Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700137 ori)

0 Membri şi 8 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Ați văzut cum s-au aliniat la Miercurea Ciuc pentru Pastele catolic. Tare am senzația ca este si o palma morala adresata "miticilor"...Vine  si 2 Mai, Pastele ortodox...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline shpeedy

Poate ati ratat asta:

"Am intervenit live la Stirile diminetii Digi24 pentru a discuta despre aceasta stire: guvernul a împrumutat ieri 3,5 miliarde de euro, o sumă record pentru o singură ieșire pe extern. Principalele idei pe care le-am expus:
IMPRUMUTURILE VOR CONTINUA - Necesar finantare Romania in 2021 de 130 mld lei vs 102 mld anul trecut. Total imprumuturi intre 2015-2019 = 110 mld Deci, intr-un an de crestere economica (2021) luam datorii noi cat in 5 ani de crestere (2015-2019)️NU e bine!

INTR-UN RITM ACCELERAT: datoria publica relativ la veniturile publice curente a crescut de la 101% (2010) la 191% (2021)

DE CE? Pentru ca suntem prosti! Ne sabotam (veniturile sunt subdimentionate cu 30% din cauza economiei subterane si costurile sunt supradimensionate pe segment social). Ne  imprumutam si mai mult desi  economia isi revine ... pentru ca am crescut salariile in sectorul public si pensiile in vreme de pandemie. NE IMPRUMUTAM SA IESIM LA RESTAURANT!

NOI, CE FACEM? O companie performanta se imprumuta pentru investitii si ramburseaza creditele din profituri si cash flow viitor! Asa ar trebui sa fie si o tara, rambursand cu excedentele fiscale viitoare, datorita investitiilor si reducerii economiei subterane! Dar noi ne imprumutam pentru cheltuieli curente iar generatiile viitoare sunt in scadere, din cauza sporului natural negativ (-7 / 1000 locuitori in 2021 MAXIM istoric)

BINE ATI VENIT IN VIITOR: taxe mai mari SI varsta de pensionare majorata  REFORMA"

Sursa

PS: cam asta ati construit, bai, baieti, astia care ati tot votat / facut alegeri in ultimii 30 de ani... Dupa voi, POTOPUL!

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

« Ultima Modificare: 08.Apr.2021, 12:11:05 p.m. de toma »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
PS: cam asta ati construit, bai, baieti, astia care ati tot votat / facut alegeri in ultimii 30 de ani... Dupa voi, POTOPUL!

Inteleg prin asta ca de 23 ani de cand ai drept de vot nu ti-a iesit niciodata optiunea votata la guvernare?
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline ...

La mine prin tinerete de cateva ori au iesit nulitati, si pe buna dreptate, acordasem vot nul.

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
E mai complicata treaba. Chiar complicata. Nu judecați simplist pentru ca in același timp sunt forte care trag in toate direcțiile. La unele nivele sunt aliate, la altele sunt adversare. N-am sa uit ce mi-a povestit un prieten (care s-a dus intre timp, Dumnezeu sa-l ierte) ce a făcut armata la garda la Palat si i-a văzut cum se porcăiau in ședință publica si cum se luau de după gat la restaurant după aia.  Iar confirmarea mi-a venit in noaptea agerilor, când a ieșit Băsescu a doua oara. Si trebuie sa înțelegeți ca așa e si normal, anormala este porcăiala mass-media ce tot se prelungește pentru ca așa cere onor publicul...
Una din chestiile de lucru ale celor ce privesc la "lovilutia" din 1989 este ca Ceausescu a căzut pentru ca nimeni nu avea nevoie de el acolo, nu datora nimic nimănui. Si nimănui nu-i pasa.
Si atunci putem bănui ca onor conducătorii, tovarăși sau nu, au dat economia romanesca pentru a primii vize si etc, pentru a strânge legăturile cu vestul (acum vestul are destule miliarde de făcut in România ca sa ii pese) si a nu cădea din nou sub influenta Rusiei. Care își baga coada si atât. Pentru ca România ar fi o problema prea mare pentru prea puțin câștig pentru Rusia, lor le ajunge tamponul "Moldova" si acolo își au ei banii si puterea investite serios. Iar onor conducătorii României împrumută pentru ca, pe de o parte e politica europeana de forțare a micșorării decalajelor intre economii si nu e treaba guvernului sa ridice salariile la privați dar sincer, daca la bugetari ar fi mai mici, la ce etalon s-ar mai uita salariatul roman? Așa, tot patronatul are o tema de casa perpetua, sa mărească salariul ca ii pleacă omul... indiferent de valurile economice, inclusiv generate de pandemie. Asta înseamnă ca patronatul nu mai poate dormi bine si suficient pe baza costului redus al forței de munca.
Pe de alta parte, conducătorii noștri considera ca trebuie sa primim si  noi ceva din bunăstarea occidentului, cea care s-a făcut la adăpostul si pe spinarea celor vânduți. A da bani cu împrumut este ocupație ușoară si sigura. Sau nu? Nu uitați, a fost un artist odată care deși câștiga foarte multi bani, cheltuia si mai mulți. Si a făcut el o ghidușie, făcea extrageri ale hârtiilor de datorie, care ieșea câștigătoare, ala primea banii. Unii creditori au vociferat dar el le-a închis gura imediat:"Daca mai comentezi, nu participi la următoarea extragere!"
Chestia asta cu banii ce ii împrumutăm este mai buna ca o alianță de stat cu tratat parafat. Pentru ca totul se învârte in jurul banilor, cine are de primit si de la cine... daca România pica in plasa Rusiei, cine le mai da banii înapoi?
« Ultima Modificare: 08.Apr.2021, 02:43:14 p.m. de Costique »
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline ntire2000

