Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700224 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

@Laurentiu, vad ca tot combati, nu gluma...

Auzi, da' macar asa, de amoru' logicii, ti-ai pus vreodata intrebarea de ce am ajuns in mocirla asta ca societate in ultimii 30 de ani ?!

Din ce am mai citit/studiat/trait, eu ma gandesc ca o posibila cauza ar fi faptul ca cei proaspat iesiti din comunism, nefiind obisnuiti cu libertatea si sa gandeasca singuri (sa nu le mai ordoneze cineva/ceva - cum ar fi Partidul - viata in cele mai mici detalii), au luat cele mai ne-inspirate (ca sa nu spun mai mult) decizii cu privire la mersul societatii. Unii au inteles prost democratia si s-au gandit ca nu exista nici o limita (nici din perspectiva legii/regulilor, nici a vietii altora) pentru actiunile lor (furturi, fraude, infractiuni economice, coruptie), iar altii s-au mintit singuri si s-au lasat mintiti de primii, girandu-le/validandu-le actiunile pentru castiguri de moment, mai mici/mai mari. Si au mai existat unii (mai multi/mai putini, depinde la ce perioada ne raportam vis-a-vis de plecarile din tara in lumea larga, unde au vazut cu ochii), care s-au prins ca nu estea a buna directia in care se merge si au tot incercat sa traga semnale de alarma incepand din Ianuarie 1990 (si urmasii lor tot continua sa traga semnale de alarma).
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

The following users thanked this post: costin_bad, saureign

Offline Laurentiu

1. @Laurentiu, vad ca tot combati, nu gluma...
2. Auzi, da' macar asa, de amoru' logicii, ti-ai pus vreodata intrebarea de ce am ajuns in mocirla asta ca societate in ultimii 30 de ani ?!
1. Deranjeaza?
2. Intrebarea nu mi-am pus-o; insa stiu raspunsul. E o intrebare capcana pentru a putea a face parte din vreun dosar sau, e doar un sondaj de opinie?
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline shpeedy

... insa stiu raspunsul...

Asta e bine - inseamna ca ti-l poti oferi singur.

E o intrebare capcana pentru a putea a face parte din vreun dosar sau, e doar un sondaj de opinie?

Nici dosar, nici sondaj... Si nici nu vad unde ar fi capcana...

Vezi tu, omul (asa este el construit) invata (evolueaza) de pe urma greselilor (propriile greseli). Dar primul pas pana acolo ar trebui sa fie constientizarea faptului ca a gresit...

Daca aceasta constientizare lipseste, exista riscul s-o dam in altele (cu mentiunea ca citatul nu prea ar fi dovezi ca i-ar apartine lui Einstein):

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Laurentiu

Este valabil oricui dintre noi.

Moderator: va rog nu mai raspundeti cu citat la postarea anterioara decat daca este neaparat nevoie.
« Ultima Modificare: 09.Mar.2021, 09:21:05 p.m. de toma »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline Laurentiu

Romania; sistemul de sanatate ''da dreapta'' (cu ministru USR - pentru @saureign). Grija fata de pacienti:
''A murit legat de pat! Este vorba despre profesorul Benedek Imre, chirurg cardiovascular la Instititul de Cardiologie din Târgu Mureș.'' - https://evz.ro/drama-unui-cunoscut-profesor-universitar-din-targu-mures.html

''Pacienții cu COVID din secția de terapie intensiva a Spitalului Județean Sibiu sunt legați de paturi, sedați și intubați chiar și când nu este nevoie pentru liniștea medicilor și asistentelor'' - https://www.g4media.ro/acuzatii-grave-pacientii-cu-covid-din-sectia-de-terapie-intensiva-a-spitalului-judetean-sibiu-sunt-legati-de-paturi-si-sedati-si-intubati-chiar-si-cand-nu-este-nevoie-pentru-linistea-medicilor-si-asi.html
  • Suzuki SX4

Offline toma

Laurentiu, ce se intampla la Sibiu (relatarea pare foarte veridica) este monstruos. De fapt, multe lucruri din sistemul nostru de sanatate sunt monstruoase.

Te rog insa sa-mi explici cum e vinovat Voiculescu de asta.

PS: am mutat aici, Laurentiu te rog sa fii atent la topicul in care postezi.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
In loc sa va tot omorați timpul cu ce fac politicienii, cei care va asigura circul zilnic deși nu va dau nimic, va sfătuiesc sa va faceți planuri  ce sa fie daca va pierdeți cunoștința. Când am văzut "Zorba grecul" cu secventa in care muribunda e jefuita de tot din casa deși încă nu murise am avut revelația unei secvente cinematografice sublime, cum a arătat regizorul sărăcia fizica si morala suprema printr-o parabola. Ei, aici urmează sa vedeți alta parabola, cea a viitorului tarii si celor ce o populează.... si cine știe, al lumii:

https://ziare.com/social/stiri-sociale/un-barbat-care-zacea-intins-pe-trotuar-jefuit-de-un-tanar-in-capitala-1666503
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline ...

Scena cu jefuirea casei Bubulinei este rascolitoare, intr-adevar, dar asta e lumea in care traim de cand am aparut pe pamant: "mananca" sau vei fi "mancat".

The following users thanked this post: Costique

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Da, lumea animalelor...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline Laurentiu

va sfătuiesc sa va faceți planuri  ce sa fie daca va pierdeți cunoștința.
... sau constiinta?
  • Suzuki SX4