Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700110 ori)

0 Membri şi 16 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Off, iar citesti profund si întelegi superficial.....
Voiculescu este poate cel mai bun ministru al sanatatii pe care l-am avut în ultimul deceniu.
Problema lui e ca nu face parte din sistem.
Acel sistem corupt care nu a fost în stare sa faca un portal de vaccinare functional 100%, ca sa nu mai vorbim de spitale.
Omul asta a fost denigrat ca a carat cu rucsacul medicamente esentiale pentru unii - a fost cumva transformat în traficant de medicamente, fara ca sa se puna prea mare accent pe contributia construirii de la zero , cu fonduri zero, unui spital oncologic pentru copii.
Doar din donatii.

Ce ma gandesc eu asa, "superficial" : probabil ca aici se limiteaza competentele lui, la carat medicamente cu rucsacul(am vazut reportajul), dar d-aici pana la a ajunge ministru tre' sa dai nitel din coate.

Un minister de f.multe ori e confundat cu un srl, ori daca nu stii cu ce se mananca administratia publica, mai bine nu te bagi, ca belele curg si tu habar n-ai ce sa faci, te-ncurci in legislatie, in decizii, si atunci il/i arunci pe altul/altii in fata, iar tu te ascunzi.
Si alta sansa n-ai, pentru ca ai dat de un sistem varza, prost dotat, plin gauri, cu personal injumatatit, si vrei sa faci din rahat bici. Te bagi si ti-o asumi !

Legat de remarca "cel mai bun", pana si seful lui de partid i-a recunoscut greselile, asa ca nu vad eu(superficial cum sunt!), cu ce a dovedit pana in prezent ca poate fi cel mai bun. :dknw: Poate ai si ceva argumente, afara de afinitatea fata de formatiunea politica...

Si daca nu stiai, platforma noastra de vaccinare e mai buna ca a multor alte state, asa cu sincopele ei...

In rest, e bine, chiar daca au mai decedat niste pacienti pe la Timisoara, au mai ars altii prin spitale, altii au fost luati ca niste animale cu perfuziile pe ei si mutati in miez de noapte, poporul asta limitat e vinovat, e vinovatul de serviciu !

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ntire2000

Si alta sansa n-ai, pentru ca ai dat de un sistem varza, prost dotat, plin gauri, cu personal injumatatit, si vrei sa faci din rahat bici. Te bagi si ti-o asumi !

Cu muzicanti care cânta manele n-ai cum sa încropesti o filarmonica.... oricât de bun dirijor ai avea....
Iar afinitati politice nu mai am, am trecut de vârsta la care povestile mai au efect asupra mea (în afara de faptul ca adorm mai usor).
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Cu muzicanti care cânta manele n-ai cum sa încropesti o filarmonica.... oricât de bun dirijor ai avea....

Dragul meu, ar trebui sa vezi un film numit Concertul (Le Concert - 2009). Regia Radu Mihaileanu...
« Ultima Modificare: 13.Apr.2021, 11:53:21 a.m. de Costique »
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

The following users thanked this post: ntire2000

Offline shpeedy

Un minister de f.multe ori e confundat cu un srl, ori daca nu stii cu ce se mananca administratia publica, mai bine nu te bagi, ca belele curg si tu habar n-ai ce sa faci, te-ncurci in legislatie, in decizii, si atunci il/i arunci pe altul/altii in fata, iar tu te ascunzi.

Pai si poate asa ar si trebui sa functioneze - ai un buget (limitat, ca peste tot) cu care trebuie sa produci maximul de performanta...

Cat priveste restu', lasa ca un procent important din salariatii in sistemul bugetar din Romania nu stiu cu ce se mananca obiectul lor de activitate - pana mai deunazi am avut si o invatatoare de scoala profesionala dintr-o urbe marginasa a Romaniei ajunsa prim-ministru, deci nu e o problema asta (v-am spus sa aveti grija ce girati - ca atunci cand girezi un nivel atat de scazut al actului de guvernare, orice este peste va parea acceptabil).

Pai da' de ce este sistemul varza? De ce este prost dotat? De ce are personal injumatatit? Bani totusi a mancat si mananca in continuare sistemul respectiv, nu?! Avem 1,25 milioane de salariati in sistemul bugetar. Deci?!

Cand o sa-ti acorzi sansa identificarii unor raspunsuri la intrebarile astea (precum si ce ai facut tu pentru a nu se ajunge aici), poate mai stam de vorba...

Legat de remarca "cel mai bun", pana si seful lui de partid i-a recunoscut greselile, asa ca nu vad eu(superficial cum sunt!), cu ce a dovedit pana in prezent ca poate fi cel mai bun. :dknw: Poate ai si ceva argumente, afara de afinitatea fata de formatiunea politica...

Barna: Vlad Voiculescu nu e un diamant în ceea ce înseamnă managementul sistemului de sănătate, dar e de departe cea mai bună opțiune a coaliției

Intrebarea e: ce am construit noi ca popor ca sa avem de manageri/ministri/politicieni mai buni?!
In ciuda a ceea ce multi considera, eu consider ca exista o legatura intre popor si clasa politica pe care o avem - este o reprezentare fidela a ceea ce suntem (chiar mai puternica, daca e sa tinem cont de algoritmul de reprezentativitate de rahat prin care se distribuie locurile in Parlament).

Si daca nu stiai, platforma noastra de vaccinare e mai buna ca a multor alte state, asa cu sincopele ei...

