Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700270 ori)

0 Membri şi 8 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Citat
Si parerile noastre difera iarasi radical.
Dupa cum am detaliat, eu m-am referit punctual la situatia minerilor, ca vrei sa-i spui mop, lighean, e alta problema, dar la momentul ala n-a existat acolo cel votat, cel ales de mineri si care trebuia sa-i sprijine si sa-i ajute ! Demagogi sunt toti, nu numai ea !
   Sarind peste articolul citat, sa inteleg ca alesul/sii judetului n-ar fi trebuit sa fie alaturi de mineri, n-ar fi trebuit sa-i sustina, pentru ca punctual, despre asta era vorba ?
  Probabil ca prezenta ei acolo, a aratat demagogie, mahala, etc. dar de ce nu a fost acolo cine trebuia sa fie?!
Probabil ca raspunsul e f.simplu : personajul ales n-a fost interesat si nu l-a impresionat situatia acelor oameni. Cum de fapt se-ntampla cu toata clasa politica dupa ce se vede cu voturile luate si stau mandri in scaunele senatoriale, uita instant ce au promis !
   Si apropo de articolul citat, clasei politice chiar nu-i ajunge un mop si un lighean, la cate pacate are !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline toma

Eu sunt destul de sceptic in privinta motivatiei reale. Consider ca e mai probabil sa fi incercat sa-si mai faca ceva "reclama" agatandu-se de situatia respectiva decat ca-i pasa si are cum sa ajute in vreun fel.

Legat de protestul minerilor: daca nu si-au primit la timp drepturile salariale e evident ca protestul e justificat.

Lasand la o parte problema punctuala curenta, statul este repetent in a gandi si implementa o strategie pe termen mediu care sa ofere un mediu propice in zonele respective pentru gasirea de solutii alternative viabile la minerit. Nu poti subventiona la infinit o activitate care devine paguboasa economic in conditiile in care bugetul nu este "pe plus".

PS: Sosoaca ar putea sa ajute initiand in Parlament ceva legi care sa faca posibila aceasta tranzitie de la minerit la alte activitati. Si gasind sustinerea pentru a trece aceste legi prin Parlament. Timpul ne va spune daca va lucra ceva in aceasta directie sau e doar circ ieftin.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Știți ca zona in continuare este considerata ca defavorizata si pensia este corelata cu locația rezidentei... Adică ai pensie mai mare daca locuiești acolo. Sau ai domiciliul... Stiti ce e la 5 km, sus pe munte, din Lupeni? Stațiunea Straja !
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline enicky

Stiti ce e la 5 km, sus pe munte, din Lupeni? Stațiunea Straja !
  Probabil, pensie mai mare cu vreo 50% #:-S
Deci aia cum ies din mina, fuga la schi !! Cred ca nici nu se mai spala... :-))
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Nu 50% dar vreo 10% parca sunt.
Eu am pile in Lupeni...Bat munții aia de vreo 20 de ani...n-am sa uit  niciodată cum au început in forță sa refacă complet drumul spre Herculane ( in 2009 drumul ala era o placere!) ca sa moara cu câțiva zeci de km înainte de final... după 10 ani a rămas tot pe acolo, cică lipsește avizul de mediu...
« Ultima Modificare: 27.Feb.2021, 07:34:55 p.m. de Costique »
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline enicky

Un titlul de articol inspirat
  Nu stiu de ce, dar cred ca o buna parte din aceste salarii merg si in alta parte, nu cred ca raman doar la personajul in cauza... Partidul trebuie sa traiasca si el.

Offline Vecchio

Una din sursele financiare ale oricărui partid, motiv pentru care la noi, aruncă "coardele" pe halcă! :D
Asta-i România! :clap:
  • Vitara 1.4 Passion Allgrip AT/Jymni LJ80
Nu mă cert niciodată cu un prost, că mă aduce la nivelul lui și mă bate cu experiența. Bașca, are și mintea odihnită!
Am o mare calitate - iert foarte repede! Dar am și un mare defect - nu uit nicidată!

Offline enicky

Una din sursele financiare ale oricărui partid, motiv pentru care la noi, aruncă "coardele" pe halcă! :D
  Da si mai este o problema, destul de importanta : sunt obligati prin lege sa-si declare veniturile(declaratia de avere), vizibil pentru oricine, situatie in care se trage falsa concluzie ca si cei de sub ei au salarii similare.
  Aceeasi concluzie falsa s-a tras si in discutia despre sporuri, care, cel putin unde stiu eu in doua institutii, nu se da niciun spor. Probabil ca sunt numai pentru functionarii publici(care nu sunt f.multi) si pentru cei contractuali, nu, habar n-am.

Offline NicNic

Problema salariala a Romaniei nu sunt salariile celor "9 fantastici".
Ci majoritatea salariilor, care ar trebui stabilite corespunzator muncii desfasurate, in mod sustenabil.

Astfel de articole sunt petarde facute sa distraga atentia de la problema reala.

• ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

The following users thanked this post: toma