Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700241 ori)

0 Membri şi 16 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Cum am mai spus,in Romania se poate echivala orice .
Mie mi-a trebuit 1 an sa-mi echivaleze diploma de studii medicale in Franta,am dat examene,etc...
Apropios,cine e penibil? Ca imi exprim parerea sau de ce?
La Colectiv a fost vinovat Ponta? Penibillllo,chiar e penibil de tot🤣🤣🤣🤣

Înseamnă ca nu ai învățat din experienta ilustrului înaintaș Constatin Levaditti - daca nu ma înșel e cel care a scris primul tratat de virusologie - care a muncit o viata la necunoscutul Institut Pasteur pentru ca in tara nu a avut loc, nu era suficient de "calificat"...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

The following users thanked this post: costin_bad

Offline toma

Din contra,cele doua tragedii nu sunt echivalente.
Are rost sa explic? Este fff mult de explicat.
Pe scurt: Suprasolicitarea aparaturii medicale,lipsa personal sanitar calificat ,chiar si auxiliar.

Daca nu sunt echivalente atunci e ok sa ceri reactii politice similare (demisia primului-ministru sau demisia ministrului sanatii)?

Eu cred ca a compara cele doua tragedii este un exercitiu foarte util si chiar merita sa scriem mai mult pe tema asta, am ajunge la niste concluzii interesante. Si mai mult de atat e si o modalitate buna de a cunoaste mai in profunzime cum vedem lucrurile - mai nuantat decat cateva replici de un rand.

Parerea mea este ca desi sunt lucruri importante care le diferentiaza sunt si lucruri mai profunde care le pot apropia. Voi detalia asta si chiar m-as bucura sa detaliezi si tu parerea ta in aceasta privinta, ca sa incropim un dialog.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline chriss

@shpeedy
"Miliardele alea de Euro se afla in salariile (si pensiile) marite in ultimii 1-2-3-4-5-...-10 ani de zile, dati de-a moaka, fara vreun discernamant, pentru securizarea aparatului"🤣🤣🤣

Aici ai dreptate s-au marit pensiile pt securizarea sau securitatea aparatului ...,nu?
Ce pensie s-a marit? Cat are un fost securist sau politis pensie si cat are un om de rand?
Nu are nici o legatura banii imprumutati de  handicapatii din guvernul actual.Au imprumutat in 1 an cat altii in 10! Probabil ca se imprumuta cat mai mult sa scolarizeze pilele care urmeaza sa fie angajate,gen ospataritza  aia,etc...
  • suzuki vitara PASSION 1.6 allgrip 2017
All grip

Offline enicky

...Ce pensie s-a marit?
  @chriss nu te mai deranja sa raspunzi unor astfel de interpelari, care sunt absolut ............(alege tu epitetul!), pentru ca orice tema ai aduce in discutie ti se raspunde cu aceeasi "poiezie", precum face un disc vinil peste care sare acul !
  In schimb, cu toma poti angaja un dialog.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Gen: Bărbat
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline shpeedy

O sa las si eu aici niste 'fapte':

Inteleg ca a iesit pe interval jigodia de Grindeanu. In calitate de sef ANCOM, in afara de marirea la greu a salariilor (pe ce criterii dreaq stie), nu retin sa se fi remarcat cu ceva in aceasta perioada - nici macar site-urile de fake-news inchise (cu greu) in pandemie nu a reusit sa le tina inchise...

Aici ai dreptate s-au marit pensiile pt securizarea sau securitatea aparatului ...,nu?
Ce pensie s-a marit? Cat are un fost securist sau politis pensie si cat are un om de rand?
Nu are nici o legatura banii imprumutati de  handicapatii din guvernul actual.Au imprumutat in 1 an cat altii in 10! Probabil ca se imprumuta cat mai mult sa scolarizeze pilele care urmeaza sa fie angajate,gen ospataritza  aia,etc...

Toate pensiile s-au marit, stai calm - tocmai de aici si problema: daca aplici acelasi procent si la o pensie de 1,000 lei si la una de 10,000 lei in scurt timp vei avea o problema de lichiditate / de buget pentru acele pensii. Acuma, daca e sa incepem sa discutam despre pensii pe de-o parte va fi o discutie foarte lunga, pe de alta parte exista riscul sa nu fim pe acelasi nivel de intelegere al mecanismelor economice/financiare...

Din punctul meu de vedere, pensiile ar trebui tratate diferentiat per contributivitate (desi in esenta la Pilonul 1 tu nu contribui cu nimic la pensia ta, ci doar colectezi niste puncte de pensie), per categorie profesionala, per valoare. Cu (foarte) mici exceptii (pentru unele categorii profesionale), eu as face majoritatea pensiilor pilon 1 la un nivel relativ fix pentru mare parte dintre contribuabili (in fine asta ar insemna ca si contributiile respective sa fie la nivel fix, nu procent din veniturile salariale). Adica, indiferent cat ai castigat in viata profesionala ca venituri, pensia pilonul 1 sa fie cam aceeasi pentru toata lumea (asta iti ofera si predictibilitate pentru un orizont mai mare de timp), pensia pilonul 2 (eventual cea pilonul 3, facultativa) fiind cea care sa se raporteze la valoarea veniturilor lunare (salariu mic/mare -> contributie mica/mare -> pensie mica/mare).

Revenind la securisti, scuze, dar ai gresit masa - banuiesc ca ai o varsta si ca deceniul pierdut (1990-2000) te-a prins major, cu drept de vot si de exercitare a simtului civic. In aceste conditii, cred ca-ti este imputabil de ce ai permis ca fostii securisti/militieni/membrii ai aparatcik-ului sa mai aiba relevanta dupa Revolutie. Mai mult, dupa propaganda de p'aici, indraznesc sa spun ca esti client fidel al mass-mediei din jurul trustului Intact (al unui vechi securist, hot, corupt, condamnat) ori RoTV (al altui penal imbarligat cu Serviciile - Ghita). Aveai Pctul. 8 din Declaratia de la Timisoara pentru care ai fi putut milita...

Referitor la imprumut, vezi ca jumatate din imprumutul angajat reprezinta suma (principal+dobanda) ajunsa la scadenta din imprumuturile anterioare (facute - culmea - de PSD, in exercitiul 2017-2020).

Mai ai nelamuriri?
« Ultima Modificare: 18.Feb.2021, 09:30:54 a.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

The following users thanked this post: saureign

Offline shpeedy

Si inca una despre pensii (speciale, desigur) - https://www.riseproject.ro/pensiile-speciale-paradisul-ridicat-din-bani-publici-si-aparat-printr-un-razboi-al-dezinformarii/

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Offline chriss

@shpeedy
Prietene,as fi multumit sa-mi dai citate din capusorul tau ala istet,nu linkuri,doar atata stii? Am impresia ca miroase a creier ars de la atata rasfoiala pe net🤣🤣🤣
  • suzuki vitara PASSION 1.6 allgrip 2017
All grip

The following users thanked this post: enicky

Offline shpeedy

Daca te-ai uita putin in trecut, ai vedea ca in general scriu destul de mult, cat pot de coerent si de argumentat (este in primul rand o forma de respect fata de mine) - din lipsa de timp (si din oareshce lehamite) nici nu o mai fac prea des in ultimul timp. Eventualele link-uri / preluari de pe net le fac pentru completare (ca sursa de informatie), pentru cine doreste, sau ca baza a discutiei...

Acuma, am si eu o dilema:

Nu are nici o legatura banii imprumutati de handicapatii din guvernul actual.

Intrucat depistez o folosire in sens peiorativ a termenului ingrosat de mai sus, tu in calitate de cadru medical nu vezi vreun conflict intre asta si (macar) Juramantul lui Hippocrate (ca sa nu zic cu intreaga ta pregatire profesionala care ar trebui sa te defineasca ca individ)?!

Online ntire2000

Mda....urmatorul videoclip am vrut initial sa-l postez în topicul de râs.
Dupa ce am mai cugetat un pic mi-am dat seama ca e mult prea trist si locul lui e aici.

Pentru pudici (si moderatori) - contine limbaj licentios (ca în trafic) si va poate crea o stare de disconfort (ca în minunata noastra tarisoara). Daca nu rezistati, opriti la 0:31 si va rog sa treceti peste....

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: enicky, flo1234ro