Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 708696 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline adrian_r5

pot sa merg linistit la culcare

... spor la treaba  ;)
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline rexkrokiDAU

Mult succes va doresc ... daca atata puteti. E mesajul pe care vi-l transmit din toata inima

De multe ori ceilalti nu sunt asa cum am vrea noi sa fie, dar asta nu e un motiv sa fi ironic.

Offline Leutz

Da ... imi cer scuze. Probabil ca exprimarea a fost in cateva randuri un pic tendentioasa. Insa nu-mi retrag nici un cuvant. Cred ca se poate trece peste, intr-o incercare de a prinde ideea de ansamblu. Repet, am postat ca utilizator si am emis o opinie personala la care nu  renunt. Ca moderator nu m-as fi apucat sa tin discursuri moralizatoare, intrucat asta nu tine de activitatea clubului SCR.  

Deci, ca si utilizator, cred cu sinceritate ca aceasta e solutia si imi pare rau ca ea invita la munca de lunga durata, tenacitate, staruinta ... lucruri care sunt greu de realizat si greu de cerut celor din jur. As fi vrut sa poata exista solutii usoare si eficace intr-un timp foarte scurt; insa asa ceva nu exista.

Invitatia de a posta despre diverse activitati de genul celor enumerate este si ea sincera, nu e nici o urma de ironie. Poate chiar deschidem un topic separat pe tema asta. Mi-ar place sa gasesc parteneri de discutii ... de propuneri ... si - de ce nu? - de miscat cate ceva in avantajul nostru, ca natie. Nu se stie niciodata !!!
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline Forte

Unii dintre voi sunteti parinti ... sunt sigur ca stiti ca in meseria de parinte nu ai voie sa ratezi, nu poti sa te scuzi sau sa demisionezi. Orice decizie iei are implicatii asupra viitorului copilului tau! Asa ca, mereu vei incerca sa fii informat si sa faci tot ce poti ca sa-i fie bine copilului!

Oare, de ce nu ne facem la fel de bine treaba si la locul de munca? Cand plecam din tara respectam toate regulile, muncim enorm si avem rezultate, aici, in schimb aplicam regula lui merge si asa!

Cel mai mare copil al meu, este firma mea, facuta in 98 si eu lupt pentru ca ea sa traiasca, nu se descurca singura! Pentru ea fac o gramada de lucruri care ma consuma si pe care multi nu le-ar face, dar le fac pentru ca trebuie, nu pentru ca renteaza! Calitatea este mult mai importanta decat cantitatea! Produsul/Serviciul care il vand eu nu se face nicaieri in lume, indiferent de pret, este multa munca, multa seriozitate si multa dorinta ca toata lumea sa fie multumita!

Globalizarea nu are cum sa ne rapeasca puterea de a face lucruri unice din dorinta de a fi noi insine!

P.S. Nu va mai uitati la stiri, nu mai este mult si doua posturi diferite vor da rezultate diferite la acelasi meci!

Offline sfichiu

Leutz,prin ce-ai scris tu ma faci sa cred ca iti mai curge prin vene un pic de patriotism deoarece ai incercat sa faci ceva pt Romania,dar este ca un strop in ocean.Prin ceea ce afirmi iti dau dreptate numai jumatate fiinca restul se prezinta altfel.Concret in Romania trebuie sa dispara birocratia,mita,invidia etc,si la conducerea ei sa fie niste oameni patrioti care sa lupte pt binele fiecarui om ce traieste pe acest pamant.Dar cand profesorii sunt umiliti,doctorii pleaca pe rupte afara sau chiar li se sugereaza acest lucru,sau mai nou cand se atata ofiterii superiori catre cei inferiori pentru dezbinare....ce sa mai zici?....Ca sa intreprinzi ceva pe cont propriu ai de suportat o serie de taxe,impozite si controale de tot felul incat cu greu supravetuiesti daca recurgi la metode mai putin"ortodoxe"-stiu din proprie experienta!O sa dau 2 exemple concrete.
   1.Un amic a incercat sa cultive in sera legume si flori pentru a nu mai manca rosii din turcia sau mai stiu eu din ce colt din lume.A trebuit sa se lase de afacere deoece facturile la curent,caldura,taxele si conroalele l-au dat gata.Statul nu te ajuta deloc ,nare-mi in primul an.
   2Judetul in care traiesc Suceava se stie ca are cea mai mare suprafata de padure din toata tare.Pana in l99o existau in judet 5 fabrici pe profil de mobila iar in Suceava un combinat de prelucrare a lemnului care avea in cadrul lui 8 fabrici pe profil.Acu nu mai funcioneaza decat o sectie cu vreo 60 de oameni,iar celelante fabrici din judet sunt inchise.Dar lemnul tot se prelucreaza,insa cine? EGGER o firma din Austria care a obtinult la un pret pe nimic cocesionarea unor terenuri cu paduri(cred ca pe 99 de  ani) si pruc ei acu parchet,placi usb etc,iar un muncitor castiga cca.600.ron
 Concluzia e ca se duce si-o politica ca Romania sa nu fie o tara ce produce ci una de larg onsum si de asta am afirmat cei care ne conduc sa tina cu poporul creind o legislatie care sa duca la cresterea liberei initiative,altfel o sa se faca mereu supermarket-uri pe locul fabricilor
 Cutoate aceste greutati mai sunt si oameni care razbesc si fac ceva!
  • VITARA S ,Matiz

