Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 699934 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Poate ca așa este. Dar nu l-am băgat noi in cloaca si nu cred ca pot sa îl asist doar pentru ca acum i se pare incorect ca el plătește si alții nu. Pana la urma cred ca nici unul din 10000 de romani nu a dus viata pe care a dus-o el, chiar si cu cei câțiva ani de pușcărie lejera... Spuneți, pare Dragnea unul din cei care s-au trezit zilnic dimineața sa meargă la munca si care si-au făcut griji ca nu le ajung banii munciti pentru plăcerile mici ale vieții, rămânând doar cu supraviețuirea? Simți ca trăiești când supraviețuiești? Pot eu sa-l plâng? Nu.
Ne ajuta cu ceva "dezvăluirile" lui? Nu. Si atunci? E doar circ...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

The following users thanked this post: saureign

Offline bogdanpiatra

PSSS: Am mai citit de ghidușia asta cu "a fost condamnat ca sa nu"... vrea sa ni-i facă simpatici pe condamnați. Nu, nu sunt nevinovați!!! Au fost condamnați pentru ce au făcut. Pentru mine, ca cetățean corect, problema este ca au scapăt multi, ca organizația care controlează statul nu ne are pe noi ca nație drept scop ci perpetuarea sa ca organizație ...
Gica Popescu are nevoie sa fie facut simpatic?
Prima instanta ii dadea achitarea.
Apoi platise imediat acea suma de 700000 E.
Stii ceva de Burleanu? Cine este si cum a ajuns presedintele FRF?
Din pacate, Dragnea are dreptate in privinta lui Gica Popescu.
Am reusit sa terfelim tot ce a fost ok , lucruri care puteau fi tratate cu totul altfel

https://www.replicaonline.ro/mircea-sandu-dezvaluiri-explozive-seful-sri-george-maior-l-a-pus-pe-burleanu-la-frf-413370/
https://www.prosport.ro/fotbal-intern/nationala/cine-sunt-sefii-frf-care-decid-selectionerul-romaniei-doi-consilieri-ai-lui-basescu-un-proprietar-de-vulcanizare-si-un-fost-ziarist-au-in-maini-soarta-nationalei-15505426

• nici una inca

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
Adică sa fie decretat ca fiind corect ca, daca furi si ești prins, sa dai banii înapoi si sa scapi de pedeapsa, mai avansezi si in cariera. Daca ești o vedeta, sa primești si ceva scuze si sa-si pună cenușă in cap cei care te-au acuzat.
Nu faci decât sa arăți cat de decăzută este societatea, una in care unul ca Gica Popescu s-a bucurat la milioanele lui de jecmănit banii săracilor de câteva sute de mii de euro pe care i-a făcut muncind din greu, vânzând fotbaliști din tara la alții pe afara... Super caracter, chiar așa, de ce nu e șef la liga?... Pentru ca știa ce face, nu? Ca doar e deștept, nu? Si venea si ne ținea si lecții de corectitudine la TV, nu? Zău? Asta e tara si astea-s exemplele.
El e printre putinii care a știut ca e corect, ca a plătit pentru ce a făcut, ca ar fi vrut sa nu stea la închisoare dar motive temeinice l-au introdus acolo - citiți motivația instantei.  N-a fost corect fata de el si noi ca nu au plătit toți ceilalți hoți ai nației din care unii vin si dau lecții zilnic la TV...gen Mircea Sandu...

The following users thanked this post: costin_bad, saureign

Offline ntire2000

Autoritățile nu știu câți profesori au murit de COVID. „Nu avem date, ar fi un gest corect să ne interesăm”

Foarte normal, astia care ne conduc sunt total deconectati de poporul pe care cica-l reprezinta.
Betivul din fruntea guvernului nu stie cât costa o pâine, autistul care e presedinte tocmai a descoperit golful , iar ministrul de finante nu stie câti euro pe zi (9) câstiga un negru pe plantatie.
Si oricum ... profesorii aia da-i draq', ca oricum nu participau la congresul PNL.

« Ultima Modificare: 20.Sep.2021, 10:20:09 p.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline ntire2000

Marii furnizori scumpesc gazele înainte de expirarea contractelor cu tarif fix. Engie mărește prețul cu 42%, E.ON cu 46%

Pentru Dragnea s-a iesit în strada si s-a urlat din toti rarunchii, ca "fura noaptea ca hotii" de parca ala era cu mâna în portofelul fiecaruia.
Acum, când niste baieti destepti ne fura pe toti cu talent, la lumina zilei, nu mai crâcneste nimeni.
Popor de slugi analfabete.
Altii, de care ne place sa râdem (prostul daca nu-i fudul.....), au sânge în instalatie.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Leutz

@ntire2000:D articolul despre protestele din BUlgaria e din 2013.