Ce mai conteaza câtiva care au mari sanse sa crape, noi avem dreptul sa protestam.

Fara suparare, dar o fractura nu se compara cu un covid.
Repausul impus de o fractura se poate face si la domiciliu.

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
Din cate am inteles Spitalul Rol2(cel contruit de MApN) de prin Otopeni este inchis. O are sa fie adevarat ??
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline ntire2000

Din cate am inteles Spitalul Rol2(cel contruit de MApN) de prin Otopeni este inchis. O are sa fie adevarat ??

Este deschis.

Citat
Spitalul de la „Ana Aslan” este operaţional 100% şi dispune de toate echipamentele pentru tratarea bolnavilor de COVID-19. „Din martie, anul trecut, a funcţionat continuu. Avem un ATI cu 23 de paturi care funcţionează într-o clădire a institutului, secţie care serveşte Spitalul Rol 2, până recent, cea mai mare secţie ATI din Bucureşti. Toţi pacienţii care sunt internaţi în Spitalul Rol 2 au oxigen la pat, într-un sistem centralizat. Vineri, numărul acestora era în jur de 100”, a explicat dr. Anca Ştefan, managerul Institutului.
.

Din pacate, începe nebunia si la noi.
De mâine ar fi bine sa evitati stirile cu puternic impact emotional.
Adica cele cu bolnavi de covid abandonati în voia Domnului pe holurile spitalelor.
Astazi la Bistrita s-a stabilit un record - 7 decese.

Personal, din anturajul meu de cunoscuti pot sa va spun ca situatia e foarte, foarte naspa - si vorbesc de un oras de provincie, un judet mic care are populatia unui oras ca si Clujul.
De la începutul pandemiei e cea mai grava situatie pe care o stiu.
Sa speram ca nu ajungem ca Italia de anul trecut.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
Si cu promisiunea lui Catu ca din August renuntam la masca??? Dar cred ca nu a specificat anul ???
Sau astea sunt pe fenta?? Lumea nu mai vrea sa se vaccineze, mai ales cu AZ
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline ntire2000

Ca sa nu intre lumea în panica trecem pe varianta manipulare (mai slabim un pic supapa ca sa iasa presiunea - sa nu facem explozie, sa aruncam cu bucati de asfalt si borduri în mascati).

Din 4 mai merg toti copii la scoala, din 1 iunie ne mai relaxam un pic (chiar pe litoral, de ce nu?) iar din 1 august aruncam mastile asa cum arunca nudistii chilotii.

Trebuie sa fii extrem de naiv sa crezi basmele astea.
Din pacate 80% din români pun botul la asa ceva, cu speranta ca viata e frumoasa si viitorul luminos.
Tare ma tem ca de Pasti vom sparge ouale în izolare.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού