Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700374 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ntire2000

Iar scolile ca institutii de învatamânt au program fix si pun lacatul pe porti, nu trebuie pazite - ca nu sunt bani, iar noi ne plângem ce tara minunata avem.
SUA au campionate de baschet si fotbal american la nivel de juniori mai bune decât campionate nationale de seniori ale altor tari datorita faptului ca au interzis accesul tinerilor la facilitati sportive si i-au îndemnat sa sparga seminte si sa se asocieze în gasti interlope, nu-i asa?
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14538
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Păi eu ce-am zis? Școlile sunt sub "aripa" autorităților locale, pe care le doare in pix de activitățile extrașcolare: cercuri stiintifice, sportive, artistice, turistice, etc. Astea se fac cu bani (buget sau sponsori) si/sau cu voluntariat. Greu la deal cu boii mici!
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline enicky

Ca tot vorbiti de institutii de invatamant si educatie :

Ziua Profesorului, pe prima pagină din Google: surpriza zilei pentru toți profesorii
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ntire2000

Da, la noi ziua educatiei s-a sarbatorit prin needucare.
Ca si ziua muncii, de altfel..... sarbatorita prin leneveala.....
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline ...

Sotia a făcut azi o oră de română cu cei de a VIII-a, care sunt oricum online pe motiv de caz pozitiv în clasă. Nu a fost obligatoriu, dar așa a considerat că e bine.
Ziua Muncii e cam peste tot sărbătorită prin inactivitate...

The following users thanked this post: ntire2000, enicky

Offline enicky

Da, la noi ziua educatiei s-a sarbatorit prin needucare.
Ca si ziua muncii, de altfel..... sarbatorita prin leneveala.....
   Elegant ar fi sa uram un  La Multi Ani cel putin celor de pe forum care nu lenevesc si probabil au educat generatii !
    Cu atitudini permanent sceptice, negative si cu lozinci "nu reusesc", "nu se poate", etc., nu vom progresa ! Zic si eu..., fara suparare !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: gabineg, gabi males

Offline ntire2000

Sotia a făcut azi o oră de română cu cei de a VIII-a...
Din ce am înteles citind pe aici amândoi sunteti din garda veche (fata de care ma simt si eu apropiat ca vârsta).
Noi am fost crescuti sa faurim societatea multilateral dezvoltata, fapt care ne împinge deseori spre voluntariat (sau munca degeaba cum zic unii) greu de înteles pentru unii mai tineri.
Foarte frumos din partea doamnei, cel mai probabil motivatia principala a fost faptul ca pe copiii aia îi asteapta un examen de capacitate si a vrut sa dea o mâna de ajutor si pentru asta merita tot respectul.

Elegant ar fi sa uram un  La Multi Ani cel putin celor de pe forum care nu lenevesc si probabil au educat generatii !
    Cu atitudini permanent sceptice, negative si cu lozinci "nu reusesc", "nu se poate", etc., nu vom progresa ! Zic si eu..., fara suparare !

Invata sa citesti si printre rânduri.
Nu contestam pe nimeni dintre cei care poate ar fi vrut astazi sa fie la ore, ci scoteam în evidenta defectele unui sistem de învatamânt putred condus de sus în jos (de parca societatea n-ar fi defecta pe ansamblu)
Orice sistem functional este condus de jos în sus, aia care sunt catarati în "vârful corcodusului" ar trebui sa asculte de ceea ce zic cei care predau la clase.
Ca materia este proasta (învechita - înca se preda limbajul C++ dupa 30 de ani) si stufoasa si îndeparteaza copiii de scoala, ca manualele sunt pline de greseli si aberante pe alocuri, ca nu sunt conditii de desfasurare a orelor, samd.
Feedback-ul dat de profesorii care se expun zilnic mergând la ore este fix zero pentru niste ministrii alesi politic pe criterii de limba catifelata.
In ultimele 3 decenii am avut un singur ministru competent într-un domeniul vital pentru o natiune.
Rezultatele se vad.

PS: dupa 3 saptamâni de scoala, fiica-mea înca nu are toate manualele (liceu de top), unele chiar importante - sunt din profilul la care învata, si nu vorbim de muzica, geografie sau desen.
Ne descurcam cum putem, nu-i asa?

PS2: Avem nevoie de implicare, de fapte, nu de scuze și de zile nelucrătoare
« Ultima Modificare: 05.Oct.2020, 11:22:57 p.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline ntire2000

Cum a evoluat numărul bugetarilor în ultimul an și ce rol a jucat Covid-19 în această poveste. Unde au apărut posturi suplimentare

Ca doar e criza, nu? Asa zice primul ministru si ameninta si ministrul de finante.
In afara de cei din sanatate restul sunt probabil neamuri care trebuiau angajate.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline ...

Din ce am înteles citind pe aici amândoi sunteti din garda veche (fata de care ma simt si eu apropiat ca vârsta).
Eu aveam 8 ani la Revolutie, sotia tot cam pe acolo. Pasiunea pentru aceasta meserie a facut-o sa isi sacrifice timpul liber pentru elevi si scoala, de multe ori in defavoarea propriei familii. Ca ea mai sunt destui, doar ca ies in evidenta ceilalti, si, cum se intampla de regula cu orice fapta buna, multe oale se sparg in capul ei, desi alta "mana criminala a dat cu piciorul si a spart chiuveta". Vorba poetului: bucurosi le-om duce toate, de e pace, de-i Covid.

The following users thanked this post: shpeedy, toma

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Importam produse, exportam forță de munca si am făcut in ultimii 30 de ani datorie cat sa plătească 10 generații... Numai idioții își închipuie ca banii vin fără condiții...pe care noi nu prea le știm. Dăm cu presupusul, alt sport național...
Iar sistemul de învățământ...e de pus in ramă! Aveți grija ca tăvălugul nivelării vine si peste copiii voștri si voi sunteți responsabili!
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008