Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700000 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Online ntire2000

dar voi mai zambiti asa, din cand-in-cand
Da, dar asa mai cu scârba....
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline cornel111

Scuzati intrebarea, dar voi mai zambiti asa, din cand-in-cand, adica nu sa radeti, doar sa zimbiti?! :-))  (emoticoanele nu se pun!)

Râdem disciplinat, la rublica „să mai și râdem”. Aici e rublica „ah, mă doare!”
  • Suzuki SX4 Scross hibrid, Allgrip, Passion

Offline enicky

Am inteles, deci fiecare dupa posibilitati : mai in scarba(sper ca nu ne da pe toti acolo!), mai disciplinat... :)

Dupa mine putem sa facem si mistocareala, dar sa avem si bun simt. Cele doua nu se exclud !
  As spune ca dimpotriva, cu mistocareala putem sanctiona lipsa de bunsimt, sau chiar il putem declansa.
De multe ori ironia sau ironizarea unui personaj sau situatii are efect mai puternic decat critica.

Faptul ca suntem incrancenati permanent, ca "vedem" numai "negru", numai posibile  dezastre, sceptic permanent, nu ne ajuta cu absolut nimic, nici pe noi, dar nici pe cei de langa noi, dimpotriva, exista riscul sa fim incet-incet marginalizati, chiar exclusi din anumite cercuri, tocmai din cauza ca declansam si celor de langa noi o teama de necunoscut, o teama de viitor, teama de orice chiar, "zone" pe care n-avem cum sa le cunoastem si nici sa le anticipam, chiar daca se fac prognoze...

Omul in general, are in viata lui personala si aspecte pozitive dar si aspecte negative, carora trebuie sa le acorde o atentie sporita, iar faptul ca un personaj din proximitate(reala sau virtuala) vine si ii mai furnizeaza cateva "doze de scepticism", nu-i place, pentru ca nu-l ajuta cu nimic, ba dimpotriva, ii creeaza probleme in plus, pe care nu si le doreste si atunci este posibil sa se declanseze un mecanism de autoaparare, care se poate manifesta in diferite modalitati.

De partea cealalta a baricadei, da, avem râsul disciplinat, asa se vrea in societatea actuala, "sa nu razi ca prostul" era o expresie veche, sa razi cand trebuie, ca altfel se "interpreteaza" : "razi cu mine sau razi de mine?".
In ambele situatii se pare totusi ca rasul e sanatos :
•    Râsul relaxează întregul corp. Un râs bun, din tot sufletul, alină tensiunea fizică şi stresul, lăsându-ţi muşchii relaxaţi chiar şi la 45 de minute după sesiunea de râs.
•    Râsul stimulează sistemul imunitar. El scade nivelul hormonilor stresului şi creşte activitatea celulelor imunitare şi a anticorpilor care luptă împotriva infecţiilor, îmbunătăţind astfel rezistenţa la boli.
•    Râsul declanşează secreţia de endorfine, substanţele chimice naturale ale organismului tău, care te fac să te simţi bine. Endorfinele contribuie la o senzaţie generală mai bună (te simţi mai bine când râzi) şi pot chiar să calmeze temporar durerea.
•    Râsul îţi protejează inima. El îmbunătăţeşte funcţia vaselor de sânge şi sporeşte circulaţia sangvină, lucruri care ajută şi te protejează împotriva unui atac de cord si a altor probleme de natură cardiovasculară.
•    Râsul te face să arzi calorii. Nu este un înlocuitor pentru mersul la sală, însă un studiu a arătat că râsul, timp de 10-15 minute pe zi, poate să ardă aproximativ 40 de calorii.
•    Râsul te scapă de povara grea a furiei şi mâniei. Nimic nu alungă mai repede mânia şi conflictul decât o porţie bună de râs. Privind partea amuzantă a lucrurilor te ajută să pui problemele într-o altă perspectivă şi îţi permite să depăşeşti acele confruntări nedorite, fără să te mai legi de amărăciune sau resentimente.
•    Râsul ar putea chiar să te ajute să trăieşti mai mult. Un studiu din Norvegia a arătat că oamenii cu un puternic simţ al umorului au trăit mai mult decât cei care nu au râs la fel de mult în decursul vieţii. Diferenţa a fost notabilă îndeosebi în cazul persoanelor care se luptau cu cancerul.
Sursa : https://doc.ro/relatii-si-familie/rasul-medicament
  P.S. Stiti ca exista aici pe forum persoane(cu vechime) care n-au postat niciodata un emoticon ca acestea :  :), :-)) ?
Nu stiati... :-))
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: ntire2000, teutzue, Costique, cornel111

