Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 699994 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Încă un lucru specific României: locuitorii sai vorbesc/scriu NUMAI despre ce ar trebui sa facă ALTII, întotdeauna in opoziție cu simpatiile personale. Si o fac întotdeauna critic. Daca se vorbește/scrie pe alt ton, atunci este vorba despre ce fac persoanele dragi...
PS: Corolar: Daca spui o vorba buna despre opozant, te-ai vândut!
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

The following users thanked this post: NicNic

Offline enicky

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Calin sb

What goes up comes down !
https://www.google.ro/amp/s/m.hotnews.ro/stire/24973524%3famp
Au trecut câțiva ani de când in Sibiu sau desființat troleibuzele pe ideea ca au costuri prea mari și oricum poluează și iată ca acum pe acumulatori devenim verzi!
  • Superb iV PHEV Style

“ Be first, be smarter, or cheat. Well, I don't cheat “ John Tuld ,Margin call

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Au trecut câțiva ani de când in Sibiu sau desființat troleibuzele pe ideea ca au costuri prea mari și oricum poluează și iată ca acum pe acumulatori devenim verzi!
   Mda, pentru ca decidentii gandesc cu alt cap, in niciun caz cel de pe umeri, iar cei de langa ei cu care ar trebui sa se consulte sunt niste yesmeni pupincuristi.

In alt oras in care transportul electric a disparut primarul de atunci (un binecunoscut al instantelor penale cu decizii definitive) a desfiintat troleibuzele si tramvaiele din Constanta pentru a importa autobuze pe motorina (poluante). Probabil ca tot "yesmenii pupincuristi" cu care defila in care alegorice pe faleza Mamaiei l-au convins sau poate "parandaratul" importatorilor de autobuze "ecologice".

Daca aruncam o privire in "spate" observam 2012 a fost anul cu pretul cel mai mare la barilul de petrol, dar culmea la peste 100$/barilul, benzina era mai ieftina.

Am aruncat si eu o privire "in spate", in fisierul unde imi pastrez datele de alimentare cu benzina. Se pare ca preturile in 2012 au fost cam aceleasi in lei/l ca in acest an. Ba chiar in august au fost sensibil mai mari.

Diferenta pozitiva este ca avem acum salarii mai mari, iar cea negativa este ca "avem" masini mai multe in 2021 ca in 2012. Si ele "inghite" mai mult, nu-i asa? 
« Ultima Modificare: 20.Aug.2021, 11:30:47 a.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Calin sb

Ok știe cineva ce a ajuns primarul de atunci care a luat decizia de desființare a troleibuzului ?
  • Superb iV PHEV Style

“ Be first, be smarter, or cheat. Well, I don't cheat “ John Tuld ,Margin call

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Stie :nueu:, dar nu din cauza troleibuzului sau a tramvaiului. A mai facut el cateva matrapazlacuri...
  • SX4 by Giugiaro

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Mda. Numai ca troleibuzul are costuri de întreținere mai mari ca autobuzul electric din cauza traseelor de cablu suspendat.
E foarte ușor sa emiți păreri când nu ai nici o idee despre ce a stat la baza hotărârii, numai ideea ca "dincolo era mai ieftin" nu funcționează. In România cei mai mulți dintre angajați cred ca sunt mai deștepți ca șefii lor. Daca sunteți șefi, așa gândesc si alții despre ce hotărâți voi. Va duceți sa-i lămuriți pe toți? Ajungeți ca Churchill: "Îți trece dorul de democrație după o discuție de 5 minute cu un alegător!".
Toată lupta asta din postări...E ca si cum, frustrați de ceea ce credem, cautam numai informații si știri ce ne confirmă părerea, lucru care nu face decât sa ne adâncească disperarea...cautați sa faceți ceva mai bun cu timpul vostru...nu deveniți "talibanii" onor opozanților care sunt mult prea departe de îngerașii ce-i credeți.

PS: Nu l-am votat nici o dată pe Johannis, fiind pentru mine "premierul Grivco"...si a confirmat devenind "ficusul de la Cotroceni". Strategia PSD-Antena 3 care urla "scandal" la orice spunea Băsescu a dat roade, ne-am ales cu o momăie la Cotroceni in singura funcție înaltă aleasă direct de populație.
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

The following users thanked this post: saureign

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Mda. Numai ca troleibuzul are costuri de întreținere mai mari ca autobuzul electric din cauza traseelor de cablu suspendat.
E foarte ușor sa emiți păreri când nu ai nici o idee despre ce a stat la baza hotărârii, numai ideea ca "dincolo era mai ieftin" nu funcționează.

Dovada? Tu ai vreo idee? E vorba despre un sistem cunoscut si utilizat de peste 60 ani in Romania comparat cu unul fara maturizare tehnica si economica. Iar pe LCAA autobuzul electric in oras nu sta in picioare prin prisma materiilor prime in fabricarea bateriilor, durata de utilizare si algoritmul de reciclare. 

In România cei mai mulți dintre angajați cred ca sunt mai deștepți ca șefii lor. Daca sunteți șefi, așa gândesc si alții despre ce hotărâți voi. Va duceți sa-i lămuriți pe toți? Ajungeți ca Churchill: "Îți trece dorul de democrație după o discuție de 5 minute cu un alegător!".

PS: Nu l-am votat nici o dată pe Johannis, fiind pentru mine "premierul Grivco"...si a confirmat devenind "ficusul de la Cotroceni". Strategia PSD-Antena 3 care urla "scandal" la orice spunea Băsescu a dat roade, ne-am ales cu o momăie la Cotroceni in singura funcție înaltă aleasă direct de populație.

Ce legatura are cu subiectul? Ai servit un aperitiv inainte de masa?
  • SX4 by Giugiaro

Offline enicky

Am aruncat si eu o privire "in spate", in fisierul unde imi pastrez datele de alimentare cu benzina. Se pare ca preturile in 2012 au fost cam aceleasi in lei/l ca in acest an. Ba chiar in august au fost sensibil mai mari. 
   Daa, corect, dar atunci era barilul 100+$(parca 111), iar AZI este 66$/baril.  Pai cand ajunge la 100$ cat va fi benzina ? Probabil 10lei, sau peste...
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Si e de vina Guvernul ca pretul barilului creste?
Din cate stiu, suntem o tara capitalista si pretul este stabilit conform raportului cerere-oferta. Daca lasi cele doua masini acasa si iei cele doua biciclete, poate scade pretul la pompa...
  • SX4 by Giugiaro