Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700098 ori)

0 Membri şi 7 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline toma

Deocamdata nu prea vad nici o modalitate prin care pot anula/taia aceste pensii in mod legal. Cel putin nu cu CCR in formula actuala.

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline ntire2000

E mai rau de atât.
Eu nu vad nici o dorinta de a le anula, ca modalitati probabil s-ar gasi.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline FritzVonSpritz

Daca scursurile care au candidat acuma la alegeri aveau decenta ca sa anuleze aceste pensii nesimtite cred ca erau si invalizi care se târau pâna la cabinele de vot.

Inainte de vot nu aveau cum sa le taie, ca in mandatul precedent erau tot "de-ai lor".
Asa ca trebuiau sa iasa la vot aia care erau apti si probabil se schimba ceva
De urmarit ce se mai intampla..... >:)
  • Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....

Offline Calin sb

Constituțional nu se pot tăia pensiile acordate deja.
ART 15 /2
  • Superb iV PHEV Style

“ Be first, be smarter, or cheat. Well, I don't cheat “ John Tuld ,Margin call

Offline NicNic

Nu se pot taia. Dar se pot recalcula ...
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline hugbear

Dacă ne-am propune să ne înfrânăm o vreme frustrările, poate am reuși să stăm puțintel strâmb și să judecăm drept.

Rezolvarea problemei (eu i-aș zice marotei) pensiilor este cât se poate de simplă: oreice modificare în domeniu se aplică celor care își încep cariera după intrarea în vigoare a legii respective, iar acest principiu ar trebui aplicat tuturor angajaților, bugetari sau nu. Așa e corect, legal și moral. (Așa cum, de exemplu, orice modificare în domeniul educației ar trebui să se aplice celor care intră în anul următor într-un ciclu de învățământ - preșcolar, primar, gimnazial, liceal - până la finalizarea ciclului respectiv, indiferent ce alte modificări se aduc în această perioadă și care ar fi opozabile celor ce urmează să înceapă alte cicluri)

Că ne convine sau nu, schimbarea regulilor în timpul jocului nu este altceva decât fraudă meschină, indiferent cum încercăm s-o raționalizăm și s-o botezăm prin diverse fente de „doublespeak”, și nu poate duce decât la haos(1) pentru că violează garanția unui „contract social”, nescris dar prezumat. Atenția trebuie să se îndrepte asupra motivelor care au permis abuzuri, dacă și acolo unde ele au existat. De obicei cauzele sunt „găuri” în legislație, și într-un univers normal ar răspunde pentru ele cei care au întocmit, avizat, aprobat și promulgat proiectele respective de legi.(2).

(1) Din punctul meu de vedere, tocmai generarea haosului și neîncrederii reciproce este scopul fundamental al acestei campanii continue. Pentru că, sub masca luptei împotriva „pensiilor nesimțite” scoase în față în mass-media, la o analiză mai atentă s-a observat că ÎNTOTDEAUNA ținta reală a fost reprezentată de pensiile de serviciu ale militarilor - infime comparativ cu sumele scoase în față în presă pentru cu totul alte domenii. Efectele unui eventual succes al reglementărilor aiuristice solicitate sunt devastatoare: 1) neîncrederea IMEDIATĂ a militarilor activi în reprezentanții statului și 2) pierderea loialității celor în rezervă. Pe românește asta înseamnă decimarea capacității de apărare a României, în timp ce în jurul nostru Rusia își încordează mușchii, pe Erdogan l-a mușcat strchea iar Ungaria e din ce în ce mai obraznică. Să ne aducem aminte că pe tot parcursul istoriei noastre dezbinarea și fărâmițarea au fost cele mai eficiente arme îmotriva românilor. Nu trăim în vreun univers utopic, ci în lumea reală în care există parteneri și concurenți, există aliați și inamici dar nu există prieteni. Cu excepția Bulgariei (poate), NICIUNUL din vecinii noștri nu are, realist vorbind, interes ca România să fie un stat solid și agregat.

(2) La un moment dat unii parlamentari se dădeau cu fundul de pământ pentru „răspunderea magistraților”. Dar pentru „răspunderea legislatorilor” nu i-am văzut agitându-se! Ca să dau un exemplu mai aproape de esența forumului, cum ar fi fost ca toți inițiatorii și toți membrii comisiilor juridice prin care au trecut proiectele de legi privind taxele de poluare dovedite mai târziu ilegale să fie obligați să suporte cheltuielile legate de restituirea sumelor împreună cu dobânzile aferente? Credeți că ar mai fi avut ei curaj să meargă pe ideea „dă-o așa că poate nu se prind”? Oare emiterea unei astfel de legi nu contravine alineatului (1) art 69 din Constituție?
« Ultima Modificare: 16.Dec.2020, 12:39:42 a.m. de hugbear »
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

The following users thanked this post: gabineg, shpeedy, toma, Catalln

Offline NicNic

Dacă ne-am propune să ne înfrânăm o vreme frustrările, poate am reuși să stăm puțintel strâmb și să judecăm drept.

