Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700056 ori)

0 Membri şi 10 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Ioana Mihăilă, noul ministru al sănătăţii, are trei direcţii de acţiune în noul mandat: atragerea fondurilor europene, investiţii în ambulatoriu şi concursuri
             pentru funcţiile de conducere

Deci asta si-a propus noul ministru sa faca !
La prima vedere pare serios, dar e cam de plans :
   -fonduri europene : pentru ce obiective, ce proiecte ? vedem noi...
   -investitii in ambulatoriu : aici chiar ca nu inteleg, ambulatoriu inseamna tratament care nu necesita spitalizare(daca stapanesc eu bine "propietatile" termenului!), adica construieste dispensare? Pentru medicii de familie? S-o vedem si p-asta, da' n-o cred. Aaaa, poate are un cerc de medici preferati, .....
   -concursuri- aici e o abureala, cred ca nu mai trebuie sa intru in amanunte, de fapt trebuiesc indepartati niste cetateni din functii si ei nu pleaca din proprie initiativa.
   In rest, ceva interesant, exceptand continuitatea vaccinarii, despre personal, tehnica medicala, modernizari, constructii, etc. nimic ! Asa sa cam tot fi ministru al sanatatii.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline toma

Si nu numai acolo s-a intamplat asa, ideal era sa stopeze definitiv numirile politice, sa legifereze acest aspect si astfel sa avem numai oameni competenti in posturile de conducere.

-concursuri- aici e o abureala, cred ca nu mai trebuie sa intru in amanunte, de fapt trebuiesc indepartati niste cetateni din functii si ei nu pleaca din proprie initiativa.

Cand sunt numiti fara concurs nu e bine (de acord), cand e cu concurs e abureala...

Sunt curios cu ce ai incepe tu daca te-ar numi ministru sanatatii.
« Ultima Modificare: 23.Apr.2021, 01:55:30 p.m. de toma »
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline ...

Pana raspunde, iti zic eu ce-as face primul lucru/primele lucruri:

- as interzice practicarea meseriei de medic/asistent sau a unei alte functii in domeniu concomitent in spitale/policlinici de stat si in cabinete/policlinici/spitale private.

- as stabili ca pachetul de baza sa includa obligatoriu un set de analize complet anual, respectiv dupa anumite categorii de varsta macar o investigatie completa gen RMN/CT

- as introduce bonificatii la plata contributiei la sanatate pentru cei care au un stil de viata sanatos (abonament la fitness, bicicleta, membru intr-un club sportiv)

The following users thanked this post: BrSx4

Offline enicky

Cand sunt numiti fara concurs nu e bine (de acord), cand e cu concurs e abureala...

Sunt curios cu ce ai incepe tu daca te-ar numi ministru sanatatii.
    Intrebarea/postarea pare a fi malitioasa, dar despre "abureala" iti pot explica in privat.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline toma

@cad
Prima e foarte discutabila... presupun ca motivul pentru care ai face asta este pentru a stopa pratica de consultatie contra cost in privat urmata de operatie "gratis" la stat. Iar aici ar fi vizati medicii.
Reversul unei astfel de actiuni insa poate fi foarte usor anticipat: in orasele in care exista infrastructura privata de sanatate bine dezvoltata si populatie cu venituri mari nu vei mai avea medici buni in spitalele de stat (sau va creste substantial mita ceruta de doctor). Prin urmare cei cu venituri mai mici nu vor mai avea acces la acesti medici.
Sunt convins ca exista si alte motive impotriva unei astfel de decizii dar asta e cea care mi-a venit prima in minte.

Discutia asupra pachetului "de baza" este foarte ampla. Statul teoretic trebuie sa ofere totul gratis. Au existat de-a lungul timpului mai multe voci care au spus ca e clar ca in practica acest lucru nu se intampla asa ca ar fi nevoie ca acest "pachet de baza" sa fie restrans cu scopul de a fi chiar gratuit si disponibil tuturor. Toate aceste discutii s-au transformat in certuri aberante, politizate. Asta este o discutie care ar trebui pana la urma dusa si transata insa nu vad pe nimeni sa-si asume astfel de "pierdere" din partea alegatorilor (stim ca romanul cand aude de taiat o ia razna chiar daca gratuitatea e numai teoretica nu si practica).

Ultima pe lista e o chestie foarte buna la nivel principial. Insa traim in tara in care daca bonificatia ar depasi pretul anual al unui abonament la sala  (unele companii private includ deja un astfel de abonament in pachetul de beneficii) am fi toti sportivi "pe hartie".