Proteste pentru (din cauza) facturile la energie nu au justificare in momentul de fata. Un salt inflationist (cum au mai fost cateva in ultimul secol) se manifesta la nivel global in momentul de fata si Romania nu are cum sa-l evite. Cauza aparenta e pandemia, in realitate substraturi adanci de ordin socio-economic, cultural, geopolitic, s.a.m.d. Nici economiile mari conduse de oameni cu capul mai pe umeri nu prea au solutii. O stare de expectativa se observa la nivel global, liderii de pretutindeni parand ca isi doresc solutia (demonstrata istoric) proasta dar intotdeauna la indemana - razboiul generalizat (in orice forma a lui, nu neaparat cu arma in mana)- in speranta unui reset in care ei vor fi de partea castigatoare a istoriei.

D.P.D.V. strict economic, ca raspuns punctual si pe termen scurt, guvernul Romaniei doar masuri de tratare a efectelor ar putea aplica, si anume... subventii de la stat, care sunt de fapt subventii de la cetateni... care-si platesc singuri tinerea sub control a preturilor. Un cerc vicios care doar adauga inca un nivel artificial in spirala circuitului banilor si implicit in circuitul procedural/birocratic. Deci mai bine fara. Suferinta si neajunsurile omului de rand tot acolo sunt. Inghetarea preturilor la energie nu e solutie pentru ca restul economiei e liber. Ar trebui o inghetare generala a preturilor; si atunci pracitc economia se deconecteaza de la piata libera, lucru care nu e rau nici in teorie nici in practica, dar... e imposibil pentru moment, poate mai tarziu cand inevitabil ne vom alinia la economiile blocului asiatic... care este ele.
Prin urmare, economic vorbind, intrucat Romania nu are un cuvant de spus, nici de drept nici de fapt, pe nici o scena a lumii referitor la o eventuala tratare a cauzelor valului inflationist, speranta este ca banca nationala e lucida si capabila sa preia in vreun fel socurile care vor urma pentru a evita colapsul macroeconomic. Altfel, de la guvern, parlament si presedintie nici o o asteptare. Doamne-ajuta sa fie sanatos si apt de munca batranul comunist, mason, securist (si cum mai vreti voi) Isarescu si cei formati sub bagheta lui, pentru ca altfel ajung guvernatori "oameni noi" din generatia/categoria Citu & Co., cum se znoveste prin targ. Si dupa-aia... gata.

D.P.D.V. general (L.E.: buna exprimare  :D; profu' de logica din liceu m-ar lasa instantaneu corigent), e un moment, asadar, de sacrificiu si chivernisire, la nivel individual, al comunitatii, al tarii, al tarilor intr-o regiune.... s.a.m.d. Solutia pe termen ceva mai mult decat scurt e burdusirea camarii cu putinul de care suntem in stare fiecare si impreuna si pregatirea temeinica pentru aterizare fortata, economic si nu numai.

Proteste ar fi deci necesare, dar nu pentru problema punctuala si nerezolvabila a preturilor (generale sau la un produs X) ci pentru reconectarea cretinilor de la butoane la natiune si tara, in conditiile turbulentelor care ne pasc. Evident, conectarea optima ar fi prin fund catre creier, cu o teapa de la tata Vlad (Tepes, nu Putin, ca sa nu fiu inteles gresit)...
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

The following users thanked this post: gabineg, toma, saureign, ...

Offline ntire2000

Stiu ca articolul e vechi de peste 8 ani, tocmai de asta l-am mentionat - altii s-au trezit mai repede cu toate ca imnul lor nu-i instiga la asa ceva.
Ideea e alta, e ca stam sa fim furati pe fata fara nici o problema.
E vorba de faptul ca se modifica clauzele unor contracte la nivel national fara ca institutiile abilitate ale statului sa invervina pentru a-si proteja cetatenii.

Iar criza asta energetica e cel putin dubioasa, eu stiu ca de obicei scad consumurile, ramân curent, gaze si petrol neconsumate.
Mai degraba totul face parte dintr-un plan de resetare a economiei mondiale, trebuie sa schimbam macazul pe energii alternative, nu-i asa?
Se pare ca planeta nu ne mai suporta dupa cum se manifesta.

Proteste ar fi deci necesare, dar nu pentru problema punctuala si nerezolvabila a preturilor (generale sau la un produs X) ci pentru reconectarea cretinilor de la butoane la natiune si tara, in conditiile turbulentelor care ne pasc. Evident, conectarea optima ar fi prin fund catre creier, cu o teapa de la tata Vlad (Tepes, nu Putin, ca sa nu fiu inteles gresit)...

Merge si cu o crosa mai ascutita.
« Ultima Modificare: 24.Sep.2021, 09:12:49 a.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline hugbear

Eu n-am nimic împotriva reglării prețurilor prin mecanismele de piață, ba chiar dimpotrivă. Adică da, prețul să fie dat de raportul dintre cerere și ofertă. Ce mă deranjează pe mine - și lucrul pentru care ar trebui dați cu fundul de pământ decidenții - este că nu se aplică în ambele sensuri. În concret, dacă furnizorul de gaze își justifică creșterea de prețuri prin mecanismele pieței, atunci de ce România nu apelează la aceeași justificare pentru a impune o redevență care să compenseze creșterea? Sigur, distribuitorul poate să ceară dup-aia cât vrea el, atât celor care nu dețin dețin resursa cât și celor care o dețin (care ar fi însă compensați prin redevență). ASTA ar trebui să ceară românii decidenților!
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline enicky

Citat
Proteste pentru (din cauza) facturile la energie nu au justificare in momentul de fata.
De ceee?!!!!!
      Chiar, de ce nu se justifica?!!!(intrebarea e retorica)
 Probabil pentru ca n-are cine sa le organizeze, sau pentru ca cine le organizeaza de obicei, acum n-are niciun interes !
      Cu alte cuvinte, romanul trebuie sa se autoconsoleze : "ei, asta e, asa cresc preturile . Nu vezi c-au crescut peste tot?"
 Prima nelamurire ar fi legatura (sau coincidenta) intre liberalizarea preturilor la energie si aceasta "inflatie" ! Oricum, nu mai cred de mult timp in coincidente...
       Pandemia, vrem-nu-vrem, a dat o lovitura sub centura si industrie energetice, lock-down-ul general a redus consumul de energie(si deci si veniturile) stiut fiind ca nu zona casnica este marele consumator.
     Tot pandemia a impins sus de tot doua mari industrii, care au mai tras cate ceva dupa ele, dar nesemnificativ : e vorba de industria Pharma si IT. (am aruncat doar o privire peste evolutia actiunilor Moderna : https://www.etoro.com/ro/markets/mrna/chart

Toate celelalte ramuri ale economiei au tras pe dreapta si au stat cu mainile in san, dar se pare ca deja rabdarea lor s-a epuizat !
  Blocajul a redus consumul de curent, de gaze, de combustibili. Toti acesti producatori si distribuiori sunt constienti ca industria nu poate exista fara ei, altfel nici pharma si nici IT n-ar exista, asa ca, daca toata industria lucreaza si cererea de energie a revenit la normal, inseamna ca isi pot recupera "pierderile" suferite.
     In fapt, pretul facturilor este primul pas, atentia ar trebui sa fie distributiva, pentru ca aceasta crestere de preturi va atrage dupa ea si alte mariri de preturi.
      Am mai discutat aici ca pretul actual al benzinei este mare in raport cu pretul barilului de petrol, deci la modul general nu observam o situatie concreta(daca excludem pandemia) care sa fi determinat aceste cresteri de preturi, decat o situatie subiectiva, sau de "reglaj" intre anumite ramuri ale industriei, care au suferit evolutii sau regrese, fiecare isi umfla muschii cat mai tare in detrimentul cetateanului de rand.
    Guvernele, Statul, care ar trebui sa dea peste bot corporatiilor, sunt entitati efemere si neputincioase, sunt de fapt tot niste cetateni, doar ca mai putin afectati de aceste "situatii".
     Al nostru n-a fost in stare sa controleze o firma de asigurari, asa ca ce pretentii avem?!
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
Va spun un singur lucru: ați vrea sa protestați ca rusii au făcut jocurile cu nemții si asta a generat scumpirea energiei pentru toată lumea in Europa (nemții sunt parte a vânzătorilor, daca nu știți va spun ca noi luam gaze de la nemți, Gazprom nu ne vinde nimic noua direct așa ca de fapt asta o făcătură germano-ruseasca de toată frumusețea la care UE se închină, ca doar n-o sa spună cava de rău  de Madam Merchel, vânzătoarea noastră) dar nu va vad sa protestați la imensa măgărie a legii evaziunii, cea care a fost promulgata de Johannis săptămâna trecuta, cea care scapă de pușcărie orice evazionist PRINS SI DOVEDIT care da banii înapoi +20%... Nu realizați ce au putut face...in primul rand pentru restul fraierilor, aia care  fac in realitate bugetul...