Atata vreme cat nu avem toate datele problemei, indraznesc sa spun ca ne dam cu parerea...
Dar tot nu se justifica crima.
Crima nu se justifica, insa omorul da. Ca nu a omorat pe cine trebuie, asta e alta fatzeta, alt aspect.
Cand vezi ca 10 ani te lupti cu sistemul, consideri ca ti se face o mare nedreptate (si conform celor spuse la stiri suma imputata era mult prea mare de s-a ajuns la pierdere apartament), iti vine sa iti faci singur dreptate. Incepand de la "Ion", crime s-au tot facut, pentru un petec de pamant, chiar si intre frati, d-apai fata de straini.....
Si ce admirativi ne uitam la un John Wayne sau Clint Eastwood cum isi faceau dreptate in westernuri, si alea erau crime, dar facute in numele binelui (ok, erau filme, fictiuni, dar bazate pe un sambure de realitate gen Billy The Kid). Ori Al Capone, care era un bandit si un criminal in realitate, in tineretile noastre unii l-au admirat, cat curaj a avut, cum i-a pus la respect pe cei care reprezentau legea
Posibil ca omul sa fie cu probleme psihice, insa dupa atata lupta cu justitia , cu nedreptatea (din punctul lui de vedere) e posibil sa clachezi.
Nici noi nu stim cum am reactiona in fata unei nedreptati, a unui eveniment tragic (De cate ori nu ne-am gandit sau zis in sinea noastra ca daca i se intampla ceva copilului meu - ca e caz medical sau dintr-un accident auto ma duc si il caut pe ala si ii iau gatul ? ) Pt ca e posibil ca acel cineva care i-a facut ceva fatal copilului meu, se poate sa scape usor, cu cativa ani de detentie, ori chiar basma curata
Asa ca, sigur ca e condamnabil ce a facut, insa unii ii pot justifica gestul, disperarea