Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700266 ori)

0 Membri şi 12 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

Atata vreme cat nu avem toate datele problemei, indraznesc sa spun ca ne dam cu parerea...

Dar tot nu se justifica crima.

Crima nu se justifica, insa omorul da. Ca nu a omorat pe cine trebuie, asta e alta fatzeta, alt aspect.
Cand vezi ca 10 ani te lupti cu sistemul, consideri ca ti se face o mare nedreptate (si conform celor spuse la stiri suma imputata era mult prea mare de s-a ajuns la pierdere apartament), iti vine sa iti faci singur dreptate. Incepand de la "Ion", crime s-au tot facut, pentru un petec de pamant, chiar si intre frati, d-apai fata de straini.....
Si ce admirativi ne uitam la un John Wayne sau Clint Eastwood cum isi faceau dreptate in westernuri, si alea erau crime, dar facute in numele binelui (ok, erau filme, fictiuni, dar bazate pe un sambure de realitate  gen Billy The Kid). Ori Al Capone, care era un bandit si un criminal in realitate, in tineretile noastre unii l-au admirat, cat curaj a avut, cum i-a pus la respect pe cei care reprezentau legea
Posibil ca omul sa fie cu probleme psihice, insa dupa atata lupta cu justitia , cu nedreptatea (din punctul lui de vedere) e posibil sa clachezi.
Nici  noi nu stim cum am reactiona in fata unei nedreptati, a unui eveniment tragic (De cate ori nu ne-am gandit sau zis in sinea noastra ca daca i se intampla ceva copilului meu - ca e caz medical sau dintr-un accident auto ma duc si il caut pe ala si ii iau gatul ? ) Pt ca e posibil ca acel cineva care i-a facut ceva fatal copilului meu, se poate sa scape usor, cu cativa ani de detentie, ori chiar basma curata
Asa ca, sigur ca e condamnabil ce a facut, insa unii ii pot justifica gestul, disperarea

Mi se pare (foarte) gresit...

De la a nu-ti pasa de ce se intampla in jurul tau in societate si a ajunge sa-ti faci singur dreptate ai o multime de mecanisme/parghii de implicare pentru a genera schimbarea, incepand cu votul pe care sa-l acorzi cu mai mare atentie si sa ceri socoteala pentru el si trecand prin sustinut/sponsorizat cauze/ONG-uri/oameni care rezoneaza cu tine si care pot fi purtatori de schimbare si terminand cu participare la proteste pentru cauzele/principiile pe care tu le consideri juste. Astfel schimbi sistemul in ansamblu,

Presupunand ca motivele tale sunt juste (desi, in general, implicarea personala duce destul de mult la subiectivism), ce rezolvi in a-ti face singur dreptate ?! Il omori pe unul, se bucura alti zece ca poate au scapat de el sau vin 3-4 din spate si-i iau locul facand in continuare la fel sau poate mai rau... Nu violenta este raspunsul, ci corectarea derapajelor.

O chestie pe care putini o inteleg - starea actuala de fapt a societatii romanesti nu s-a intamplat peste noapte, ci a fost "consolidata" in timp in ultimii 30 de ani, prin decizii/alegeri/compromisuri mai mici sau mai mari, facute de intreaga populatie a Romaniei. Ne era mult mai usor sa construim o Romanie (mai) corecta / sanatoasa, daca reactionam la nivel de societate inca din anii '90. Dar adevarul e ca multi s-au complacut in starea aia de haos generalizat in care fiecare facea ce vroia fara a-i pasa de consecinte (unii cu castiguri substantiale, altii cu pierderi mai mici).

Uite, pentru ca tot a fost adusa in discutie clasarea dosarului 10 August, am fost prezent la proteste inca din noaptea cu OUG13. Am postat si aici pe forum in perioada respectiva de ce am considerat ca trebuie iesit in strada si mi-am luat si atunci suficiente vorbe de duh. Da, intr-adevar a fost si o cocotare a unora pe respectivele proteste, a fost si o inselare a asteptarilor, dar nu regret cu nimic luarea de pozitie in fata a ceea ce a facut GIO PSD in legislatura / guvernarea respectiva. Din pacate, nu avem posibilitatea experimentarii unor universuri paralele, dar cred cu sinceritate ca Romania actuala arata mai bine cu respectivele proteste decat ar fi aratat fara o luare de pozitie din partea unei parti a societatii civile...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

The following users thanked this post: saureign

Offline Laurentiu

Mobilul crimei din Onesti:

S-a gasit acarul Paun; credeti ca femeia asta a vindut 8 tone de titan? '' ...responsabila de lipsa din gestiune este Aurelia Morosan, care, "si-a indeplinit in mod defectuos obligatiile care-i reveneau privind depozitarea, manipularea, gestionarea si paza produselor". In baza acestor concluzii, pe 11 decembrie 2002 a fost emisa Decizia de imputare 240, cu suma de 8,3 miliarde de lei." Gasiti aici intreaga poveste: https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/de-unde-a-inceput-nebunia-criminalului-de-la-bacau-delapidare-de-8-3-milioane-de-lei--280881.html

Cind ti se ia casa (fara acte justificative) cu tot ce este in ea si te trezesti aruncat in strada iar copilul iti este amenintat cu pistolul ca daca nu paraseste locuinta va fi omorit, nu te aduce in pragul nebuniei? Dupa 10 ani in care a dorit un raspuns legal din partea autoritatilor, criminalul numai cu mintea intreaga nu mai era. De ce l-a angajare femeia a fost pusa sa-si puna gaj casa? Nu cumva toata ''afacerea'' a fost premeditata de cei aflati pe treptele ierarhice superioare? Unii (cei mari) cu malaiul iar ceilalti, cu ... casele luate cu japca.

''Profesorul universitar doctor academician Vladimir Beliş a analizat, la Antena 3, în cadrul emisiunii Sinteza Zilei realizată de Mihai Gâdea, rănile celor doi muncitori. A ieșit la iveală dovada că bărbații au fost torturaţi.'' https://redactia.ro/calvarul-trait-de-cei-doi-muncitori-in-apartamentul-groazei-din-onesti-au-aparut-primele-dovezi-ca-barbatii-au-fost-torturati-de-criminal-103642
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Online bisti

Nu a pus casa gaj la angajare. A fost data in judecata pentru suma delapidata si executorul judecătoresc a pus sechestru pe apartament si altele pana la concurența sumei de 8mlrd.

Intrebarea este: de ce 10 ani de zile nu a fost in stare sa mearga la judecătoria care a dat sentinta sa ceara dosarul cu motivarea?
Trebuia sa ii vina plocon la usa?
Eu ii banuiesc de complicitate si pe vecinii de deasupra care, cred eu, ca l-au ajutat pe criminal sa ii imobilizeze pe cei doi.

Offline toma

Oameni buni, vorbim despre cineva care a ucis cu sange rece doi oameni. Si nu este vorba despre cineva care i-a omorat pe violatorii fiicei minore sau pe criminalul care ii ucisese familia.
NU! Vorbim despre cineva care a omorat cu sange rece doi oameni aflati acolo sa zugraveasca un apartament!

Voi sunteti intregi la minte cand ii cautati scuze???
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Online bisti

Daca te referi SI la mine, eu nu ii caut nicio scuza. Sotia mea a spus chiar: de ce nu l-a impuscat politia in cap direct? De ce se cheltuie bani aiurea pentru "vindecarea" unui criminal?

The following users thanked this post: ntire2000

Offline toma

@bisti nu ma refer la tine.
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline ntire2000

Sa fie foarte clar.
Am pus subiectul în discutie, mai ales pe acest topic, ca sa subliniez faptul ca omul ala - un criminal nenorocit, a ajuns asa ca efect al societatii corupte si defecte în care traieste.
Daca unii sunt analfabeti functional si înteleg altceva, sau mai bine zis nu înteleg nimic din semantica unui text, atunci îmi cer scuze si rog stergerea postarii respective cât si a celor ulterioare generate inutil de aceasta.

PS: am si postat folosind titlul unui film relativ celebru "Law abiding citizen".
Am fost naiv ca sa-mi închipui ca unii au vizionat filmul si au ramas cu ceva explicat vizual, adica babeste.

Daca te referi SI la mine, eu nu ii caut nicio scuza. Sotia mea a spus chiar: de ce nu l-a impuscat politia in cap direct? De ce se cheltuie bani aiurea pentru "vindecarea" unui criminal?
Pentru ca Garcea se menajeaza, nu pot sa iasa la pensie la 48-50 de ani extrem de obositi si consumati fizic (ca mental nu se pune problema).
Cum dracu sa mai încasezi pensia aia de niste mii de lei (chiar euro) si sa te si bucuri de ea?
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline FritzVonSpritz

Incercam sa ne bagam in mintea lui, sa intelegem de ce a facut asa acele fapte, psihic, ce l-a determinat sa treaca de la amenintari la omor?
Stii aia de la BUG Mafia ?   Sunt inofensiv  // Dar gandul meu e criminal...
Si crime nu-s numai la noi, sunt destui care recurg la asa ceva, unele si-mai-si .....Stii cazurile alea de atacuri de la scoli prin America? Psihologii ziceau ca a fost un elev pesrecutat, bla-bla, ....Ii cautau scuza?
Si eu zic la fel, ca sotia lui @bisti.....trebuia adus un lunetist, sa ii bage un glont in freza ! (@shpeedy  o sa sara in sus, ca gandesc foarte gresit, -ca sa ma uit in oglinda, ce am facut eu bun pt societate, daca nu as putea prin societatea civila sa schimb lucruri, de cate ori am iesit la demonstratii - aici vad ca nu a zis decat de OUG 13 la care am participat si eu, dar despre Rosia Montana sau Pungesti, nimic, etc., asa ca imi pare rau de puterea mea limitata de a intelege lucrurile, dar asa gandesc eu)
Ah.....si daca ma intrebati, DA, regret ca pt asemenea fapte s-a scos  pedeapsa cu moartea (in chinuri)
« Ultima Modificare: 04.Mar.2021, 09:45:40 p.m. de FritzVonSpritz »
  • Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....

Offline toma

Am vazut filmul si am inteles paralela facuta. Drept dovada nu am reactionat la acea postare.

Ce a urmat insa depaseste puterea mea de intelegere.

Remarc ca-s facut idiot si ca nu inteleg texte simple.
Poate ar trebui sa recitesti si tu ce am scris.

Pot intelege, nu si aproba, un parinte care isi face dreptate singur si omoara un criminal care i-a ucis familia sau un pedofil care i-a violat copilul.
Nu pot intelege nicicum un om care omoara niste nevinovati pentru o casa pierduta in instanta, nici macar in cazul in care a fost o hotarare injusta.

Atat!

Offline ntire2000

Nu te-a facut nimeni idiot si nu la tine ma refeream.
Vezi de la care postare a degenerat totul si ia masurile de rigoare.
M-am saturat de talentul unuia de a genera permanent flame si de a întretine prin atitudinea de superioritate intelectuala o stare conflictuala cu restul userilor de pe forum - noi astia mai putin talentati si care n-avem oglinda.
Unii vorbim despre mere iar el face permanent compot de pere.

PS: exact ca-n realitatea trista de la Onesti, în filmul ala a murit toata echipa procurorului, aia erau în rolul "electricienilor"....
Viata bate filmul.....
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού