Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 699952 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline vali22

• Hero Member
  • Mesaje postate: 781
  • "Dă mai departe!" (" Pay It Forward!")
E "greu" dom'le, ce sa mai! Daca ati stii de cate ori, in virtutea ocupatiei mele (relatia cu ANAF, de exemplu) ma "lovesc" de mentalitatile pomenite in articol... :(
  • Ex-Suzuki SX4 2011 SuperiorWhite 111500 km/Korando nou-nouț

Offline ntire2000

Esueaza deoarece nu pot fi disponibilizate peste noapte hoardele de angajati degeaba la stat (la fiecare angajat la stat mai exista unul sau doi trei votanti din familie pe care partidul se poate baza la alegeri  B-))
Ca exemplu, îmi pot plati 90% din taxe, impozite si facturi online, dar pentru plata abonamentului de parcare trebuie sa ma deplasez anual ca sa frec ghiseul unei obosite de la primarie.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: vali22

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Impozitele pe proprietati pot fi platite din Spatiul Virtual Privat. Cu locul de parcare ne-a digitalizat Clotilde. >:D<
Probabil ca mai sunt probleme cu dosarul cu sina si copii xerox aprobate la transferul de proprietate sau la activitati economice cu specific privat (PFA, firme, chirii, drepturi de autor, etc.)
Si evident, domeniile pensii, educatie si sanatate. X-(
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Acum, daca stau si ma gândesc, toți sunt o apa si un pământ:
- comuniștii au făcut sistemul numirilor si alegerile de ochii lumii, cu un singur candidat, ca sa își prezerve puterea in cadrul grupului.  Iar cine mișcă...mișcă mort.
- capitaliștii au cumpărat mass media
- democrații cică iubesc democrația dar te disprețuiesc imediat ce află ca ai alta părere decât ei...
- socialiștii de tip nou au importat imigranți si astfel populația nativa a devenit nesemnificativa, in tot occidentul cine are votul imigranților, conduce. Este exact cum in România  UDMR  este parte a coaliției guvernamentale indiferent ca sunt unii sau alții.

Prea multi nu înțeleg un lucru definitoriu care, daca îl aplicați zilnic, va releva ce si de ce: nu cine are in acte proprietatea contează (de aceea ma face sa rad povestea cu proprietatea privata duce automat la bunăstare) ci contează cine este cel ce decide asupra ei.
Știți ce este PCC? Cea mai mare si de succes multinațională din lume. Știți ce face acum? Se extinde global. De ce? Pentru ca controleaza si decide asupra unui buget pe care nici nu-l visează restul lumii...
In București câteva mii de "aleși" se lupta grupați in jurul câtorva centre de decizie si putere (credeți ca Hitler de prost avea sistemul in care mai multe instituții își suprapuneau competentele?) pentru o halca cat mai mare din bugetul ala general de peste 1 miliard de euro. Iar  onor "jurnaliștii" sunt parte a circului. Aia sunt plătiți, voi cred ca nu. Așa cum sunt sute de saituri mass-media care n-au scris o vorba buna de Trump sau vreuna rea de Biden, ce va așteptați sa cititi in "știrile" provenite de la  "clubul prietenilor..." ?...
Proprietarii din București nu pot decide nici măcar cu ce culoare de var sa-si dea afara pe casa. Pentru ca o decide un funcționar al primăriei. Aia e putere. Si banii o urmează... banii urmăresc întotdeauna doar centrele de putere.
« Ultima Modificare: 01.Sep.2021, 02:27:49 p.m. de Costique »
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

The following users thanked this post: costin_bad, saureign

Offline vali22

• Hero Member
  • Mesaje postate: 781
  • "Dă mai departe!" (" Pay It Forward!")
Deci: "Unde esti tu Tepes...?"
  • Ex-Suzuki SX4 2011 SuperiorWhite 111500 km/Korando nou-nouț

Offline enicky

Mizeria noi o facem - nu vin strainii sa ne-o arunce în cap, buruienile din fata blocului le mai putem defrisa din când în când (ca sunt problema asociatiei de locatari nu a primariei), iar tântarii.....nu stiu ce sa zic, cred ca esti dulce tare ....  :D
  Eu cred (si sper) ca in realitate sunt mai dulce decat aici pe forum, dar vorbeam despre gunoiul stradal(care exista in orice oras), iar despre buruieni vorbeam de cele din parcuri. Cat despre tantari, de primavara pana toamna veneau niste masinute si pulverizau peste copaci, ...dar acum imi depaseste orice intelegere acest personaj !
   El NU ARE bani/buget pentru nimic, sunt santiere care au lucrari incepute(de Firea) si el le-a oprit, dezinsectie nu face, dar de fapt nu stiu ce face, sa ma ierte Dumnezeu.
    Pentru ce te-ai agitat si ai vrut sa fii primar(pe un vot negativ de neinteles), iar acum de 8-9 luni, nu se vede nimic. A, ba se vede, am avut ceva probleme si am fost la spitalul Colentina si am observat ca a desfiintat compania de paza a Primariei, sunt unii privati care nu te mai lasa sa parchezi in curte contra cost(este parcare amenajata) de unde spitalul(sau primaria) mai lua niste banuti. Sau te lasa cu o spaga, n-am incercat, dar am vazut o situatie.
Acum, daca stau si ma gândesc, toți sunt o apa si un pământ:

Proprietarii din București nu pot decide nici măcar cu ce culoare de var sa-si dea afara pe casa. Pentru ca o decide un funcționar al primăriei. Aia e putere. Si banii o urmează... banii urmăresc întotdeauna doar centrele de putere.
    Da, cam asa e,  toți sunt o apa si un pământ, dar astia parca sunt numai pamant !

Cat despre "nu pot decide nici măcar cu ce culoare de var sa-si dea afara pe casa", da, intr-o tara civilizata iti trebuie o autorizatie de constructie unde primaria stabileste niste reguli(arhitectura zonei, numar de nivele, culori fatade, etc.), ceea ce din pacate, nu e cazul Bucurestiului, unde se respecta ce vrea propietarul, nu ce ar trebui sa se construiasca in zona respectiva : te trezesti cu un colos intre case, sau cu un bloc intre... blocuri, cat sa dai mana cu vecinul fiecare din balconul lui.

Digitalizarea se intampla(apropo, iaca sunt Toma necredinciosul si nu cred/nici n-avea cum, ca primarita a implementat ea intr-o luna acel program!!), dar unde..., probabil cel mult in capitalele de judet(ca nu companiile sunt cele mai interesante), dar ce ne facem cu utilizatorul de internet, asta mi se pare a fi problema !
   Are net? Are calculator/smatphone? Stie sa-l utilizeze? Si aici ma refer la cei din mediul rural.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline bisti

Poate tu nu stai pe una din cele ~5300 de strazi din Bucuresti.

https://b365.ro/vine-toamna-si-insectele-tot-ne-bazaie-primaria-capitalei-incepe-al-9-lea-tratament-de-combatere-a-tantarilor-430911/

Cat despre utilajele in tipla, de ce nu au fost folosite pana acum? Firea a infiintat companiile municipale de 4 ani.
Nu vreau sa ii iau apararea lui Nicusor, e depasit TOTAL de situatie.

Insa, sa infiintezi 23 de companii, multe cu acelasi obiect de activitate, cu peste 50% personal TESA, e "furt calificat".

Poftim niste cifre de la desfiintarea unei companii :
Costuri personal TESA - 1 milion euro / an
Indemnizatii CA - 150.000 euro / an
Operatiune de cosit - 1 leu /mp (eu cosesc la tara cu 1 litru de benzina peste 100 mp).
Udat spatii verzi - 0.6 lei / mp
Pierderi in 2020 - 3.9 milioane lei
Pierderi in 6 luni in 2021 - 6.4 milioane lei.

Nu se va vedea nimic nici in urmatorul an, cu siguranta. E prea mare gaura si nu ai cum sa o acoperi dar sa si faci treaba buna ca si cum ai fi pe plus.

The following users thanked this post: costin_bad, ntire2000, gabineg

Offline ntire2000

Pai exact de asta a aparut articolul asta denigrator acum, au început sa chitaie sobolanii aruncati peste bord.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline chriss

Astia de la putere se cearta intre ei si facturile explodeaza! L-au mazilit acum seara ca hotii si pe Stelica saracu!La propunerea celui care vrea sa conduca tot,si se vede cum conduce...
  • suzuki vitara PASSION 1.6 allgrip 2017
All grip

Offline ntire2000

Stai linistit ca nu explodeaza nimic.
O sa dea o gramada de pomeni pe modelul PSD.
Niste bani pentru vaccinare, niste ajutoare pentru gaz si curent, etc., etc.

Totul e un praf în ochii fraierilor, o metoda de manipulare extraordinar de simpla: esti pus în fata unei situatii dramatice, fara iesire, catastrofica, ca mai apoi sa afli ca de fapt "ei au grija de tine" si "te ajuta ca sa treci cu bine" iarna groaznica care se prefigureaza.
La final vei fi atât de fericit ca ti-a trecut glontul pe lânga ureche încât ai fi în stare si sa-i pupi în fund pe "salvatorii" tai.....
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού