0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.
[...] un sfert din mamele minore din Uniunea Europeană trăiesc în România. România ocupă locul doi în Europa într-un clasament al mamelor adolescente. În 2019, ultimul an cu date centralizate, au fost înregistrate 16.639 de cazuri noi. Tot în 2019, numărul întreruperilor de sarcină în cazul fetelor între 15 și 19 ani a fost de 4.290.
Statul român dezbate subiectul educației sexuale de aproape 30 de ani. Deocamdată fără niciun rezultat concret, căci împotriva introducerii materiei în școli acționează un front larg de grupări politice sau civice. Nici instituțiile nu sunt ferite de influența acestor actori, pe care îi leagă credința că societatea trebuie organizată după regulile moralei creștine. În trei decenii, introducerea educației sexuale în școli a fost evitată, printr-un balet de acțiuni și inacțiuni politice atent dirijate. Am cartografiat, la Jurnalul Decretului, această rețea de influență.
Cel puțin două spitale din rețeaua publică de sănătate au luat hotărâri administrative care au implicat oamenii Bisericii Ortodoxe - fie ei preoți sau reprezentanți ai unor asociații creștine - în zona de decizie medicală. Învățăturile BOR sunt însă în opoziție flagrantă cu programele și politicile sanitar-educaționale ale statului.
Articolul acesta a pornit de la o știre despre un nou opțional adresat liceenilor, „Adolescență și autocunoaștere”, aprobat în decembrie 2017 și introdus în școli începând cu 2018.[...]Disciplina a fost recomandată la Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei din 23 ianuarie 2018, ca parte a educației sănătoase pentru tineri.