E foarte usor sa fii "Gica contra"  >:)

PS @enicky intrebarea nu e deloc malitioasa. Chiar is curios ce si cum ai face tu. Ca de criticat pe altii e foarte usor. Mai greu cand trebuie sa vii cu solutii.
« Ultima Modificare: 23.Apr.2021, 02:45:44 p.m. de toma »
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: shpeedy

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Gen: Bărbat
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
totusi sa vedem toate fetele noului ministru al sanatatii(private) angajat pe minim pe economie.
Tu te ai angaja(mare refer la studiile actualului ministru) pe minim pe economie daca nu ai avea de unde sa iti iei dividente ???
https://www.libertatea.ro/opinii/salariu-minim-si-dividende-grase-reteta-de-succes-a-noului-ministru-ioana-mihaila-dar-si-cum-a-ajuns-dreapta-sa-urasca-progresistele-3515300
@toma La concursuri spaga se duce in alta parte garantat fara nici o exceptie.
Doar ca de 2 ani nu mai aveam coruptie(o prostie) ai mai vazut arestari in direct??? NU oare dece ???
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline toma

@BrSx4 asta e tot ce ai retinut din articol? In 99% din cazuri nu impartasesc felul lui Cristi Rogozanu de a vedea lucrurile. Insa articolul e despre mai multe de ce ai spus tu.

Citat
Nici domnia sa nu are încredere în stat. Deduc asta, și mulți au observat-o imediat, uitându-mă pe o declarație de avere care ne arată că are o afacere de succes în sănătate privată, unde se autoplătea cu salariul minim – ca să dea cât mai puține taxe la sănătate, da! – și care apoi încasează dividende de sute de mii de lei pe an. E perfect legal. Optimizare fiscală. E o metodă prin care poți plăti taxe cât unul care abia se târăște de la o lună la alta și să fii și superbusiness-woman.

Doua lucruri:
- pe dividende se plateste impozit. Prin urmare faptul ca alege sa scoata banii din firma sub aceasta forma si nu sub forma de salariu nu inseamna ca "platesti taxe cat unul care abia se taraste de la o luna la alta".
Mai mult, asta este si forma normala prin care un actionar scoate bani din firma.

- Tu daca ai avea o firma nu ai cauta toate mijloacele legale de optimizare fiscala? De ce este asta un lucru lipsit de etica?

Poti scoate oamenii din comunism dar tare greu poti scoate comunismul din oameni.

Offline ...

@cad
Prima e foarte discutabila... presupun ca motivul pentru care ai face asta este pentru a stopa pratica de consultatie contra cost in privat urmata de operatie "gratis" la stat. Iar aici ar fi vizati medicii.
Cam da. Dar nu as avea nicio problema cu operatie gratis la stat, daca platesti un abonament premium. Sau Deluxe. Dar nu de baza. Dar prin initiativa mea s-ar stopa si fenomenul: "vizita initiala gratuita la cabinetul de stat si control la cabinetul particular", precum si epuizarea medicilor care, dupa un program zilnic de 8 ore/garzi, mai au vreo 4-6 ore la cabinete particulare, plus sambatele. Asa cum eu la patron am nevoie de acordul lui pentru a presta o activitate platita in afara timpului de lucru, asa si la stat, pentru a preveni surmenarea. Vrei sa fii medic la un spital privat? Te angajezi acolo.

Si in niciun caz nu sunt de acord cu ideea ca trebuie statul sa asigure tot tratamentul medical gratis doar prin plata unei contributii de 10% din venituri. Nu, contributivitatea sa decida, urgenta sa fie pentru toti, adica sa ramai internat cel mult 24 h pentru stabilizare in caz de accident sau eveniment critic, apoi fie asigurare privata de sanatate, fie platesti factura. Dar vreau sa dispara notiunea de "fonduri epuizate" cand eu merg sa fac o hemoleucograma sau un sumar de urina dupa 3 ani de la ultimele analize decontate de stat, sau dupa 20 de ani de platit contributii mai mult decat semnificative, sa vreau un RMN lombar si sa dureze minim 6 luni. Accesul la serviciile medicale din pachetul de baza, putin cat o fi, sa fie garantat, obligatoriu si reglementat din capul locului.

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Gen: Bărbat
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
@toma revin Tu te ai angaja(mare refer la studiile actualului ministru) pe minim pe economie daca nu ai avea de unde sa iti iei dividente ???
hai sa cautam alta sursa de informare
https://www.g4media.ro/cine-este-ioana-mihaila-propunerea-usr-plus-la-ministerul-sanatatii-medic-edocrinolog-detine-o-clinica-privata-impreuna-cu-sotul-ei.html
Aceste sume frumoase(si proprietati) doar din salariul minim pe economie, basca ca a imprumutat(cu gilimele) USR cu 20.000 ron in campanie electoral
Cred ca este curat murdar??
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline toma

@BrSx4 daca as fi actionar la o firma si ar fi nevoie sa fiu si angajatul acelei firme as face in asa fel incat sa platesc cat mai putine impozite la stat cu putinta in mod legal.
De fapt as face in asa fel incat sa platesc cat mai putine impozite cu putinta in mod legal si daca as fi doar actionar fara sa fiu angajat, deoarece consider Statul ca fiind un administrator extrem de prost. As prefera sa redirectionez banii (prin deduceri legale din impozit, prin donatii etc) catre cauze in care cred si catre entitati (ONG etc.) care demonstreaza ca fac maximul posibil cu fondurile obtinute.

Nu s-a angajat la brutarie, e angajata la firma la care este actionar. Averea evident nu este din salar. Nu inteleg ce-i reprosezi mai exact.  :dknw: