Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700115 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Costique

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 2537
  • Thanked: 1298 times
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Bunacuviinta si mai ales binecresterea...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008
 
The following users thanked this post: ntire2000

Offline ntire2000

Astea-s moarte demult.
Se fac deja pelerinaje la moastele lor.   :-))


  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού
 
The following users thanked this post: Costique

Offline ntire2000

Stau si ma uit de mai mult de jumatate de ora la povesti nemuritoare - frumos spuse în direct, dupa ce 3 pacienti au murit într-un tir ATI (cel mai probabil un Dorel a deschis un robinet al instalatiei de oxigen mai tare)
Pe masura ce povestea devine tot mai palpitanta se sedimenteaza si convingerea mea ca "mielul" care trebuie sacrificat e fraierul de Vlad Voiculescu.
De când a început "sa dea din camara" chestii care nu se spun în gura mare, baietii au facut tot posibilul ca sa scape de el.
Si dupa meciul de azi din coalitie, "accidentul" asta a picat taman la tanc, exact ca si medicii aia din spitalele lui Putin care cad pe geam din cauza curentului....
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού
 

Offline enicky

Stau si ma uit de mai mult de jumatate de ora la povesti nemuritoare - frumos spuse în direct, dupa ce 3 pacienti au murit ....se sedimenteaza si convingerea mea ca "mielul" care trebuie sacrificat e fraierul de Vlad Voiculescu....baietii au facut tot posibilul ca sa scape de el.
   Probabil ca erai in fata tv-ului cu un castron de floricele si un pahar de ...ceva, si nu ti-ai dat seama ca era un thriller !!!
Daca asta este "poveste nemuritoare",
   Incident grav la unitatea mobilă ATI de la Spitalul Victor Babeș din București. Instalația de oxigen s-a defectat, iar din această cauză trei pacienți au decedat, fiind salvați alți cinci, care au fost transferați la alte spitale. Serviciul Omoruri a declanșat o anchetă.
   atunci rugamintea mea ar fi sa nu ne mai arati statisticile alea lunare cu morti si raniti de covid, ca se cam bat cap-in-cap una cu alta.
Pe de alta parte, n-as zice ca folosesti cei mai potriviti termeni de apreciere fata de un ministru in functie.
   
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip
 

Offline ntire2000

Off, iar citesti profund si întelegi superficial.....
Voiculescu este poate cel mai bun ministru al sanatatii pe care l-am avut în ultimul deceniu.
Problema lui e ca nu face parte din sistem.
Acel sistem corupt care nu a fost în stare sa faca un portal de vaccinare functional 100%, ca sa nu mai vorbim de spitale.
Omul asta a fost denigrat ca a carat cu rucsacul medicamente esentiale pentru unii - a fost cumva transformat în traficant de medicamente, fara ca sa se puna prea mare accent pe contributia construirii de la zero , cu fonduri zero, unui spital oncologic pentru copii.
Doar din donatii.

Si cred ca "sistemul ticalosit" - vorba lui Basescu e în stare de orice pentru sumele care se învârt zilnic în sanatate.
Din punctul asta de vedere, Voiculescu e fraier, dupa ce vor termina baietii ca el va mai conta cât o ceapa degerata.
Poporul asta limitat (mentalitate, educatie, civilizatie) o sa-l tina minte exact asa cum îl descriu "raspândacii" mass-media, platiti exact ca niste târfe ce sa scrie la comanda.

Interesant punctul de vedere al unuia care a vazut multe la viata lui.

PS: "sistemul" cred ca este în stare de orice, inclusiv de "accidente" care pica la fix, în momentele esentiale.
Si nu se va lasa pâna nu-l "rezolva".

PS2: hai ca mai avem si presa adevarata.

Un TIR făcut de firma turcească de la Babeș a fost cumpărat de Ucraina, dar „problemele tehnice” l-au făcut „de folosit în poze”.
« Ultima Modificare: 13.Apr.2021, 09:12:31 a.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού
 
The following users thanked this post: shpeedy, toma

Offline Costique

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 2537
  • Thanked: 1298 times
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Știți ce urăsc cel mai mult? Ca actualii "politicieni" din "coaliție" au demonstrat o atâta infantilitate politica, ca au reușit sa facă din nou PSD mare, exact ca PDL. O sa vedeți la următoarele alegeri. Pur si simplu ăștia, care nu sunt netoți dar sunt absolut lipsiți de inteligenta emoțională, reușesc ca din turnurile lor de fildeș sa facă iar praf alternativa la PSD si sa ii aducă din nou la putere fără ca PSD sa fi făcut vreo ceva bun, exact ca in 2013. PSD investește într-un singur lucru- scandalul media. De ce? Pai Stalin este tătuc, de la ei au învățat toți, nu?
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008
 
The following users thanked this post: shpeedy, saureign

Offline shpeedy

PS: cam asta ati construit, bai, baieti, astia care ati tot votat / facut alegeri in ultimii 30 de ani... Dupa voi, POTOPUL!

Inteleg prin asta ca de 23 ani de cand ai drept de vot nu ti-a iesit niciodata optiunea votata la guvernare?

Ba da. Si sunt alegeri cu care pot trai...

Dar ​au fost nu de putine ori alegeri de compromis (voturi anti-ceva) - chiar primele alegeri la care am votat (cele din 2000) au fost rezultatul alegerilor facute de cei cu drept de vot in primul deceniu de libertate si democratie (prost intelese, de altfel).


O sa fac o mica paranteza - consider ca, din pacate, noi ca popor am iesit din comunism cu cateva probleme, probleme ramase pana astazi ne-adresate corespunzator (si bineinteles, ne-rezolvate in mare parte):

1. Furtul/hotia (sub toate formele lui: jaf, coruptie, abuz de functie, abuz de putere, nepotism, conflict de interese, frauda economica, frauda financiara, frauda academica, impostura, furt institutionalizat, piraterie, samd). Ca sa nu mai fie lucrurile asa clare ca vorbim totusi de un pacat (potrivit Bibliei), i-am dat si un termen mai accesibil - se descurca, descurcaret, descurcareala. Este oarecum logic ca - in conditiile unor legi aberante si a unor conditii de viata aduse de multe ori la nivel de supravietuire - oamenii sa nu mai constientizeze prea bine ca au ajuns sa fure (sau sa se plaseze de multe ori in afara legii) pentru chestii elementare de asigurare a traiului - de exemplu:
- mancare nu se gasea, dar potrivit legii acelor timpuri nu aveai voie sa stochezi/sa faci troc cu alimente;
- nu se gaseau anumite materiale necesare educatiei, dar activitatea de copiere a oricaror materiale era puternic restrictionata atat ca acces, cat si prin legislatie;
- in penuria de produse din comertul socialist, cati nu se alimentau de la servici cu te miri ce (ca doara erau la comun, ale poporului)?

2. Respectul pentru Lege si disolutia autoritatii - pentru ca legile erau de multe ori aberante, iar aplicarea lor era dupa era vrerea Partidului (aparatcik-ului de Partid), asta s-a tradus printr-o lipsa de respect atat pentru Lege, cat si pentru cei care ar fi trebuit s-o aplice (in genere, ca idee de respect pentru autoritate).

3. Decredibilizarea valorilor pe care se poate construi un stat - munca, valoarea muncii, cooperare pentru un obiectiv comun, competenta, profesionalism: atunci cand simpla apartenenta la Partid arunca in derizoriu valoarea pe care o poate avea un individ (prin educatie, competenta, profesionalism).

4. Decredibilizarea ideii de proprietate comuna ("bunul nostru al tuturor e de fapt al nimanui si putem dispune de el cum ne vine la indemana"), concomitent cu concentrarea - de nevoie - pe individualitate ("mie sa-mi fie bine, nu ma intereseaza de ceilalti").

De ce aceasta paranteza? Pentru ca in spatele acestor probleme ne-adresate/ne-tratate/ne-rezolvate stau mentalitatile unei parti daca nu semnificative, macar foarte vocale a societatii romanesti, mentalitati care au modelat societatea romaneasca in ultimii 30 de ani - la asta vroiam sa ajung, @gabineg . Schimbarile in bine in societatea romaneasca in general nu au fost posibile pentru ca marea masa a populatiei a dorit acest lucru, ci pentru ca - in anumite conjuncturi - s-a strans o masa critica suficienta cat sa genereze schimbarea. Drept pentru care si schimbarea a fost una fragila - avem multe exemple in care munci de cativa ani s-au distrus in cateva luni de mandat distructiv (vezi Educatia lui Funeriu, vezi avansul pe infrastructura generat de PD, vezi Justitia pusa in practica de Macovei&Kovesi samd). Respectiva masa critica - dupa exodurile repetate de populatie din RO - este din ce in ce mai dificil de construit in Romania actuala.