Offline cornel111

@enicky , recunosc că m-ai binedispus, nu știu de ce!  :)
E adevărat, puțin mișto nu strică, aproape în orice situație. Exceptând cazul în care este un substitut al muncii(la asta mă refeream eu).
Pe de altă parte, să înțelegi când și despre ce se face mișto este o dovadă de inteligență. nu de bun simț.
Bun simț are și omul simplu, fără școală(și fără toate cuvintele la el). Eu îi respect pe oamenii care protejează bunul simț, fie el și fără școală.
Și da, toți suntem datori să contribuim la o atmosferă mai relaxată, în lumea nebună în care trăim...
  • Suzuki SX4 Scross hibrid, Allgrip, Passion

The following users thanked this post: ntire2000, Costique

Offline enicky

....Pe de altă parte, să înțelegi când și despre ce se face mișto este o dovadă de inteligență. nu de bun simț.
Bun simț are și omul simplu, fără școală...
   Da, asa este, doar ca "inteligenta" nu vine la pachet cu "bunul-simț" ! :) Asta e o mare problema !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: Costique

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Se pare totuși ca o ducem mai bine in comparație cu chinezii...ca tot mi-e mie frica...

https://www.contributors.ro/caderea-in-trecut-partidul-comunist-chinez-la-100-de-ani-e-in-ofensiva/?cfcc

Știți cum e asta, "când vad pe altul mai prost ca mine, îmi creste inima!"
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline Leutz

Ma tem ca te inseli ... destul de grosier.
Fa o excursie in China cand ai ocazia (ia-l si pe autorul articolului daca ai posibilitatea). Stai macar 2-3 saptamani si plimba-te "primprejur".
In cel mai rau caz, daca nu te misca nimic nici la fata locului, ramai cu simpla experienta turistica [,] care tot e ceva.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Poate. Dar am citit si comentariile. Si vorbesc oamenii despre experienta lor directă in China...Eu am fost convins din prima ca nu intenția a creat pandemia ci efectiv sistemul comunist, un sistem închis, greoi, in care nu se iau decizii decât centralizat si greșelile se plătesc așa de greu ca toți fac sportul evitării deciziei (cine nu muncește nu greșește, nu?)
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Online ntire2000

•    Râsul ar putea chiar să te ajute să trăieşti mai mult. Un studiu din Norvegia a arătat că oamenii cu un puternic simţ al umorului au trăit mai mult decât cei care nu au râs la fel de mult în decursul vieţii. Diferenţa a fost notabilă îndeosebi în cazul persoanelor care se luptau cu cancerul.

Eu zic sa facem un studiu si în România, sa vedem daca se confirma.  :D

PS: la noi se moare de mizerie (nosocomiale), cancerul cred ca e pe locul 3 .... dupa bolile de inima.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

PS: la noi se moare de mizerie (nosocomiale), cancerul cred ca e pe locul 3 .... dupa bolile de inima.

Mama ce-ti mai place sa ne strici seara ! Dar noroc ca "te cunosc".... :)

Daca te citeste pe tine, omul moare de "inima rea" ! :-))
   Vezi ca pe la noi prin sud se mai spune ca "ai avut gura aurita".