Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700141 ori)

0 Membri şi 12 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Indiferent de temperatura de afara, turul si returul nu vor fi la aceiași temperatură datorită „cedării” de căldură atât a radiatoarelor (schimbătoare de căldură) cât și a „pierderilor” pe țevi/coloane.
Ca orice sistem tehnic si sistemul de termoficare (in ansablu) trebuie să fie în „echilibu” cât și in stare tehnică corespunzatoare, pentru a functiona corect/bine, aici intră multe elemente/reglaje/etc.
Cat timp sunt „debransari”, inlocuiri de radiatoare/robineti/etc si nu se face o „reechilibrare”, sistemul va function din ce in ce mai „haotic” si cumulat cu problemele din reteaua de distributie primara... rezultatul este „vizibil”.
   Asa este, stiu chestiile astea ptr. ca am fost vreo 6 ani adm. de bloc si vreo 4 presedinte.
S-au facut deja vreo 3 "aerisiri" de coloane din Dec. si pana acum, dar in subsol temp. de intrare este intre 40 si 420, caloriferele sunt calde complet dar insuficient si am inteles ca ar trebui sa fie 55-60 la intrare pentru a ajunge in calorifer 35-40. Termometrul lasat pe calorifer aseara imi arata acum 25 deci atat ajunge in apartament. In camera era 20, acum cu clima s-a ridicat la 21-220cat sa putem sta in tricou, dar sotia mai apeleaza si la bluza de trening.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Pentru comparatie la mine: 33 grade masoara senzorul de pe calorifer si 28 ansamblul termometrului. In camera sunt 22,7.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline enicky

In camera sunt 22,7.
  Aha, deci cateva grade in plus se simt imediat.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline shpeedy

https://spotmedia.ro/stiri/social/fata-nevazuta-a-sistemului-de-termoficare-mamut-din-capitala-orice-noapte-in-care-bucurestenii-au-caldura-e-o-reusita-reportaj-foto

Fara suparare, dar pana cand n-o sa scapam de ipocrizie, nu o sa ne fie mai bine - nu poti sa faci alegeri de rahat (corupti, platforme-program fanteziste, diferite gratuitati, iepurasi de mucava, festivaluri, vouchere, sinecuri samd) vreme de aproape 30 de ani, dupa care sa te minunezi ca-ti pica tavanu' in cap, ca stai in frig si-n intuneric si-n gunoi, ori ca nu ai nici cum sa te misti, ori ce sa respiri in orasul tau...

Si-nca una: https://spotmedia.ro/stiri/eveniment/clotilde-armand-acuza-usl-traieste-la-sectorul-1-ei-au-semnat-cel-mai-pagubos-contract-de-salubritate-din-romania

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

The following users thanked this post: toma, saureign

Offline ntire2000

Daca si din showroom o iei "manevrata".... mai bine ma abtin....

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
  Aha, deci cateva grade in plus se simt imediat.

Conteaza si:

-Departarea punctului termic de bloc;
-Numarul de apartamente alimentate de la un punct termic
-Echilibrarea hidraulica a retelei secundare si calitatea suprafetei interioare a conductelor(punct termic-apartament)
-Neecranarea caloriferului cu perdele, draperii sau corpuri de mobilier.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline enicky

Conteaza si:
    Asa este, pct. termic e la  vreo 2-300m de bloc, cat despre calitatea sprafetei interioare a conductelor n-as crede ca e cea mai buna, avand in vedere ca acum vreo 3 ani cand mi-am spalat caloriferele si am pus robineti suplimentari, a iesit mal negru din ele.

Offline ntire2000

În pandemie, Institutul ”Balș” a cumpărat un laptop pentru gaming de 2.700 de euro și 5 telefoane Iphone 11

De totalul ala de 9500 de euro mai bine-si lua domnu' Cercel un Ignis si nu mai comenta nimeni, nimic.
Poate chiar îl compatimeam....

PS: al dracu' explicatii, eu stiam ca orice achizitie trebuie semnata de manager.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline toma

Banii astia sunt mizilic, faramituri microscopice de fapt, comparativ cu cat se fura din sistemul de sanatate.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline bisti

E o porcarie denumirea aia "gaming" din numele oricarui laptop cu placa grafica dedicata.
Indiferent ce laptop este, de gaming sau de editare video, la toate magazinele apare in titlu GAMING LAPTOP.
Gasesti titulatura asta incepand de la 4000 lei pana la 20.000 lei.

Achizitia din SICAP nu se semneaza de catre manager ci de catre persoana de la achizitii. Managerul semneaza factura de plata, dupa ce laptopul este deja in ograda spitalului, dupa NIR si receptia produsului.