Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 708685 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline VAXXi

Nu vreau sa comentez de ce aleg unii sa fie slugi in alte tari, cand in Ro nu ar face acele munci! Este imposibil sa castigi atatia bani incat sa merite pretul platit, abandonul familiei! Nu iese nici calculul matematic pe hartie, dar cel din sufletul bietului om! Nu mi se pare un caz fericit, nici cel al marinarilor, care castiga cat sunt pe mare, 2000-10000$ ... dar acesti bani nu pot cumpara momentele pierdute!

E foarte delicat de abordat subiectul pietei muncii; rezumand la maxim, ideile ar fi:

- pentru o munca desfasurata, esti platit atat cat altcineva este dispus sa plateasca; daca eu varuiesc pereti, si-n Romania primesc 1 euro / metru patrat varuit iar in Germania 10 euro / metru patrat varuit, si tragand linie la sfarsitul lunii (venituri minus cheltuieli) imi raman mai multi bani in Germania, atunci clar lucrez in Germania

- aprecierea obiectiva a muncii si recunoasterea calitatii; asta nu prea se-ntampla la noi, din pacate. C-o fi boala romanilor ca natie, c-o fi altceva ... nu stiu. Dar stiu destule cazuri unde oameni angajati pe posturi similare (de ex. soferi) erau remunerati identic, desi unu' era dezastru si celalalt nu. Ii mai dai tu o bonificatie, o chestie ... dar nu repari mare lucru. Intr-un mediu competitiv, se fac evaluari periodice, se vede cand unul sta si-o freaca iar altul e constiincios.

- n-ai unde sa muncesti in tara in domeniul care-ti place. Cercetarea stiintifica, ingineria in diverse domenii de exemplu; am colegi de facultate care-au vrut sa ramana pe domeniul asta, fiind chiar pasionati, si au ales sa-si bage picioarele. Vezi si numeroasele cazuri prezentate in massmedia cu romani care au fost nevoiti sa plece in alte tari pentru a realiza diverse chestii marete, pentru ca aici nu-i ajuta/incuraja nimeni. Unii zic ca se intorc, da' eu fiind mai cinic as zice ca fac o mare greseala.

Si un pic in legatura cu primul punct: decat sa mor de foame acasa impreuna cu familia, mai bine ma chinui nitel departe de casa si ii pot ajuta si pe ei. Asta-i lumea, asta-i piata, asta-i globalizarea.

Iar meserie care sa-ti placa, NU poate exista :) argumentatia mea:

- faci ceva care-ti place in propriul ritm, dupa propriile decizii, cum vrei si cum te taie capul
- cand primesti bani pentru asta, renunti la tot ce-am mentionat mai devreme: trebuie sa urmezi proceduri, norme, termene limita, etc
- facand zi de zi un lucru, ajungi sa te saturi de el oricum pentru ca asa e firea umana
- rezulta ca nu-l mai faci cu placere. Si de la capat.
Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007
Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995

Offline body

@leutz .
Nu stiu daca e cazul sa fii ironic , dar nu esti singurul care sta ( lucreaza ) pe afara . Si eu am ceva mai mult de 2 1/2 ani de lucrat pe afara in conditii climatice nasoale ( desert ) in petrol , unde contrar a ceea ce se crede pe aici se munceste destul de dur si nu ma bat cu caramida in piept. Si eu am adus cativa fosti colegi arabi sau pakistanezi (ingineri) care au lasat bani pe aici.
Nu stiu ce intelegi tu prin patriotism , eu inteleg sa-mi mearga si mie bine nu inteleg sa fac sacrificii pentru militari , militieni , judecatori sau alte asemenea parasute.
Nu cred ca a fi solidar cu toate putorile care umplu birturile si se vaita ca li se taie veniturile inseamna sa fii patriot .
Parerea mea , care este.
PS De ce nu am ramas pe afara desi am avut o serie de oferte bune , poate ca sunt fraier, poate ca sunt patriot , nu stiu.
PS 2 Din 3 ingineri de la locul meu de munca ( faceam toti acelasi job ) unul e in Emirate , unul e in Canada, eu sunt ultimul mohican in tara.
Seic de ploiesti cu Mitsu Outlander si nevasta cu Vitara

Offline edy70

Ca tot se vorbeste de patriotism ....

patriotism = Sentiment de dragoste şi devotament fată de patrie şi de popor, statornicit în decursul istoriei.
patriot = Persoană care îşi iubeşte patria şi luptă pentru apărarea şi prosperitatea ei.
"Tara aceasta piere din lipsa de oameni, nu din lipsa de programe. Aceasta este parerea noastra."   
SX4 1.6i GS 107 CP 4x4 gri-metal
Raspunde la numele de ZAMBI.

Offline Forte

Stiti ce impozite sunt pe salarii in Ro? Dar in alte tari?!

