0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.
Pai cine sa fie avocatul diavolului daca nu eu? Cine se baga? Si daca nu e nimeni, cum veți ști voi ca mai sunt si alte puncte de vedere? De ce alte puncte de vedere sa fie descalificate apriori din discuție? Pe ce criterii? Faptul ca mie nu-mi place ceva nu are nici o relevantă de fapt, pentru ideea generala.
Citat din: Costique din 26.Oct.2021, 11:10:21 p.m.Pai cine sa fie avocatul diavolului daca nu eu? Cine se baga? Si daca nu e nimeni, cum veți ști voi ca mai sunt si alte puncte de vedere? De ce alte puncte de vedere sa fie descalificate apriori din discuție? Pe ce criterii? Faptul ca mie nu-mi place ceva nu are nici o relevantă de fapt, pentru ideea generala. N-am nimic impotriva sa fii avocatul diavolului. (Si) din polemica se naste progresul. Insa ai "deturnat" discutia de la educatie la natalitate si apoi imediat la pro-life/pro-choice ca apoi sa ajungem tot la China. Si mie imi e greu sa fac fata simultan pe atatea fronturi.
Naaaaa... eu nu am deturnat discuția, eu spun ca sub masca educației se distruge altceva, lucru pe care eu îl vad ca periclitând viitorul nației. Pentru ca discuția este despre ce EDUCATIE vorbim! Cu ce scop. Sunt o groaza de familii care nu au copii, pentru ca au așteptat prea mult sau le-a murit singurul copil. Sau sa amintim de multele femei care au rămas infertile după avort. Educație...cu scop. Si scopul ce-l bănuiesc eu nu-mi place.
In plus, mie îmi pare de fapt o modalitate de a ataca Biserica. Ca si gnostic, vad doar lupta pentru putere, e ca si cum ateii se plâng ca exista credincioșii, uitându-se ca ateismul e tot o credință. Biserica nu poate susține altceva decât interzicerea avortului ca fiind parte a bazei ei. Si nu e treaba ei sa promoveze anticoncepționalele si prezervativele. Dar e treaba ei sa vorbească in apărarea vieții ne-născuților. Si nu exista religie globala sau de masa (satanismul nu se pune) care sa spună altceva. Toate au același punct de vedere.