Da, nene, platforma este buna/functionala, daca e sa ne raportam la ... fosta platforma de gestiune a cardurilor de sanatate (scuze, alta platforma similara nu mi-a venit in minte). Pe de alta parte, cand vezi functionalitatile facute de niste entuziasti pasionati privati (vaccin.live), nu poti sa nu te intrebi de ce nu s-a putut face mai mult...

In rest, e bine, chiar daca au mai decedat niste pacienti pe la Timisoara, au mai ars altii prin spitale, altii au fost luati ca niste animale cu perfuziile pe ei si mutati in miez de noapte, poporul asta limitat e vinovat, e vinovatul de serviciu !

Dincolo de dramatismul situatiei, poate ar fi recomandabil sa vedem - pana la ministru - cine este de vina. Dar da, poporul - daca asa iti place tie sa iei in ansamblu - este vinovat. Poate si pentru simplul fapt ca - in ansamblu - nu si-a dorit mai mult...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline shpeedy

De ce este important sa nu fim idioti (utili)...

Sebastian Lazaroiu pe FB:

Mi-ar plăcea să vă spun că Vlad Voiculescu va rămâne ministru al Sănătății până-n luna mai-iunie anul ăsta, dar nu pot.

Am 30 de ani de experiență, să zicem, cel puțin observațională, în politica românească, și nu am văzut o asemenea dezlănțuire împotriva unui ministru. N-am nicio miză personală să-l victimizez sau să-l apăr. Îi văd greșelile, le-am și spus public. Am văzut miniștri care nu -și puteau lega șireturile (pe unii i-ați vazut și voi), peste care se prăbușea instituția, dar o asemenea furtună politico-mediatică n-am văzut împotriva niciunuia dintre ei. E o ofensivă generalizată, concertată și aproape disperată, căzută deja în registrul tragi-comic (îmi imaginez un regiment de tancuri împotriva unui omuleț). Toată emoția negativă (firească, la apogeul pandemiei) e orientată contra lui prin mijloacele de comunicare la dispoziție. The hell was unleashed. Miza sunt cele 10 mld. de euro, bugetul care va fi administrat de casele județene de asigurări, unde, din ce am citit azi într-o știre, șeful de la CNAS intenționează să organizeze concursuri de-adevăratelea (hahaha) până-n iunie. Poate n-ați văzut toate zerourile. 10 urmat de nouă zerouri! Euro! Mă rog, una din mize. Celelalte sunt legate tot de bani și interese. Factorul politic e marginal și mai degrabă oportunist în ecuație. Se mai reglează conturi în PNL, îl mai șubrezește Orban pe Cîțu, mai speră aripa PSD din PNL într-o guvernare minoritară etc. Dar astea sunt nesemnificative. E vorba de bani și interese, în principal.

Poate va reuși să supraviețuiască, dar sunt sceptic.

Deci, 45,000,000,000 Lei (~10,000,000,000 Euro)...

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

The following users thanked this post: ntire2000, toma

Offline ntire2000

Cam 50% din popor nu stie sa numere zerourile alea .... deci despre ce vorbim?  :(
De miliarde?
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline shpeedy

Tocma' d'asta le-am pus - poate se intelege dimensiunea mizei...

Offline enicky

Cam 50% din popor nu stie sa numere zerourile alea .... deci despre ce vorbim?  :(
De miliarde?
  Pai despre ce sa vorbim, nu e limpede? E cristal ! Parca asa se zice, nu?
Daca tot esti calare pe-o mina de aur, de ce ai descaleca, ca sa pierzi? cand ? Acum cand iti vei pune oamenii tai in functii?! Fii serios, nicio demisie, tot inainte !! Prin morti, prin raniti, prin foc si sabie, nu conteaza, cu victime colaterale, dar tot inainte.
  Se vor gasi si "vinovatii", niste tapi ispasitori, de care s-au folosit pana acum, dar fara demisii, va rog!

Ce inseamna o demisie?
Pai n-au ce pune in loc, pentru ca n-au, si daca n-au e belea, e scandal, se paradeste cualitzia si nici n-au apucat sa-si puna oamenii in functii si tocmai au organizat si concursul asta.... :-?
   Si nu sunt in joc numai zerourile alea, mai sunt si altele, si nu-i pacat, ca toate ministerele au zerouri ?!

Si ce faci, de la alegator la ales, cand dupa ani intregi de alegeri gresite, decizii esuate, cand ai tai sunt pe metereze dar dau in gropi , dar rau de tot, de te miri si tu si nici nu-ti vine sa crezi cata dezamagire s-a adunat in cateva luni ?
  Hai ca n-o fi diamant, dar macar un carbune acolo...

Prima data esti frustrat si taci chitic, apoi iti amintesti ca atacul e cea mai buna aparare si instant devii ipocrit, la gandul ca daca esti deja cu sacii-n caruta(adica la guvernare), n-ai cum sa-i mai dai jos.
   Binenteles ca in momentul asta ti se reactiveaza toti adeptii, care si ei la randul lor vor face mult zgomot(dar nu pentru nimic!) si vor da din deget spunandu-ne ca avem noroc ca ei au fost si sunt alesii nostri !
   Ba da' ce noroc pe capu' nostru! Na, ca mi-am amintit de vorba aia cu norocul, da' n-o mai zic (c-o stiti voi) ca nu-i frumos. :-))

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline shpeedy

Si solutia ta este ... ?!

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Credeți ca are vreo importanta daca avem NOI soluții? Pierdem timpul. Știți, mi-a luat 30 de ani sa-mi dau seama ca "aruncam mărgăritare la porci"...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008