nevoie de brate de munca este, importam din tarile cu nivel de trai sub al Romaniei.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline NicNic

Ba se compara lesne.

Majoritatea celor care pleaca, sunt cei care cauta sa isi asigure satisfacerea nevoilor de pe nivelul doi al piramidei, nevoi generate de saracie.

Ca sunt si dintre cei care sunt mai sus pe piramida, putini, nu cred ca ar schimba situatia de ansamblu, definitorie pentru societatea romaneasca de azi.

Desteapta-te romane!

Offline toma

Ar fi interesante niste statistici in privinta asta... :-?

Evident ca cei care pleaca din cauza saraciei sunt mai multi pentru ca si ponderea in societate este mai mare. Curiozitatea ar fi daca se pastreaza raportul.

Fara cifre am doar o impresie subiectiva asupra problemei: foarte multi cunoscuti care au plecat din tara fara sa o fi dus deloc prost cu banii aici, pentru ca: sistem de invatamant, sistem sanitar si mai ales lehamite.
Iar dintre astia, oameni care ar fi trebuit sa constituie acel "middle class" prin care progreseaza tarile, nu stiu pe nimeni care sa se fi intors.

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: saureign

Offline NicNic

Normal ca cei de care spui tu, middle-class nu se intorc.
Pentru ca ei deja sunt mai usor de acomodat la o societate mai civilizata.

Si eu spun ca imi lipsesc cifrele, asa ca exprim doar pararea mea, de fapt banuiala.
Si pentru ca din ce persoane plecate cunosc, majoritatea sunt cele care au cautat bunastarea materiala, in primul rand.

Desteapta-te romane!

Offline enicky

Bre, cand citesti articolul intelegi ca l-a scris  exact cel in cauza.
Asa ca autorul a vrut de fapt sa ilustreze o situatie si a ales o localitate.

Daca era asa bine in UK, venea doar unul acasa, testa "piata" si lua o decizie. Asta ca sa nu ma spun ca UK nu prea mai este in UE, deci intoarcerea s-ar putea sa fie o problema, daca se vrea pe termen lung.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ntire2000

Ar fi interesante niste statistici in privinta asta... :-?

Nu-i nevoie de nici o statistica.

Treaba în cazul intelectualilor sta asa - s-au scârbit de sistemul defect perpetuat decenii la rând: scoala proasta care necesita meditatii suplimentare pentru o educatie completa, sistem de sanatate în care mori cu zile, infrastructura lipsa - faci juma de zi ca sa te dai 2 ore cu schiurile si apoi faci cealalta jumate de zi ca sa te întorci (aici merita o paranteza haioasa - am urcat la un moment dat la Busteni cu telecabina, am stat 3 ore la plecare, când am ajuns sus dupa 5 minute striga ala ca sa stam la coada pentru coborâre ca mai face 3 ture si opreste instalatia), coruptie la toate nivelurile, batjocura statului fata de contribuabil, etc., etc.

In cazul sarantocilor (a nu se considera sensul peiorativ al termenului) aia merg de foame si cu speranta ca nu-si vor mai culca copiii flamânzi.
E singurul si cel mai important argument, daca nu ma credeti opriti-va când vedeti un autocar cu amarâti din astia care pleaca spre Spania/Italia/Franta si întrebati-i de ce pleaca.
90% din raspunsuri asta va fi, pleaca ca sa aiba sa "le puna ceva pe masa" copiilor, asta însemnând de la mâncare si pâna la haine si educatie.

Ambele categorii ajunse într-o societate care recompenseaza proportional valorile îsi vor regasi linistea sufleteasca si materiala pe care România nu le-o poate oferi.

PS: rudele din partea sotiei sunt destul de numeroase si cu educatie relativ precara, asta însemnând uneori 8 clase sau scoala profesionala; oameni de la tara care n-au avut posibilitati sa învete mai mult chiar daca ar fi vrut si ar fi avut capacitatea - exact din cauza lipsurilor materiale (vorbim de celebrele comune de pe valea Somesului pentru cunoscatori, care în proportie de 70-80% sunt prin Spania).
Oamenii aia au muncit pe brânci ca sa agoniseasca avere, unii au venit înapoi si au facut case în ideea ca macar copiii lor vor avea o viata mai usoara si nu vor avea grija zilei de mâine si a unei locuinte.
Ei bine, în ultimii ani tendinta a fost de scoatere la vânzare a acelor case, deoarece copiii lor nascuti deja prin tari straine nici nu vor sa auda de reîntoarcere în RO.
Chiar asa, la ce sa se întoarca?
La o societate care le-a alungat parintii si lor nu le va oferi absolut nimic decât un mare deficit bugetar care trebuie platit înclusiv de stranepotii lor?

PS2: m-a pus naiba sa ascult azi emisiunea lui Striblea, la final am ramas cu un gust amar si foarte sincer m-a durut .... (la un moment dat unul (minutul 24:00) care face ochelari se plânge ca i-a cazut afacerea, lumea nu mai da bani nici pe sanatate)

« Ultima Modificare: 21.Feb.2022, 09:19:23 p.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: toma

Offline CyborgSky00

De cand lumea si pamantul lumea a migrat  in cautare de ?, de toate.
 De ce n-ar migra si in zilele noastre  fiecare cu interese.personale sau de grup Bani, afaceri, resurse, libertate,. Nu este o natie care sa nu fi facut asta, francezii, nazistii, vikingii, rusii, acum romanii, afganii,  africanii, bulgarii, chinezii, indienii, maine o luam de la capat. Nu e nimic wau !

Pana se ajunge la uniformizare, si o populatie planetara.
« Ultima Modificare: 22.Feb.2022, 12:29:02 p.m. de toma »
  • Suzy

Offline NicNic

Angajaţii Senatului vor putea beneficia de 5 zile libere pe lună dacă se implică în activităţi de voluntariat în beneficiul refugiaţilor ucraineni / Gorghiu: Prezenta propunere va contribui semnificativ la creşterea imaginii instituţiei Senatul României

Oare nesimtirea si prostia politicienilor nostri se va opri vreodata din crestere?

1. Sa declari ca vrei sa imbunatatesti imaginea Senatului Romaniei, folosindu-te de situatia refugiatilor, imi pare la fel de cinic ca si propunerea rusilor privind caile de evacuare, din orasele bombardate, inspre Rusia.

2. Oare voluntariat nu inseamna ca o faci fara urmarirea unui castig (material sau de imagine, etc.)?
Desteapta-te romane!

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Da, cam cinica propunerea daca o privești așa. Dar de asemeni nu poate nimeni sa se ducă la voluntariat daca trebuie sa meargă la lucru, nu? Pana la urma e decizie personala, Senatul doar le da voie si ii plătește in timpul asta. Ca eu ma duc la lucru pentru bani, nu de placere. Si nu-mi permit sa lipsesc o săptămână pe luna...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008