0 Membri şi 7 Vizitatori vizualizează acest subiect.
[...]Vorbim de mii de funcționari publici bine plătiți, care poartă pe umeri răspunderea haosului din sistem – că nu doar șefii sunt de vină. Aceștia au făcut, de fapt, diferența între un răspuns corect la pandemie și unul care ne-a dus pe primele locuri în Europa în privința mortalității suplimentare în 2020.[...]Impostura nu este doar de partea antivaccinistă, iar șoșoacele se află de prea multe ori de partea cealaltă a mesei, acolo unde te-ai aștepta la competență, la manageri capabili să-și organizeze într-un an de zile niște fluxuri de pacienți coerente, la înalți funcționari publici care să fie în stare să atragă în sistem și să pregătească sutele de medici și asistenți necesari în ATI-uri, măcar la un nivel la care să poată lua din presiunea imensă resimțită de personalul cu experiență de acolo.[...]Mi-aș dori tare mult ca anul viitor pe vremea asta să ne certăm din nou pe lucruri banale și fără rost. Și probabil că o vom face – sper că șoșoacele și sparanghelițele aurite nu vor reuși să convingă mai mult de o treime dintre români să nu se vaccineze. Iresponsabilitatea acelor români cărora nu le pasă de ceilalți va fi compensată de bunul simț al celor mai mulți, cei tăcuți dar care știu să rămână oameni. Nu-i așa?Tare mă tem însă că statul român va rămâne la fel de năpădit de impostură și neputință la toate nivelurile. Iar pentru asta n-am niciun fel de leac. Fie el și secret, la suta de lei bucata. Cum facem să schimbăm acest sistem cangrenat, să-l reformăm din temelii?Uite, ăsta e un lucru pe care merită să ne certăm tot mai energic de acum încolo.