Rezolvarea problemei (eu i-aș zice marotei) pensiilor este cât se poate de simplă: oreice modificare în domeniu se aplică celor care își încep cariera după intrarea în vigoare a legii respective, iar acest principiu ar trebui aplicat tuturor angajaților, bugetari sau nu. Așa e corect, legal și moral. (Așa cum, de exemplu, orice modificare în domeniul educației ar trebui să se aplice celor care intră în anul următor într-un ciclu de învățământ - preșcolar, primar, gimnazial, liceal - până la finalizarea ciclului respectiv, indiferent ce alte modificări se aduc în această perioadă și care ar fi opozabile celor ce urmează să înceapă alte cicluri)

Că ne convine sau nu, schimbarea regulilor în timpul jocului nu este altceva decât fraudă meschină, indiferent cum încercăm s-o raționalizăm și s-o botezăm prin diverse fente de „doublespeak”, și nu poate duce decât la haos(1) pentru că violează garanția unui „contract social”, nescris dar prezumat. Atenția trebuie să se îndrepte asupra motivelor care au permis abuzuri, dacă și acolo unde ele au existat. De obicei cauzele sunt „găuri” în legislație, și într-un univers normal ar răspunde pentru ele cei care au întocmit, avizat, aprobat și promulgat proiectele respective de legi.(2).

(1) Din punctul meu de vedere, tocmai generarea haosului și neîncrederii reciproce este scopul fundamental al acestei campanii continue. Pentru că, sub masca luptei împotriva „pensiilor nesimțite” scoase în față în mass-media, la o analiză mai atentă s-a observat că ÎNTOTDEAUNA ținta reală a fost reprezentată de pensiile de serviciu ale militarilor - infime comparativ cu sumele scoase în față în presă pentru cu totul alte domenii. Efectele unui eventual succes al reglementărilor aiuristice solicitate sunt devastatoare: 1) neîncrederea IMEDIATĂ a militarilor activi în reprezentanții statului și 2) pierderea loialității celor în rezervă. Pe românește asta înseamnă decimarea capacității de apărare a României, în timp ce în jurul nostru Rusia își încordează mușchii, pe Erdogan l-a mușcat strchea iar Ungaria e din ce în ce mai obraznică. Să ne aducem aminte că pe tot parcursul istoriei noastre dezbinarea și fărâmițarea au fost cele mai eficiente arme îmotriva românilor. Nu trăim în vreun univers utopic, ci în lumea reală în care există parteneri și concurenți, există aliați și inamici dar nu există prieteni. Cu excepția Bulgariei (poate), NICIUNUL din vecinii noștri nu are, realist vorbind, interes ca România să fie un stat solid și agregat.

(2) La un moment dat unii parlamentari se dădeau cu fundul de pământ pentru „răspunderea magistraților”. Dar pentru „răspunderea legislatorilor” nu i-am văzut agitându-se! Ca să dau un exemplu mai aproape de esența forumului, cum ar fi fost ca toți inițiatorii și toți membrii comisiilor juridice prin care au trecut proiectele de legi privind taxele de poluare dovedite mai târziu ilegale să fie obligați să suporte cheltuielile legate de restituirea sumelor împreună cu dobânzile aferente? Credeți că ar mai fi avut ei curaj să meargă pe ideea „dă-o așa că poate nu se prind”? Oare emiterea unei astfel de legi nu contravine alineatului (1) art 69 din Constituție?

Foarte de acord ca regulile jocului trebuie pastrate pe durata jocului.
Insa regula de pastrare a unei pensii nu stiu sa existe. Intotdeauna ele au fost calculate, ajustate, armonizate cu situatia economica si sociala de la un anumit moment.

Nu stiu sa existe vreun contract de munca sau decizie de pensionare care sa prevada ca pensia primita trebuie pastrata neaparat.
Aplicarea retroactiva ar insemna sa se ceara returnarea unei parti din pensia deja primita. Ori asta nu e corect, evident.
Dar sa reanalizezi din toate punctele de vedere cuantumul pensiei si sa il reajustezi la noi conditii este absolut corect si, mai poste fi, necesar.

Cat priveste problema pensiilor militarilor versus cea a magistratilor/parlamentarilor/"potentatilor", aici trebuie facuta analiza clara: ce e bun/ce nu, ce e necesar/ce nu, ce e corect/ce nu, s.a.m.d.. Tinand cont si de art. 69 din Constitutie , printre multe altele.

Discursul despre politica Rusiei de dezbinare si pericolul extern, este o propaganda la fel ca cea despre "nu ne vindem tara" sau altele la fel de populiste sau nationaliste.
Nu cere nimeni sa slabesti capacitatea de aparare a tarii. Ci doar sa corelezi niste pensii, ale unor categorii socio-profesionale, cu drepturi specifice, stabilite prin legi, care nu stiu sa fie organice, ori din Constituie.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline ...

Am trait s-o aud si pe asta: cu boxa pe troller data la nivel maxim, niste tineri costumati partial (cu pantaloni de-aia tip sac care atarna) se plimba prin cartiere, difuzand colinde si cerand bani pentru asta :). Ce biciuri, strigaturi sau chiuieli in direct? Nu, totul playback.

Offline shpeedy

Canta tu live cu masca pe fata... :fluier:
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline ...

Nu aveau nici masca...
Am probat acum, pot canta cu masca fara probleme.  :fluier: