Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 699834 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

M-am gandit sa-l citez pe @ntire2000, cu un articol din Libertatea :
https://www.libertatea.ro/opinii/sa-distrugem-sindicatele-sa-ne-fie-la-toti-la-fel-de-rau-ce-nu-vom-afla-niciodata-de-la-televizor-despre-greva-de-stb-3944859
in contextul in care mentionam ca personal nu cred ca mai exista presa independenta, iar cineva m-a avertizat ca s-ar putea sa mai existe ici-colo cate un "ghiocel" prin tot covorul de manipulari !
Cateva pasaje :
"Apropo, ne mai întrebăm, ca ziariști, de ce nu mai cred oamenii în presă? Păi, simplu. Dacă băncile îi fură, 90% ținem cu băncile. Dacă companiile de electricitate îi fură, noi dăm știri despre cum în vest se trăiește cu 18 grade în casă. Iar când mii de angajați la o companie cheie din Capitală opresc tot, presa intră în conspirații ieftine cu mafioți sindicalisto-pesediști care sapă la bunăstarea Bucureștiului.
Citeşte întreaga ştire: Greva e democrație. Ce nu vom afla niciodată de la televizor despre protestul de la STB"

"Cerințele și nemulțumirile rămân acolo. Cum să nu te pună pe gânduri când 11.000 de angajați cer ceva, își asumă riscul și ura unui oraș întreg?! Acel șef de la STB, Crițu, nu mai poate rămâne șef STB. Singura lui reacție, încă din primele ore ale protestului, a fost să iasă și să urle „Mafia!”. Păi, dacă se fură cu tine șef, ai și tu o problemă! Reclami „furt” doar când se face grevă? Nicușor Dan a intrat în același joc stupid. Ăștia n-au nicio jenă să ducă și astfel de lupte în zona „statului de drept”. Greva e ilegală, s-a strigat. Bre, greva e democrație!, țineți minte asta. Ilegale au fost și toate manifestațiile din ultimii 10 ani pe care le-ați mitizat!
Citeşte întreaga ştire: Greva e democrație. Ce nu vom afla niciodată de la televizor despre protestul de la STB"

Nu ratati articolul !
Sper sa nu-i dea nimeni in cap lui Costi Rogozanu !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ntire2000

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline saureign

M-am gandit sa-l citez pe @ntire2000, cu un articol din Libertatea :
https://www.libertatea.ro/opinii/sa-distrugem-sindicatele-sa-ne-fie-la-toti-la-fel-de-rau-ce-nu-vom-afla-niciodata-de-la-televizor-despre-greva-de-stb-3944859
in contextul in care mentionam ca personal nu cred ca mai exista presa independenta, iar cineva m-a avertizat ca s-ar putea sa mai existe ici-colo cate un "ghiocel" prin tot covorul de manipulari !

Sper sa nu-i dea nimeni in cap lui Costi Rogozanu !

iată ce puteți citi de la marele ziarist: "Ucraina e alimentată de toată lumea cu arme și a fost aruncată iresponsabil într-o luptă cu Rusia"
Dar dumnealui nu e manipulator.
Bleah
  • S-cross 1.4 allgrip 2024 / ex-Swift 2019 allgrip / ex-Vitara Cool allgrip 2015

The following users thanked this post: toma

Offline ntire2000

Asta e perfect adevarat, doar ca memoria omenirii e foarte scurta.
Ucraina detinea un arsenal nuclear care a deranjat.
Probabil ca exact aceia care acum 25 de ani au insistat ca Ucraina sa renunte la acest arsenal, acum sa se simta putin vinovati.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline ntire2000

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline ntire2000

Alina Mungiu Pippidi, despre mortalitatea din pandemie: „Dacă o țară este și ortodoxă și coruptă ajunge în topul morților, indiferent de gradul de educație”

Imi aduc aminte ca acum zeci de ani citisem un studiu care zicea ca cele mai religioase tari - acolo unde clerul are o putere nejustificata în societate sunt printre cele mai corupte tari.
A se vedea gradul de coruptie al statelor din America Latina si sud-estul Europei - cred ca sunt exemple suficiente.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: toma

Offline toma

Si a rezumat intr-o propozitie:

Citat
Nu e vorba de religia pe care o are cineva în general, ci de felul în care e practicată, de reflecția asupra mentalității
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline toma

Cine castiga cel mai mult din scumpirile din energie? Statul. Cum? Pai uite asa:

Cât își ia, de fapt, statul din scumpirea energiei: Studiu de caz – pe gaz

Cititi tot articolul cu multa atentie, eu pun doar concluzia:

Citat
Concluzia e clară :

Din 100 lei creștere preț la gaz,
Statul ia 95 lei (impozite + dividend) ;
Investitorii privați iau :  5 lei (dividend).

Si aici despre subiect:Principalul câștigător din scumpirea energiei este chiar statul

Citat
[...]
În cazul gazului, România are rezerve și produce cam 80% din necesar, prin intermediul a două companii, Romgaz și OMV Petrom. Romgaz e deținută majoritar de stat – 70%, la Petrom statul are un pachet de 20% din acțiuni, deci e coproprietar semnificativ.
[...]
La energia electrică, e cam la fel.

Firmele de stat – adică Hidroelectrica, Nuclearelectrica și Complexul Energetic Oltenia produc peste 80% din totalul de energie electrică consumată în România.
Această energie este, de asemenea sever impozitată, accizată și supraimpozitată, astfel încât cea mai mare parte din scumpiri intră, de fapt, în buzunarele statului.
[...]

Nici la carburant nu stam altfel: 7 lei litrul de benzină | De ce au crescut prețurile și cum profită statul de scumpirile în lanț

Citat
„În România, foarte mult din prețul la pompă - undeva la 60% - îl reprezintă diverse taxe și accize. Se mai schimbă puțin procentul dacă se mai modifică ceva la taxe sau accize”, a spus analistul economic Dragoș Cabat, pentru Europa Liberă.

Acciza la carburanți, componenta principală a prețului, a crescut cu peste 7 bani pe litru de la 1 ianuarie,[...]

Mai departe, niste argumente pertinente aici: https://www.facebook.com/bogdan.glavan/posts/10220646146365217

Asa ca data viitoare cand auziti de Ciolacu cum se bate PSD-ul pentru popor, cum vrea sa plafoneze preturile la diverse produse si cat de tari sunt ei in lupta cu subventiile de pe facturi pentru cateva luni, luati un camion cu lamai... si stoarceti-i-le in ochi, una cate una. Pe cele ramase le puteti stoarce celorlalti, in ce ordine doriti.
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline NicNic

Nu este chiar corect calculul facut.
Analiza de cost nu arata efectul majorarii pretului la achizitie/exploatare.
E adevarat ca nu au crescut preturile de achizitie la fel ca cele de vanzare, insa nu cred ca pe furnizori ii costa la fel de putin (sau de mult) ca sa obtina gazul respectiv.

E clar ca statul isi permite ca din acel procent de circa 95% (al taxeor incluse in pretul final), sa suporte eventuale plafonari de pret la consumator.
Dar nu inseamna ca el a decis majorarea.

Daca aceasta crestere de pret ar fi fost generata de statul roman, adica guvernantii actuali sau fosti, as fi avut oarecare bauiala de jocuri economice.
Dar aceeasi crestere se regaseste si in alte tari europene. Sa banuim ca si acolo au ori un PSD, ori un Ciolacu?
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline toma

Statul a plafonat pana acum pretul, lucru care nu a mai fost posibil din cauza normelor europene legate de piata libera.

O buna parte din oameni au inteles ca aceste scumpiri sunt datorate in mare parte sau exclusiv lacomiei companiilor de utilitati/benzinarii. Lucru care este fals. Majoritatea banilor din aceste scumpiri se duc, prin mecanismele explicate, in buzunarul statului.
Si oamenii politici intretin aceasta confuzie.

Am asa o banuiala ca in fapt statul nu are nici un interes sa rezolve problema cetatenilor cat timp nu se simte miros de "revolutie".