Am inteles, deci fiecare dupa posibilitati : mai in scarba(sper ca nu ne da pe toti acolo!), mai disciplinat...
Dupa mine putem sa facem si mistocareala, dar sa avem si bun simt. Cele doua nu se exclud !
As spune ca dimpotriva, cu mistocareala putem sanctiona lipsa de bunsimt, sau chiar il putem declansa.
De multe ori ironia sau ironizarea unui personaj sau situatii are efect mai puternic decat critica.
Faptul ca suntem incrancenati permanent, ca "vedem" numai "negru", numai posibile dezastre, sceptic permanent, nu ne ajuta cu absolut nimic, nici pe noi, dar nici pe cei de langa noi, dimpotriva, exista riscul sa fim incet-incet marginalizati, chiar exclusi din anumite cercuri, tocmai din cauza ca declansam si celor de langa noi o teama de necunoscut, o teama de viitor, teama de orice chiar, "zone" pe care n-avem cum sa le cunoastem si nici sa le anticipam, chiar daca se fac prognoze...
Omul in general, are in viata lui personala si aspecte pozitive dar si aspecte negative, carora trebuie sa le acorde o atentie sporita, iar faptul ca un personaj din proximitate(reala sau virtuala) vine si ii mai furnizeaza cateva "doze de scepticism", nu-i place, pentru ca nu-l ajuta cu nimic, ba dimpotriva, ii creeaza probleme in plus, pe care nu si le doreste si atunci este posibil sa se declanseze un mecanism de autoaparare, care se poate manifesta in diferite modalitati.
De partea cealalta a baricadei, da, avem râsul disciplinat, asa se vrea in societatea actuala, "sa nu razi ca prostul" era o expresie veche, sa razi cand trebuie, ca altfel se "interpreteaza" : "razi cu mine sau razi de mine?".
In ambele situatii se pare totusi ca rasul e sanatos :
• Râsul relaxează întregul corp. Un râs bun, din tot sufletul, alină tensiunea fizică şi stresul, lăsându-ţi muşchii relaxaţi chiar şi la 45 de minute după sesiunea de râs.
• Râsul stimulează sistemul imunitar. El scade nivelul hormonilor stresului şi creşte activitatea celulelor imunitare şi a anticorpilor care luptă împotriva infecţiilor, îmbunătăţind astfel rezistenţa la boli.
• Râsul declanşează secreţia de endorfine, substanţele chimice naturale ale organismului tău, care te fac să te simţi bine. Endorfinele contribuie la o senzaţie generală mai bună (te simţi mai bine când râzi) şi pot chiar să calmeze temporar durerea.
• Râsul îţi protejează inima. El îmbunătăţeşte funcţia vaselor de sânge şi sporeşte circulaţia sangvină, lucruri care ajută şi te protejează împotriva unui atac de cord si a altor probleme de natură cardiovasculară.
• Râsul te face să arzi calorii. Nu este un înlocuitor pentru mersul la sală, însă un studiu a arătat că râsul, timp de 10-15 minute pe zi, poate să ardă aproximativ 40 de calorii.
• Râsul te scapă de povara grea a furiei şi mâniei. Nimic nu alungă mai repede mânia şi conflictul decât o porţie bună de râs. Privind partea amuzantă a lucrurilor te ajută să pui problemele într-o altă perspectivă şi îţi permite să depăşeşti acele confruntări nedorite, fără să te mai legi de amărăciune sau resentimente.
• Râsul ar putea chiar să te ajute să trăieşti mai mult. Un studiu din Norvegia a arătat că oamenii cu un puternic simţ al umorului au trăit mai mult decât cei care nu au râs la fel de mult în decursul vieţii. Diferenţa a fost notabilă îndeosebi în cazul persoanelor care se luptau cu cancerul.
Sursa :
https://doc.ro/relatii-si-familie/rasul-medicament P.S. Stiti ca exista aici pe forum persoane(cu vechime) care n-au postat niciodata un emoticon ca acestea :
,
?
Nu stiati...