Serios,
@remarque?! Si chiar nu vezi vreo problema cu aceasta abordare?! Nu vezi bias-ul?
In primul rand, eu vad o diferenta intre informatia originala (in situatia precizata de tine, raportul corpului de control de pe site-ul oficial al Guvernului) si respectiva informatie deja prelucrata/procesata pe - sa zicem - DCnews sau LuJu sau Sputnik sau ...
Prefer intotdeauna sa ma raportez la informatiile la prima mana si sa le procesez/analizez eu singur inainte de a ma duce spre o interpretare a lor de catre unu si altu'.
In al doilea rand, ceea ce ai adus in discutie nu era cazul unei informatii seci cum ar fi un raport/niste date/o fapta, ci era deja o interpretare data de catre un individ. Pentru tine fac sens explicatiile alea. Pentru mine nu fac deloc sens daca ma apuc sa sap despre respectivul individ.
In al treilea rand, spui ca este verosimil ceea ce spune individul. Mie mi s-ar parea mai verosimil (desi recunosc ca nu sunt chiar atat de sigur) ca in spate sa fie Rusia pentru ca recunosc directiile (clasice, deja) pe care marsheaza de cativa ani in Romania - religia ortodoxa, caracterul mesianic al poporului roman prin originile dacice, nationalism (nu patriotism) desantat samd.
Spun ca nu sunt chiar atat de sigur ca ar fi Rusia pentru ca:
1. Desi costurile aferente implementarii unui "produs" ca AUR intr-o tara ca Romania nu sunt chiar atat de mari, multiplele "piete" pe care tot lucreaza Rusia pentru livrarea unor produse similare ajunge sa coste - in total - destul de mult. Si contextul nu e chiar atat de favorabil pentru Rusia ca sa nu se uite la fiecare letcaie - pretul petrolului e la un minim istoric de ceva vreme, situatia economica firava a Rusiei inca dinainte de pandemie este acum si mai varza. in plus, ma gandesc ca ar fi facut ceva sa-si asigure in continuare stapanirea absoluta asupra fostelor colonii, ca Rep. Moldova ori Belarus, nu sa se arunce cu produsul asta tocmai in Romania.
2. Unii vad politica ca pe un business de furnizare de servicii - daca dai crezul / doctrina care se cere la un moment dat de catre un segment suficient de mare de populatie, ajungi in Liga mare si de acolo te-ai facut om. Or astia de la AUR au sesizat ca e rost de mancat o paine buna de pe urma acestor alegeri parlamentare - au identificat segmentul-tinta (care era cam in hibernare) si l-au bombardat cu publicitate. Ce s-a intamplat mai departe stim...