-----------------------

Stire de ultima ora, de maxima importanta ... se intampla lucruri bune si RO:
http://www.libertatea.ro/stire/a-crescut-limita-de-viteza-vezi-lista-completa-a-localitatilor-in-care-poti-circula-cu-70-km-h-319753.html

Si un comentariu adevarat: Jurnalistii lui peste, in toate localitatile pe care le-ati specificat mai sus limita de viteza este de vreo 2 ani de 70km/h :)). Penibililor

Offline hepure

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 50
  • Gen: Bărbat
Nu stiu daca postez unde trebuie, sa-mi fie iertat si mutat subiectul, insa cred ca tine tot de topicul "Tara unde traim".

Sa vedeti ce tocmai mi s-a intamplat:

Am fost sunat ieri pt un interviu la o firma din Bucuresti, zona Razoare. M-a programat tipa la 11:45. Eu stau in zona Lujerului, deci nu puteam sa fac mult, am plecat pe la 11:25 de acasa. Firma avea punctul de lucru in perimetrul unui parc industrial destul de mare. Ma suna tipa la 11:45 si ii spun ca sunt in zona si ca mai fac cateva minute. Zice "ok". Gasesc in cele din urma parcul respectiv, dupa ce a trebuit sa ocolesc zona pt ca strada era cu sens unic, si intreb la poarta despre firma respectiva, mi se spune ca tre sa mai merg putin, sa fac dreapta la un mom dat si sa cobor o panta (panta pe care a trebuit sa o si urc, in conditiile in care tot parcul era acoperit de zapada si pe alocuri gheata). Am ajuns in fata firmei la 11:49 fix si ma suna tipa: "Am vb cu domnul director si va tre sa va reprogramam, imi pare rau, dumnealui va astepta la 11:45". M-am abtinut cu greu sa nu o injur sau sa cobor din masina, sa intru in sediul lor si sa nu ii iau la palme.

Acum... sunt eu nebun? Oare cele 4 min de intarziere nu imi puteau fi iertate? Puteam sa mai astept daca era randul altei persoane sa intre la interviu, dar sa ma trimita acasa cand eu eram exact in fata geamului lor, in masina, pregatit sa o parchez... dupa ce am cautat locatia timp de 5 minute?
"If you hold a sword with both hands, it is difficult to wield it freely to left and right, so my method is to carry the sword in one hand" - Miyamoto Musashi * The Book of Five Rings

Offline rexkrokiDAU

Indiferent ce ai zice, greseala iti apartine. La un interviu, nu ai voie sa intarzi, indiferent ce se intampla. Daca totusi ralizezi ca nu ajungi la timp, e bine sa incerci sa dregi busuiocul si sa-i suni tu sa-i anunti ca ajungi mai tarziu si sa-i intrebi daca e ok sau e mai bine sa reprogramati interviul.

Offline Leutz

Subscriu  :)
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline shpeedy

@hepure: imi dau seama ca esti suparat si revoltat de cele intamplate, dar aceasta situatie se putea intampla foarte bine si in orice alta tara mult mai civilizata decat Romania (in Germania cred ca nici nu-ti mai raspundeau la telefon dupa ora 11:45, daca nu ajungeai). Mai mult decat atat, vremurile actuale fac sa fie o inflatie de candidati comparativ cu posturile disponibile. Acest lucru le permite angajatorilor sa abordeze mult mai lejer interviurile, pentru ca nu mai sunt la mana candidatilor (cum era situatia pina in 2008), ci din contra.... 
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline edy70

Eu am patit invers. Sosesc cu 10 min. inainte, trec de portar, ajung la secretara cu 3 min. inainte de ora fixata, sunt poftit intr-o sala de sedinta si .... astept , astept ..... 15-20min. pana doamna director binevoieste sa-si aduca aminte de mine. Si colac peste pupaza, lucru nementionat in oferta, postul era cu relocare din Zalau la ...... Constanta :-O. Asa ca am zis pas. si bine am facut, asta in 2009. Acum firma este in insolventa, reorganizare.
"Tara aceasta piere din lipsa de oameni, nu din lipsa de programe. Aceasta este parerea noastra."   
SX4 1.6i GS 107 CP 4x4 gri-metal
Raspunde la numele de ZAMBI.

Offline hepure

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 50
  • Gen: Bărbat
Sunt de acord ca ar fi trebuit sa ajung mai devreme, dar tipa m-a sunat la 11:45, putea sa-mi spuna atunci ca nu mai are rost sa vin fiindca nu ma mai vor primi. Si, in plus, eu ma gandeam ca au pus la 11:45 pt a avea 15 min buffer, sfertul academic.

In fine, sa-mi fie invatatura de minte. De acum voi pleca mult mai devreme de acasa.

"If you hold a sword with both hands, it is difficult to wield it freely to left and right, so my method is to carry the sword in one hand" - Miyamoto Musashi * The Book of Five Rings