Offline WayOfLife

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2846
  • Gen: Bărbat
  • Fuffy POWER! - 0724.19.64.19
.....ai incercat sa faci ceva pt Romania,dar este ca un strop in ocean......

No offence...dar un strop plus inca un strop plus inca unul fac o baltoaca. Mai multe baltoci adunate fac un lac mic...Mai multe lacuri mici adunate................Intelegi ideea, nu?
4 roti:Do not fear, 'cause the SWIFT is here! Suzuki Swift 1.3 GS Superior White WIP!Nume de cod: White Fury!
2 roti: DHS Climber 2642 Full Suspension

Offline sfichiu

DA...insa tre sa existe UNITATE si VOINTA! :D
  • VITARA S ,Matiz

Offline Laurentiu

Concluzia e ca se duce si-o politica ca Romania sa nu fie o tara ce produce ci una de larg onsum ...
Subscriu la cele scrise mai sus. Iasiul, dintr-o forta industriala, nu a mai ramas cu nimic (nu Metalurgie, nu Combinat de Utilaj Greu, nu Tehnoton, nu Mase Plastice, nu Nicolina, nu Tesatura, nu Fabrica de Ulei etc). Toate au fost vindute si aduse in stare de faliment pt a se elimina concurenta de pe piata de desfacere.

Oare, de ce nu ne facem la fel de bine treaba si la locul de munca? Cand plecam din tara respectam toate regulile, muncim enorm si avem rezultate, aici, in schimb aplicam regula lui merge si asa!
Daca munca ar fi platita cum trebuie, crezi ca s-ar mai chinui oamenii sa-si lase familiile si sa plece slugi la strainii din afara tarii ?

...dar un strop plus inca un strop plus inca unul fac o baltoaca. Mai multe baltoci adunate fac un lac mic...Mai multe lacuri mici adunate...
Asta daca nu intervine seceta (interesele meschine ale statelor care ne vor o societate de consum si nu un competitor pe piata). Cum scoti putin capul la lumina, se gaseste unul care sa te aranjeze.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Forte

Daca munca ar fi platita cum trebuie, crezi ca s-ar mai chinui oamenii sa-si lase familiile si sa plece slugi la strainii din afara tarii ?

Intai muncesti, iti faci treaba bine si apoi astepti recompense! Cu siguranta nu toate vor veni in bani! Vei primi si recomandari si doar multumiri! Dar cu siguranta iti vor fi recunoscute calitatile si nu vei muri de foame!

Nu vreau sa comentez de ce aleg unii sa fie slugi in alte tari, cand in Ro nu ar face acele munci! Este imposibil sa castigi atatia bani incat sa merite pretul platit, abandonul familiei! Nu iese nici calculul matematic pe hartie, dar cel din sufletul bietului om! Nu mi se pare un caz fericit, nici cel al marinarilor, care castiga cat sunt pe mare, 2000-10000$ ... dar acesti bani nu pot cumpara momentele pierdute! Depinde mult de firea fiecaruia, unora le place sa fuga, altora sa se plimbe sau altii prefera sa stea aici!

La teorie se zice sa-ti alegi o meserie care sa-ti placa, daca esti si platit pentru aceasta ... este foarte bine!

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14589
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Adevarat e ce spui mata', dar daca pentru meseria ta care iti place nu esti platit, atunci e hobby, nu meserie!  ;)
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice