Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700035 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

PNRR a fost adoptat aseară în coaliția de guvernare, își păstrează toate proiectele, însă valoarea este mai mică, de 29 de miliarde de euro. Proiectul urmează să fie depus la Comisia Europeană luna viitoare. Premierul și ministrul Fondurilor Europene vor merge la Bruxelles pentru a negocia proiectele, in 10 mai. Cristian Ghinea, ministrul investitiilor si proiectelor Europene, a explicat la Digi24 cum s-a ajuns de la proiecte de 40 de miliarde de euro la 29 de miliarde, cât este alocarea UE pentru România.
  In on line n-am gasit la agentiile de stiri, dar pe tv. s-a comunicat ca Romaniei i s-au respins niste proiecte, nu i s-au alocat 40miliarde cum eram anuntati de Presedinte, ci am ramas la 29+miliarde, adica s-au taiat fondurile pentru irigatii, canalizare, retele de apa, retele de gaze, adica dupa cum inteleg eu, cei cu wc-ul in fundul curtii, tot acolo il vor avea, apa tot de la put, gaze(avem), dar mai putin retele, cica se vorbeste de hydrogen(??!!!).
  Deci, ori ai nostrii s-au balbait la Bruxelles, ori pe europeni(cei care ne-au "cumparat" toata industria) nu-i intereseaza confortul populatiei, pentru ca chiar nu-i afecteaza daca ne/nu ne spalam, sau unde avem toaleta.
  Daca dl. p-m vorbeste si la UE tot ca mitraliera ca si la Bucuresti, slabe sanse... 

Si daca mai era o speranta pentru unii sa aibe gaze in casa fara costuri astronomice, iaca s-a taiat si asta :
   Nu este exclus ca aceste blocaje să fi fost provocate intenționat pentru a pune presiune mai mare pe autorități, în vederea modificării legislației. De aceea, solicită insistent Ministerului Energiei și Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei să elimine total aceste "gratuități", chiar și pentru consumatorii casnici.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: ntire2000

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Nu chiar. E o politică deliberata de trecere a consumatorilor casnici de la consumul de gaze la cel electric. SI in Marea Britanie se face. V-am mai spus, nu va mai închipuiți ca ai noștri fac si dreg, inclusiv PSD-ul la rândul sau, sunt multe lucruri care trebuie aflate printre rânduri.
Apoi chiar sa nu vedeți cum preturile au tot urcat astfel ca si salariile sunt mai mari fata de 2010 de exemplu? Acum 10 de ani cu 1000 de euro erai boier in România. Azi...nu! Recunoașteți sau  nu, decalajul real intre nivelurile de trai din Occident si cele din tara s-au redus. In nici un caz nu mai vii cu banii munciți un an in Occident sa îți faci vila in tara.  Eventual fundația...sau gardul...Iar asta domnilor se numește integrare forțată, extinderea reala a granițelor uniunii (pentru ca de exemplu sub un sistem rusesc de piață nu s-ar putea plăti salariile occidentale. Iar când am fost In Sankt Petersburg-exact înainte de pandemie- preturile la alcoolul de import m-au lăsat fără cuvinte) !
« Ultima Modificare: 11.Mai.2021, 08:23:12 p.m. de Costique »
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

The following users thanked this post: shpeedy, saureign

Online ntire2000

PNRR a fost adoptat aseară în coaliția de guvernare, își păstrează toate proiectele, însă valoarea este mai mică, de 29 de miliarde de euro. .... adica s-au taiat fondurile pentru irigatii, canalizare, retele de apa, retele de gaze, adica dupa cum inteleg eu, cei cu wc-ul in fundul curtii, tot acolo il vor avea, apa tot de la put, gaze(avem), dar mai putin retele, cica se vorbeste de hydrogen(??!!!).

Dar tu la vârsta asta mai credeai în basme?
Si din alea 29 o sa ramâna si mai putine.
O sa fie platiti unii ca sa mai "greseasca" si din proiectele ramase ca sa nu fie aprobate.

Iar despre traiul sclavilor nu cred ca-si mai bate nimeni capul.
România e o colonie, WC-ul în fundul curtii si apa nepotabila de la put o sa ramâna în continuare ca "traditie" a "dacilor liberi"....
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline shpeedy

As fi curios cum argumentati asta cu "RO este colonie" / "suntem sclavi in propria tara"...

Eu am ajuns la concluzia ca asta cu WC-ul in fundul curtii tine mai degraba de noi, ca natie... Nu e ca n-a vrut francezu'/belgianu'/olandezu'/neamtu' sa aiba si el WC in casa...

Am cunoscut suficiente de cazuri de oraseni / bucuresteni naturalizati gratie comunismului, unde - de bine, de rau - au trait intr-un apartament de bloc cu WC integrat in locuinta, dar care - odata retrasi la tara - considera acceptabila/normala buda in fundu' curtii. Cel putin prin Regat si Moldova, cam asta e situatia...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Online ntire2000

Habar nu ai ca fara canalizare nu ai posibilitatea sa-ti faci WC în casa?
Sau trebuie sa investesti mii de lei (pe care nu toti amarâtii îi au) în fosa septica?
Esti orasean get-beget?

PS: îmi place cum cred unii ca oamenii aleg sa traiasca ieftin si prost când ar putea sa o duca mai bine - un sablon bine servit de mass-media (platita bine) ca sa justifice impotenta statului de a oferi conditii decente de trai si infrastructura necesara pentru asigurarea acestora.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline bisti

Nu sunt multe mii de lei, sunt doar 2,5.
Exista fose septice ecologice, care, pentru 3-4 persoane, costa 2500 de lei maxim cu tot cu punere in functiune.
Am facut eu la casa de la tara fosa ecologica, dar am optat pentru una de 2500L si m-a costat cu tot cu montaj si PIF - 3500 lei. Vidanjare la minim 1 an.

Mai important vad eu apa curenta sau gaze naturale.

Offline enicky

Nu chiar. E o politică deliberata de trecere a consumatorilor casnici de la consumul de gaze la cel electric. SI in Marea Britanie se face.
Apoi chiar sa nu vedeți cum preturile au tot urcat astfel ca si salariile sunt mai mari fata de 2010 de exemplu? Acum 10 de ani cu 1000 de euro erai boier in România. Azi...nu! Recunoașteți sau  nu,
    Cum sa se treaca de la gaz la electric, cand curentul este mai scump?! Ne putem noi compara cu Marea Britanie?!!
   Intamplator am avut cateva surse anul asta care mi-au povestit despre Marea Britanie si nivelul lor de trai si ce m-a uimit este faptul ca la produse nealimentare (de ex. haine, incaltaminte) au preturi mai mici ca la noi si la produse de calitate nu chinezarii ieftine cum sunt la noi, iar raportul dintre salarii si preturi este mult mai corect fata de Ro.
   BINENTELES ca vedem  cresterea constanta a preturilor(ca doar traim dracu aici!) si nu de la an la an, ci de la o zi la alta, iar salariile daca nu le cresteau "fortat"(cand toate multinationalele au sarit in sus) tot pe la 100-200 de euro ramaneau.
    Decalajul ala de care vorbesti n-are nimeni interes sa-l elimine si sa avem noi salariii la nivelul occidentului, altfel ce rost mai aveau investitiile straine daca trebuiau sa plateasca salarii ca in vest ?!
    Parerea mea este nu e vorba de nicio integrare fortata, este doar cresterea veniturilor investitorilor, foarte simplu.
Mia de euro pe care o dai exemplu, d-asta nu mai are valoare, ptr. ca au crescut preturile.

@ntire2000 cand toti dau cu goarna(inclusiv pres. statului) crezi ca vor intra 40mld, pana la proba contrarie.

Cat despre faptul ca unii mai cred ca traiesc intr-o tara independenta politic, economic, s.a., asta e si bine e si rau !

Cum zice colegul, 3500fosa+3500 amenajarea spatiului(cu hidrofor)/baia=7000lei(cel putin). Cate pensii trebuiesc stranse?!
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Jumatate de pensie de judecator... :D

Si eu stiu familii de la tara care au canalizarea la poarta (facuta de primarie pe bani europeni) dar nu vor sa se conecteze pentru ca nu vor/pot sa plateasca serviciul in continuare. Cata vreme nu exista surse de venit in mediul rural comparabile cu cele din urban si se practica agricultura de subzistenta, lichiditatile banesti sunt putine sau uneori lipsesc.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Online ntire2000

Nu vor sa se conecteze deoarece costurile sunt ascunse si lumea e pacalita fara scrupule.

Omul se trezeste ca plateste inclusiv apa care NU O MAI deverseaza in canalizare.
Cel mai bun exemplu aici.

PS: 'Ndragheta ar putea lua lectii de la noi.

pentru cine vrea sa stie continuarea....
https://timponline.ro/aquabis-comuna-telciu-poate-iesi-din-adi-apa-canal-dar-trebuie-sa-plateasca-112-milioane-de-euro/
https://timponline.ro/comuna-telciu-fierbe-dupa-ce-oamenii-au-primit-hartii-ca-risca-inchisoarea-pentru-furt-de-apa-foto/

Am mai întrebat de ce ne contorizează și la intrare, și la ieșire aceeași apă. Dacă eu vreau să ud în grădină cu apa de la robinet, apa cu care ud nu mai ajunge în canalizare. Dacă vreau să dau apă la vaci, apa aia nu mai intră în canalizare. Nu suntem ca la oraș, la bloc, ca ce apă intră, aia să și iasă. La noi sunt ferme de vaci, și-au pus adăpători în grajd să le fie mai ușor.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline remarque

Despre cum minciuna e patronată de la cel mai înalt nivel, o altă investigație Recorder:
Knock! knock! knock! Cine bate? Rod knock!
La Suzuki RO un defect major în garanție ți-l rezolvi pe banii tăi! Până îi acționezi în instanță pentru recuperarea prejudiciilor...
New Vitara 1.6 VVT MT Passion Allgrip

The following users thanked this post: ntire2000