Mergand mai departe pe firul narativ, eu m-am cam saturat ca mentalitatile astea ale unora dintre semeni (blocati in trecut) sa distruga si viitorul copilului meu (e suficient ca am fost eu generatie de sacrificiu pentru alegerile din ultimii 30 de ani ale majoritatii parintilor/bunicilor acestei natii). Din perspectiva-mi, cel mai bine se vede ce au "construit" aceste mentalitati in ultimul an - un sistem bugetar incapabil de evolutie/progres, pe alocuri ucigas, sub toate aspectele care definesc functionarea unui Stat (educatie, justitie, sanatate, dezvoltare, infrastructura).

Acuma, referitor la actuala guvernare (si schimbarea administratiilor survenita de pe urma ultimelor alegeri locale), o sa-mi dau si eu cu parerea...

Celor care tot critica, le adresez o simpla intrebare: voi cum ati proceda / cum ati face lucrurile in calitate de ministru/primar/prefect ?

Dar in raspunsurile/solutiile oferite va rog sa tineti cont si de urmatoarele:
- o populatie prea putin sensibila la reguli/lege si cu prea putin respect pentru autoritate;
- in subordinea voastra vine un sistem construit in 3 decenii pe compromisuri, numiri politice, lipsa de competenta/profesionalism, coruptie, nepotism, increngaturi de afaceri dintre cele mai dubioase, un sistem prea putin (spre deloc) dornic de reforma/evolutie/actiune;
- sa schimbi respectivul sistem necesita si parghii care sa te ajute - legislatie (distrusa/ca vai de ea/conceputa pe genunchi cu diferite interese la mijloc - incercati sa dati afara un angajat de la stat sau sa inchideti o entitate de stat), bazin de resurse umane capabile cu care sa lucrezi (putinele resurse capabile din sistem sunt invizibile in fata celor mai vocali/mai agresivi/conectati mult mai bine la cine trebuie, iar sistemul educational actual nu livreaza la nivelul corespunzator nici cantitativ, nici calitativ) si infrastructura/logistica cu care sa lucrezi (cand toti banii se duc in salarii, de unde sa mai fie buget si pentru investitii?!).

Prin prisma celor de mai sus, eu personal gasesc actuala guvernare acceptabila. Da, este loc si de mult mai bine, dar ma tot intorc la limitarile de mai sus (si la nivelul de guvernare adus de PSD in ultimii ani - deh, bai baieti, asa se intampla cand aduceti nivelul de guvernare atat de jos). Pe de alta parte, aflam cam ce s-a "construit" in ultimii 30 de ani - ceva imi spune ca situatia de la Metrorex (in care sindicatul era tartor in nume personal pe niste proprietati ale statului) este omniprezenta in tot aparatul bugetar, inclusiv (sau mai ales) in Sanatate. Sanatatea cred ca este domeniul cel mai putin reformat in perioada post-decembrista - ma refer la reforma structurala/la nivel de domeniu, nu la ce a mai facut cate un om cu suficienta vointa la nivel local, prin vreun spital. Si, cum tot avem fosti ministri ai sanatatii ori fosti manageri de spitale chemati (sau chiar cu dosare deschise) pe la DNA, inclin sa cred ca vorbim de o mega-mafie in sanatate. Mafie care nu are vreo problema sa lanseze in spatiul public (cu sprijinul unei mass-media mereu dispusa la circ/linsaje mediatice, mai ales cand umbla vorba ca Vlad Voiculescu s-ar fi opus in urma cu o luna continuarii finantarii presei de la bugetul de stat) orice initiativa de desfiintare a unui ministru, desfiintare la care o parte a populatiei - prea depasita de evenimente, dar prea emotionala (ca sa nu includ ticalosia/interesul in ecuatie) - a achiesat. Problema lui Vlad Voiculescu este ca - spre deosebire de Drula de la Transporturi - este prea domn cu sistemul.

Paradoxal, dar credeam ca punctul sensibil / calcaiul lui Ahile al actualei Aliante PNL<>USRPLUS<>UDMR ar fi USR-PLUS (deh, doctrinar aceasta grupare politica este un melanj de ideologii). Cand colo, vazand cum se pozitioneaza si unii din PNL, se pare ca problema e mai degraba la nivelul acestui partid, care inca are multi USL-isti (PSD-isti mascati) in componenta.

@Costique: crede-ma ca as fi fericit sa nu recurg la politica in aceste discutii, dar - din pacate - spre deosebire de Suedia, procentul de implicare al politicului in chestiile elementare de functionare a unui stat (educatie, sanatate, infrastructura, dezvoltare) este mult prea mare...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X
 
The following users thanked this post: toma, saureign, Costique

Offline toma

De data asta sunt 100% de acord cu @ntire2000.

Inca putin context:

Citat
Ultimii 3 miniștri PSD ai Sănătății (Bănicioiu/Bodog/Pintea) sunt anchetați pentru corupție (mită, trafic de influență, șperț).
Doi dintre ultimii șefi de la CNAS (Vasile Ciurchea, Irinel Popescu) sunt trimiși în judecată sub acuzații de corupție în achiziții din fonduri publice, prejudiciul fiind de 8 milioane de euro.

Un fost șef al CNAS (Lucian Duță) a fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru o mită de 6,3 milioane de euro.

Fostul șef al CN Unifarm (Adrian Ionel) e trimis în judecată sub acuzația că a luat o mită de 760.000 de euro.

Un consilier parlamentar (Marius Avram Gal) al liderului PNL Ben Oni Ardelean a fost trimis în judecată pentru o mită de 100.000 de euro în cazul traficului de influență pentru un contract de achiziție de materiale de protecție anti-covid.

De la începutul pandemiei, DNA a inițiat peste 60 de dosare penale privind achiziții frauduloase de materiale și echipamente sanitare

Când vedeți atacurile furibunde împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, priviți de unde vin și puneți-le și în context. Bani de furat ca în Sănătate în puține alte locuri sunt, și mafie transpartinică înrădăcinată ca-n domeniul sanitar mai rar găsești în țara asta. Dar, nu uitați, ce pierde mafia, câștigă cetățenii.

Sursa este aceasta postare a lui Vlad Petreanu: Războiul politicos al lui Vlad Voiculescu

Asta nu inseamna ca Vlad Voiculescu nu putea face unele lucruri mai bine si nici ca nu a gresit niciodata in postura de ministru. Insa oricine ar vrea sa faca curatenie se va lovi de o mafie transpartinica atat de bine inradacinata in sistem si conectata la resurse incat va intampina o opozitie feroce.

PS: ma bucur tare sa citesc din nou un @shpeedy echilibrat si mai putin "taliban".  :angel:
« Ultima Modificare: 13.Apr.2021, 10:08:28 a.m. de toma »
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain
 
The following users thanked this post: shpeedy, Costique

Offline Costique

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 2537
  • Thanked: 1298 times
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Asta e mafia care l-a dărâmat si pe Băsescu, si l-a ridicat pe Arafat. Știți cum începea prezentarea lui Băsescu la necesitatea reformei sistemului sanitar? 20.000 de români mor anul din cauza deficientelor sistemului, uciși direct sau indirect. Nimeni nu a contestat acest lucru, nici atunci, nici acum. Dar in momentul in care s-a vorbit de schimbat ceva, imediat au intrat in priza interesații... Poate ați uitat ce era la Antena 3 atunci. Eu nu. Si ca urmare toți aia care munciseră la ea si erau persoane nu din prim planul politicii si sănătății (exact oamenii cu bun simt) s-au retras si tăcut, ca au intrat porcii in acțiune. Si porcul flamand mănâncă tot, inclusiv oasele...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008
 
The following users thanked this post: ntire2000, saureign

Offline shpeedy

PS: ma bucur tare sa citesc din nou un @shpeedy echilibrat si mai putin "taliban".  :angel:

Depinde cum vezi lucrurile - in ciuda idealismului, incep sa abandonez ideea potrivit careia ar fi posibila colaborarea cu cei cu mentalitatile mentionate anterior (am tot incercat dialogul in decursul timpului, dar falia/ruptura dintre noi consider ca este mult prea mare)...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X
 
The following users thanked this post: saureign