Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700425 ori)

0 Membri şi 13 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Fujitsu

Se fac lucrurile pe jumatate: afisarea listei de firme private in ordine alfabetica (corect) dar fara telefon de contact. Oamenii nu stau in asemenea situatii sa caute pe internet informatiile, sunt "indrumati" catre cea care trebuie, profitandu-se starea lor emotionala ...

E o portita legislativa (HGR 741/2016): "Unitățile sanitare cu paturi pot afișa, la biroul de întocmire a formalităților în cazul decesului, lista cu prestatorii de servicii funerare autorizați, actualizată periodic". Nu spune nimic de date de contact.
  • my ex: SX4 S-Cross 1.4 AT, actual: ID 4

Offline ...

Dupa 1 luna de stat la ATI, cred ca era cazul sa fie deja pregatit cumva fiul pentru worst-case scenario, nu e ca si cand a avut loc un accident. Orice firma de pompe funebre, odata incheiat contractul, se duce in locul tau peste tot, in functie de pachetul de servicii ales, desigur. Si sa nu uitam: casa de pensii plateste, totusi, o suma frumusica celui care se ocupa de inmormantare. Daca tu alegi pachetul cu de toate, bineinteles ca iesi scump. Stiu, eu usor sa scriu la rece, cand nu ai pe nimeni in acest moment...la rece.

Offline FritzVonSpritz

Eu am fost in situatie, in luna februarie
Iar ajutorul dat de stat pentru aceste situatii, ajunge chiar si pentru pachet "cu de toate", inca mai si ramane......bani pe care firma care se ocupa umbla si rezolva tot, iar restul ramas ti-l returneaza  dupa ce si-a tras cheltuielile cu inmormantarea.
Iar pentru deces din cauze de Covid am inteles ca se da o suma mai mare familiei, respectiv 2.000 euro (aici chiar se povesteste ca desi decedatul moare din alte cauze, daca il treci la Covid iei o suma mai mare, asa ca multi sunt dispusi sa faca asta).
Acuma, ......respectivul din articol, o fi vrut sa ramana cu mai mult, sau imi  e neclar  motivul reclamatiei.......
  • Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....

Offline Fujitsu

Covidul determina niste restrictii la inmormantare (numar limitat de persoane, sicriu inchis, ceremonial scurtat) pentru care multi apartinatori sunt nemultumiti. Nu exista nici o "indemnizatie" de 2000 de euro care sa se dea familiei - sau cel putin nu in mod legal / oficial. Iar neoficial, daca chiar este real, - ar fi interesant de aflat cine ar oferi asa ceva si din ce motiv.

In alta ordine de idei, intr-adevar statul da 5400 de lei ajutor de inmormantare pentru orice pensionar sau salariat (indiferent de cauza decesului), iar preturile/tarifele mentionate in articol nu sunt exagerate.

Offline ntire2000

Problema semnalata în articol era monopolul de care beneficia o anumita firma de pompe funebre.
Care, culmea, era chiar a autopsierului.
E o piata libera, inclusiv pentru ultimul drum, lumea trebuie sa aiba dreptul sa aleaga.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Online NicNic

Inteleg din articol ca la spital mai erau afisate numele si altor firme de pompe funebre.
Deci nu e vorba de monopol. Cel mult de slaba publicitate a celorlalte firme.

Spectaculosul poate fi in faptul ca firma de pompe funebre este a autopsierului.
Dar daca legea nu interzice sau penalizeaza cumva acest lucru, ce mai e de retinut din articol?

Parca ar fi vorba de stirile de la ora 5 ....
Tot despre morti, accidente fatale si "senzationalul cotidian" din Romania ...
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline Fujitsu

Inteleg din articol ca la spital mai erau afisate numele si altor firme de pompe funebre.
Deci nu e vorba de monopol. Cel mult de slaba publicitate a celorlalte firme.
Da, corect. Legea a fost respectata.

Citat
Spectaculosul poate fi in faptul ca firma de pompe funebre este a autopsierului.
Omul are dreptul sa faca ce vrea in afara programului de lucru. Ar fi totusi o chestiune legata de modul in care isi atrage clientii - prin folosirea calitatii de angajat al spitalului - conflict de interese.

Citat
Dar daca legea nu interzice sau penalizeaza cumva acest lucru, ce mai e de retinut din articol?
Mai nimic.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14538
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline toma

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline toma

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: shpeedy