Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700255 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ntire2000

Ba exact asta este problema reala a României.
Aproape 15% din populatia activa a RO este angajata la stat.
Iar jumatate din populatia activa a tarii trebuie sa-i poarte în spate pe restul de 10 milioane.
Da, o sa ziceti ca nu-i asa....
Dar statul din pacate nu produce nimic, decât pierderi.

Opinia unui antreprenor, pe care tocmai l-am vazut astazi la Digi24.
Pentru cine e interesat, merita vazut.
https://www.digi24.ro/emisiuni/in-fata-ta/in-fata-ta-28-februarie-14-00-1459993

Secventa de la min 24:30 descrie perfect societatea româneasca trista în care ne zbatem cu totii.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Asta e unul din motivele pentru care mi-am luat lumea in cap. Sunt cam 50.000 de persoane care s-au "aranjat" astfel încât au devenit statul. La "alegeri" doar schimbați "fata". Si acest stat nu face decât sa-i protejeze, întrețină si sa le asigure un viitor luminos in dauna națiunii. Iar națiunea  e prea tâmpită sa înțeleagă. Pur si simplu sub umbrela "democrației originale" avem o clasa dominanta efectiv feudala. Așa ca... Sa nu va închipuiți ca in restul democrațiilor e mai verde iarba, acest mod de de lucru este generic... Gaddafi a spus odată chestia asta, cu "democrația occidentala" controlata de smecheri folosind mass-media, ceea ce clar nu e democrație... Știți, aia care gândeau in modul "Magna Charta" au murit prin anii 80-90... acum conduc urmașii hipioților si primilor drogați...Eu sunt hipiot dar nu mi-am pierdut capul din cauza principiilor. Pur si simplu ăștia nu  știu ca "pană la Dumnezeu te mănâncă sfinții!"...
« Ultima Modificare: 01.Mar.2021, 02:30:16 p.m. de Costique »
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

The following users thanked this post: Catalln

Offline ntire2000

Law Abiding Citizen de România....

De doua zile urla mass-media despre acest caz.
Nimeni nu-si pune însa problema de ce a ajuns acest om sa recurga la gestul extrem.
Toti vad efectele, nu si cauzele....
Unii sunt relaxati chiar si îsi asteapta în liniste încasarea unor viitoare pensii speciale....
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline shpeedy

Indiferent de la ce s-a ajuns in respectivul punct (unde intr-adevar sunt multe semne de intrebare), nimic nu justifica omorul a doi oameni nevinovati...

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline ntire2000

"Soţii Moroşan nu au ştiut să piardă. Timp de 10 an, şi-au consumat timpul, energia şi banii pentru a lupta în justiţie. Iar în următorii 10, bărbatul, care nu a înţeles nimic din hăţişul juridic în care s-a băgat, a continuat să facă sesizări şi să ameninţe. Nimeni nu l-a considerat însă un pericol real."

Si pe toti i-au durut în fund, as completa eu...
Multi dintre noi cunosc aceste "mori de vânt" ale societatii noastre multilateral dezvoltate.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline shpeedy

Atata vreme cat nu avem toate datele problemei, indraznesc sa spun ca ne dam cu parerea...

Dar tot nu se justifica crima.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline ntire2000

N-a pretins nimeni sa justifice crimele.
Trebuie sa justificam de ce s-a ajuns la ele.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline FritzVonSpritz

Atata vreme cat nu avem toate datele problemei, indraznesc sa spun ca ne dam cu parerea...

Dar tot nu se justifica crima.

Crima nu se justifica, insa omorul da. Ca nu a omorat pe cine trebuie, asta e alta fatzeta, alt aspect.
Cand vezi ca 10 ani te lupti cu sistemul, consideri ca ti se face o mare nedreptate (si conform celor spuse la stiri suma imputata era mult prea mare de s-a ajuns la pierdere apartament), iti vine sa iti faci singur dreptate. Incepand de la "Ion", crime s-au tot facut, pentru un petec de pamant, chiar si intre frati, d-apai fata de straini.....
Si ce admirativi ne uitam la un John Wayne sau Clint Eastwood cum isi faceau dreptate in westernuri, si alea erau crime, dar facute in numele binelui (ok, erau filme, fictiuni, dar bazate pe un sambure de realitate  gen Billy The Kid). Ori Al Capone, care era un bandit si un criminal in realitate, in tineretile noastre unii l-au admirat, cat curaj a avut, cum i-a pus la respect pe cei care reprezentau legea
Posibil ca omul sa fie cu probleme psihice, insa dupa atata lupta cu justitia , cu nedreptatea (din punctul lui de vedere) e posibil sa clachezi.
Nici  noi nu stim cum am reactiona in fata unei nedreptati, a unui eveniment tragic (De cate ori nu ne-am gandit sau zis in sinea noastra ca daca i se intampla ceva copilului meu - ca e caz medical sau dintr-un accident auto ma duc si il caut pe ala si ii iau gatul ? ) Pt ca e posibil ca acel cineva care i-a facut ceva fatal copilului meu, se poate sa scape usor, cu cativa ani de detentie, ori chiar basma curata
Asa ca, sigur ca e condamnabil ce a facut, insa unii ii pot justifica gestul, disperarea
  • Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....

Offline ntire2000

Cand vezi ca 10 ani te lupti cu sistemul....

...cireasa de pe tort au pus-o Garcea.
Aia care s-a dovedit ca-l împuscasera cu gloante de cauciuc chiar si pe unul dintre ostatici.
Din povestea asta ar iesi un scenariu beton pentru o comedie neagra.
Cristi Mungiu ar trebui sa vada ce proiecte are ... poate-si face loc în agenda...
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline ntire2000

Garcea strikes again...

Asta mergea la topicul de amuzament.....
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού