Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700234 ori)

0 Membri şi 11 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Vecchio

.....
Poate Japonia sau emirate ca sa răspund punctual.
Recomand Japonia! :good:
Acolo am trăit și văzut punerea în practică a sloganului - omul pentru societate și societatea pentru om; filozofia patronului - dacă angajatului îi merge bine, mie îmi merge și mai bine și a angajatului - dacă la patron îi merge bine, atunci și mie o să-mi meargă bine. Ca să nu mai vorbesc de civilizație....Oricum ar fi , pentru ei ești un Gaikokujin!
E o altă lume!
  • Vitara 1.4 Passion Allgrip AT/Jymni LJ80
Nu mă cert niciodată cu un prost, că mă aduce la nivelul lui și mă bate cu experiența. Bașca, are și mintea odihnită!
Am o mare calitate - iert foarte repede! Dar am și un mare defect - nu uit nicidată!

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Gen: Bărbat
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
@toma am obosit sa mai cred în fata morgana. Eu nu am copii dar pe toți ii sfătuiesc sa plece fără nici un regret.
Nu numai pt clasa politică dar și pt climă!!
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Online ntire2000

Inteleg ce spui.
Din pacate nu am nici o solutie miraculoasa. Cred ca schimbarea in bine e rezultatul unui efort colectiv

Ca sa fie un rezultat colectiv atunci trebuie luata în considerare fiecare opinie, chiar daca ea este deranjanta.
Colectivitatea este formata din indivizi unici ale caror opinii particulare luate împreuna pot duce la formarea unei opinii general acceptata de toti.
Ori la noi, atâta timp cât se baga pumnul în gura celui care este "altfel" nu ne putem astepta la progresul colectivitatii.

La noi se obisnuieste de vreo (minim) 10 de ani sa apara presedintele în fiecare seara cam pe la ora 18 sau 19, parfumat sau încrezut, si sa ne traseze directia.
Nu cred ca în tarile dezvoltate civilizate si cu adevarat democratice presedintele are "guvernul meu" sau "parlamentul meu".
Pentru astfel de expresii chiar cred ca risca sa fie zburat din functie.
« Ultima Modificare: 24.Nov.2020, 07:49:18 p.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline toma

Te inseli foarte tare. Depinde de tara si de puterea cu care este investit presedintele, in unele e doar simbolic in altele (cum ar fi USA) chiar este guvernul lui.

Cat despre ce am spus legat de binele facut de fiecare in parte, fie ai rastalmacit intentionat ce am vrut sa spun, fie n-ai inteles nimic.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Online ntire2000

Eu zic sa studiezi ce fac japonezii în pauzele de masa.
Si ce fac românii.
Si apoi sa comparam rezultatele colective.

Daca tu ai înteles ca rastalmacesc postarile tale sau ale altora atunci ai idei preconcepute si cu astea chiar nu se poate lupta.

PS: lasam cazurile particulare gen USA - tarâmul "democratiei", unde te ia dracu daca zâmbesti strâmb politistului sau esti de alta culoare.
Vorbim de Europa, mama civilizatiei.
Si chiar si în USA, o data pe an, presedintele are un discurs intitulat "starea natiunii" - un fel de dare de seama fata de alegatori.
Ca abereaza sau minte în discursul respectiv, asta e alta treaba.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Gen: Bărbat
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
Va spun eu fata morga la care visăm este victima la. Caracal.
Suntem pe un drum fără intoarcere (politic) dar și uman de vreo 30 ani.
Suntem, fără scăpare.Sper sa ma înșel.
Mai discutam peste 4 ani.... Care mai scăpa????
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline toma

Nu stiu ce fac japonezii in pauza de masa dar sunt publice cifrele cu sinuciderile si cele legate de burnout.

Romania nu este nici pe departe cel mai rau loc de pe pamant insa ar putea fi mai bun decat este acum. Si chiar simtitor mai bun fara prea mult efort. Poate de asta e atat de frustranta situatia...

@ntire2000 mi-e foarte dificil sa inteleg directia replicilor tale. In afara de a contesta totul si orice nu prea deslusesc altceva  :dknw: Oi fi eu obosit sau ceva...
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Online ntire2000

Ca sa-ti explic cât mai simplu.

In firea românului este sa conteste sau sa atace orice parere/opinie/idee diferita care e a celui de lânga el.
In loc sa vina cu ceva constructiv, sau daca nu poate asta macar sa sustina acele pareri/opinii/idei bune, e mai simplu sa distruga.
Asta vine din ciuda, orgoliu, prostie, lipsa de educatie, etc.

Noi vrem sa fim mereu primii la nivel individual, nu colectiv.
O reminiscenta a comunismului care a creat "omul modern", în stare sa sape muntii cu mâna goala, chiar daca nu stia bine tabla înmultirii si un pic de geometrie în spatiu (la noi mor o gramada sub maluri de pamânt în timp ce sapa santuri).

Exemplu:
Halep a povestit în interviul cu Andi Moisescu ca a ramas socata dupa un turneu când a vazut-o pe una învinsa si aia a iesit râzând si total nepasatoare de pe teren vis-a-vis de drama de a fi pierdut finala.
Era rezultatul educatiei, respectiva stia ca înfrângerea aia nu e ultimul meci, mai urmeaza si alte finale.
La noi nu, putem face o drama din orice, de parca ar fi ultima.
Asa ne crestem si copiii (unii dintre noi).

Minutul 15:18. - chiar va invit sa urmariti acest interviu, sa vedeti cum s-a modificat mentalitatea unei românce, în contact cu lumea competitiva de dincolo - o ciocnire a unui set de valori calibrat pe educatie si civilizatie cu un set de valori cladit pe principii gen "merge si asa" si "rezolvam din mers".

« Ultima Modificare: 24.Nov.2020, 08:25:44 p.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline toma

Daca imi permiti o mica rautate: intrebarea este daca ce ai scris mai sus despre romani este rezultatul unei evaluari in fata oglinzii  ;-)

@ntire2000, cunosc personal suficent de multi oameni care nu se incadreaza in tipologia expusa de tine pentru a nu fi de acord cu o astfel de generalizare.

Sa recapitulam:

Eu afirm ca parerea mea este ca schimbarea in bine nu trebuie asteptat de la politicieni "salvatori" ci este mai degraba suma actiunilor sau inactiunilor noastre.

Tu imi replici cu:
-  "Ca sa fie un rezultat colectiv atunci trebuie luata în considerare fiecare opinie, chiar daca ea este deranjanta" si cu presedintele si guvernul meu
-  studiul pauzelor de masa la japonezi pentru a intelege ce inseamna actiunea colectiva
-  cat de egoisti si distructivi sunt romanii

Raman la parerea ca nu ai inteles ce am vrut sa spun.

Online ntire2000

Tu sa fii sanatos.
Daca ai între 30-35 de ani, atunci o sa întelegi peste vreo câteva cincinale.
Eu momentan nu vad decât egoism, dezbinare si multa prostie (analfabetism, inclusiv functional), dar poate ma uit în directia gresita.
Fara prea multe explicatii degeaba, colegul a expus situatia foarte "concentrat", si vezi tu .... are exact cincinalele alea în plus la vârsta.

Citat
Suntem pe un drum fără intoarcere (politic) dar și uman de vreo 30 ani.
Suntem fără scăpare. 
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού