Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700326 ori)

0 Membri şi 7 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline NicNic

Si cand spuneti ca vom avea alegerile urmatoare in Romania?
Inainte sau dupa finalizarea acestor autostrazi ...?
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline enicky

Buna intrebare ! :-))
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ...

Eu abia astept sa gonesc cu maximul permis de lege, timp de cateva zeci de secunde, pe aia circa 6 km care cica vor fi deschisi circulatiei in decembrie intre Rasnov si Cristian...

Offline hugbear

Am vrut să fac o introducere filmuletului de mai jos dar nu pot, nu-mi găsesc cuvintele...

Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

The following users thanked this post: ntire2000, enicky

Offline NicNic

Am vrut să fac o introducere filmuletului de mai jos dar nu pot, nu-mi găsesc cuvintele...

Inca un reportaj bombastic.
Imi pare rau ca mi-am pierdut timpul urmarindu-l.

Este vorba despre o greseala/eroare tehnica  a unui operator de energie electrica.
Partea cea mai neplacuta este ca acel consumator, in naivitatea sau nestiinta lui (ori delasare) a fost pagubit o perioada lunga de timp, vreo 11 ani zice el.
Dar legea nu ii mai permite sa recupereze mai mult decat zice: 3 luni.
Probabil ca in instanta se va putea ajunge pana la limita de prescriere conform codului civil.

In rest, reportajul este complet neprofesionist, utilizeaza termeni tehnici incorecti.
Acea constanata K se vede clar ce reprezinta din documentul filmat. Nu e o inventie a nu stiu carei companii.
Si in alte tari se utilizeaza acest parametru, specific transformatorilor de curent.

Tara unde traiesc: neprofesionistii fac anchete si acuza.

Desteapta-te romane!

The following users thanked this post: Catalln

Offline ntire2000

Lucrezi cumva la Electrica?  :dknw:
Clipul asta l-ai vazut? Tot "neprofesionist" e?

PS: Iar tipul pagubit numai naiv si nestiutor nu mi se pare ca e, cred ca daca se apuca de studiat pe o tema data îti da lectii la final.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

Inca un reportaj bombastic.

Este vorba despre o greseala/eroare tehnica  a unui operator de energie electrica.

Tara unde traiesc: neprofesionistii fac anchete si acuza.
     De acord cu eroarea de calcul, tehnica cum o fi, dar,  11 ANI? 
O greseala care se repeta atata timp si mai este si acoperita de lege, parca miroase a altceva....
   Si reportajul in sine nu este o ancheta. Omul vrea sa faca publica o situatie care se poate intampla oricui. cel putin asa am inteles eu...

Offline NicNic

Lucrezi cumva la Electrica?  :dknw:
Clipul asta l-ai vazut? Tot "neprofesionist" e?

PS: Iar tipul pagubit numai naiv si nestiutor nu mi se pare ca e, cred ca daca se apuca de studiat pe o tema data îti da lectii la final.

Persoana din primul clip postat pe aceasta tema, este naiva sau nestiutoare, daca timp de 11 ani nu si-a dat seama ca are o problema asa grava.
Nu lucrez la Electrica, nici macar electrician nu sunt.
Dar am curiozitatea de a cauta sa inteleg chetiunile tehnice.
Intamplator, experienta de lucru m-a pus in contact si cu astfel de probleme.
Discut destul de des cu un expert ANRE ca sa pot si eu sa inteleg unele chestiuni intalnite.

Aceasta a doua situatie este mai credibila de a fi vorba despre o inselaciune cu buna stiinta din partea furnizorului de energie electrica.
Insa daca ar fi existat o explicatie clara a fenomenului reclamat, sunt sigur ca s-ar fi remediat aceasta problema.

Desteapta-te romane!

Offline Catalln

OD (operatorul de distribuție) se supune legilor achizițiilor publice pentru orice serviciu sau materiale/echipamente achiziționate.
Contorul de energie electrica atât timp cât poate fi comercializat pe piața românească respecta cel puțin reglementările impuse de reglementator, ANRE.
Avand in vedere cele de mai sus, singurul criteriu care primează este prețul.
In cazuri din acestea lucrătorii de la OD sunt legați de mâini și de picioare, înlocuiesc contorul cu pricina și îl trimit la verificat, fie la producător fie la BRML, funcție de speță.

Din păcate reglementarea în acest domeniu nu mai tine pasul cu tehnologia, pe vremuri domeniul energetic era foarte bine și strict reglementat, lucrurile erau clare fără loc de interpretări, acum e... haos întreținut de neputință, nepăsarea, incompetenta ANRE lui.
Nu ar fi singurul domeniu din România ce este în aceasta situație.
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la